Klik Jangan Tak Klik

Friday, December 16, 2011

Good Bye dan Kempunan di Hat Yai!!!!


Finally habis gak citer Hat Yai ni yer!!!
Inilah nombor bilik kita orang dekat Pink Lady Hotel
apa2pun puas hatila dgn hotel ni 

Last breakfast kitaorg kat sini....tak nak reviewlaa restoran ni
sebab bese2 ajer...
roti canai Malaysia lagi sodaplaaa
Masa ni on the way back to Malaysia
jakunla nampak 
Tesco Hat Yai
depa panggil 
"Tesco Lotus"
kaler hijo okey!!!
tak masuk pun...snap jer buat kenangan
 Berhenti untuk lunch tempat yang sama kat 
Kali ni nasib baik ada pulak muslim meniaga
So kami pun terai "Ayam Goreng" yang sedap sgt tu
(tapi mmg sedap pun)

plus 

mee ala maggie sup ni tapi bukan mee taw licin ajer
kuah dia mak aii sodapnyer
aku share makan jer dgn Mr Y 
dah tak lalu nak makan
sbb dok Hat Yai kerojernyer makan2 and jalan2 takdelah nak buat menda lain
Cuma ni jer yg aku ralat dan kempunan tak dapat nak pi
"Klonghae Floating Market"
yang hanya dibuka pada hari Jumaat hingga Ahad sahaja
mmg aku tak dak can la nak pi sbb mai pun weekdaykan
nak makan macam2 yang ada kat
"Floating Market" ni ada yang kata tak sedap
tapi ramai kata sedap
so mmg kena cuba.....dgr cakap org tak bess aku suka cuba sendiri
 
Bekas air ni yang paling interesting...beli lepas tu siap leh bwk balik as souvenier
naper kat Malaysia tak kreatif camni yer
untuk tarik pelancong!!!

Yang penting harga makan kat sini murah~murah!!
Apa2pun aku ucapkan 
"Terima Kasih" sesangat sbb sudi follow citer ni dari mula sampai
the end...
Psst: Insyaallah ada rezeki aku mai lagi Hat Yai...bila entah sbb dalam pale ni heboh gak nak pi tempat lain...tempat sama bohsan daaaa!!!!!!

13 comments:

Mimy Hamid said...

aku dah habis khatam citer hatyai ko..sebuah citer yang menarik tmpt pelancongan..seronok tgk ko gi tempat orang...aku dlm msia je la

suriadzul said...

penah g hatyai jugak...p 8thn dulu...mmg xde lg la iceroom ni...but patung mermaid tue..mmg ade..p dorg nyer masakn panas+tomyam+masak merah...superb!!!

Phat said...

kalo masuk blog ni mmg akan jadi lapar

YanaMIB said...

sy pn tingin nk pi floating market tu..abg ipar sy dh pi pulun la dia duk canang cite mknn kt c2..haishh tensi tensi =.=

Bitt (double IS) said...

best, tetarik dan menarik sebab i tak pernah pigi...hehehe

Rinna said...

Tak per laa Posh next kalau ada rezeki lagi.. boleh laa pergi kan.. Cantik laa bekas air tuh.. :)

shark said...

wahhhh jalan2 cari mkn mmg feveret me :)

Dee said...

tak pernah lagi smpi hatyai..insyaallah satu hari nti..

Alin Marlini said...

Seronok berjalan negara orang. Alin ni teringin noo nak ke sana satu hari nanti

ikiqzana said...

Pergi bercuti ker hatyai dah lama agak2 tahun 1996. Teringin nk g lg.. Mesti seronokkn.

Cik Ina Do Do Cheng said...

seronok baca pengalaman posh kat sana, teruja nak pegi ni, tunggu satu hari nanti, InsyaAllah.ala ruginya ko tak dapat pegi pasar terapung tu, cam teruja je nengok dorang.next time boleh pegi lagi.

Softtouch [Hanim] said...

sy pun seronok sis....xpe sis nnti pegi lg ok....

el said...

xpelah posh nti ada rezeki g lg nok..dah tau jln kt sn..sng skit kan...