Klik Jangan Tak Klik

Friday, August 17, 2012

Seronok dan Tidak Seronok Nak Sambut Raya 2012!!!!

Memang bess sgt menyambut Ramadan kali ni...
bukanla kata tahun sebelumnyer tak bess...cuma 
kali ni lebih "aman" sbb masa permulaan dan pertengahan 
puasa takde sibok sgt nak 
kedengaran lagu raya
tak seperti tahun2 sebelumnya....baru jer seminggu puasa dah ada lagu raya
agak2la...
yg penting dapat tingkatkan amal ibadat
takde sibuk sgt nak soping raya bagai....


tahun ni pun takde bermewah sgt dgn makanan...
cuma sekali sekala tekak teringin baru makan sedap 
tayang sikit makanan yg aku tingin sgt nak makan masa bulan puasa  
kalau aku tingin baru makan betul2
"Beriyani Ayam Powerrrr"
mmg power
"Puteri Ayu"
susah nak cari....tp bulan puasa banyak pulak
"Popiah Goreng" 
yg ni jer tekak aku leh layan kat
Param tp onde2 tu kerlaut....entah apa2
Buka kat luar boleh bilang dgn jari
lebih suka makan kat rumah

Ni berbuka kat tempat favorite aku
"GroupBase Kota Damansara"

Chiken butter
"Sizzling Tofu"
"Fried Kue Teow"
"Nasi Goreng Cina"
Tepung Pelita dan bingka
 
Teh Tarik....harussss
pastu kalu dah takde mood nak makan malay food
tukar lak fast food tp still pilih yg healthy
yg ni mmg worth by 1 free 1
(sorry guys promo dah habis last smlm 15/8/12)

Yang seronok sgt nak sambut raya ialah sbb aku loose about 4kg
meletop....maybe bg korang 4kg is nothing
tapi for me is really worth...pelik bila aku dah selim sikit
takde pun org nak tego...masa badan tembun ari tu ya allah rasa bernanah telinga 
bila kena sound in front of other...dalam hati aku sabar jer
cuma takut lepas raya tembun balik...lega aku leh pakai balik baju kebaya
masa "berlemak" hari tu...semua baju ada cutting kasi simpan
malu ooo nak pakai lemak tersembul2
tu sbb tahun ni aku diam jer tak meroyan sgt nak 
beli baju raya...tunggu selim 
nanti beli jer ready made
(sian baru ada sepasang tu pun ada kat dobi)
tapi mmg semangat nak kurus aku

tapi tetap ada yg tak seronoknya bila Ramadan akan berakhir 2 hari jer lagi
macam syiok sgt rasanya berpuasa
tak letih...tak rasa lapar sgt..semua dipermudahkan

Bessnyer pagi ni bawak keta santai sbb jalan tak jem...ari2 camnikan bess...yessa esok aku akan mula cuti selama seminggu...
untuk yg balik beraya berhati2 yer jgn bwk laju2 ...
ingat lane laju tu bukan untuk menten laju kat situ jer
tu untuk tujuan memotong...kalu nak potong pun berhemahla...tak perlu nak cucuk2 kang panik tak pesal2 eksiden....kena raya kat spital....kalu ngantuk tulun la berenti kat RR yer

Psst: Dah nak penghujung Ramadan jadinya aku tayangla gambo makanan yer...apa2 pun terima kasih sekali lagi atas ucapan "wedding anniversary" kami...























26 comments:

Rinna said...

Selamat Hari Raya Posh.. Maaf Zahir dan Batin..

mama maman aka yana said...

salam aidilfitri dr mama yana sekeluarga..:)

NUNU EERA said...

xsmpt plk nk bbuke kat group base.teringin nk mkn udg butter die..

selamat ari rayer utk sis posh n family.. ;)

ieda said...

wahh meriah bila berbuka luar kan ..
dah x lama dah .. tinggal 2 hari sahaja lagi nak puasa ..
lepas nie entry makan banyak2 x der dahh ;)

cha said...

Sy pn jarang buka kt luar tp dh hujung2 ni malas nk masak hehe. Selamat hari raya sis. Maaf zahir batin

Nurul Husna Mohd Hassan said...

selamat hari raya, maafkan saya ye :)

hati2 balik kg. :)

YanaMIB said...

slmt hari raya sis..maaf zahir batin..thn first raya belah mertua..nebes ouhh! =P

Dee said...

wah..4kg..meletop..dee pun turun 3kg..

apapun..selamat hari raya dan maaf zahir batin buat posh..

Marya Yusof said...

As salam Posh,

Dikesempatan ini Marya & keluarga ingin mengucapkan salam lebaran... Mohon maaf jika ade salah & silap... Taqabbalallahu minna wa minkum...

Insya'ALLAH, Marya akan ke udara lg pd 3 Syawal nnt di MHI TV3... Kalau sempat tontonlah ye :))

obat kuat said...

wah makanannya benar-benar seronok nih...yummy banget! bagi donnk....... hehehehe :D


by: (lemari arsip|peninggi badan)

Mr feckry said...

Salam aidil fitri..semoga cool selalu..

man said...

selamat hari raya..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Hanif Idrus said...

Jemputan rasmi buat anda…
Promosi sikit……hehehe
Dijemput sertai segmen saya ini:
http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah.html

norhidana said...

tak sbr nk tgk akak bergaya ngn baju raya... tp lama nyer akak cuti... senyap je lg blog nih

Cho Zila said...

selamat hari raya....

Bitt (double IS) said...

jup2 nak godek2 pic u yg slim tu..nanti i tegur ehh..

selamat hari raya yu...maaf zahir dan batin

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

ct rahani said...

selamat hari raya sis.. lama x updet blog.. mana menghilang ni? :)

ct rahani said...

selamat hari raya sis.. lama x updet blog.. mana menghilang ni? :)

Reena Onn said...

Eh-eh... part makanan yang last tu samalah Posh, buka dengan Chicken Foldover pun kenyangkan. Sebab kesuntukan masa nak berbuka, offer McD ni memang kena sangat dengan masanya.

Anyway, selamat hari raya Posh sekeluarga, maaf zahir batin ye. Mish u too!!

SyaNa said...

beb mana ko menghilang ni?
:(

amer akat said...

eee.. lapa la plak.. ahaks

btw .... u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Anonymous said...

First off I want to say awesome blog! I had a quick question that
I'd like to ask if you do not mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your thoughts prior to writing. I've had difficulty clearing my mind in getting my ideas out.

I do enjoy writing but it just seems like
the first 10 to 15 minutes are usually wasted simply just trying to figure out how to begin.
Any suggestions or hints? Kudos!

Also visit my weblog - cash advance fayetteville nc

mizzura said...

lama tak singgah sini..lama jugak tak hapdate rupanya..hehe..

ieda immi said...

beb ... mana menghilang niee .. winduuu huhuh

vina devina said...

makanan nya enak nih