Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, January 11, 2011

Secret Recipe ada lalat!!!

Ini adalah berdasarkan kisah benar yer...tarak tifu...
siap ada bukti lagi
tapi kalau nak tahu kisah selanjutnya harus
baca sampai habis

Ceritanya bermula begini
cam citer hikayat mahawangsa pulak!!!

Happy ni nak pi pekena makan kat Secret Recepi
harusla nak makan kat sini sebab nak makan kek

Order lain tak sampai lagi
so mehlah pekena kek dulu
"Chocolate strawberry"
aku kureng sikit dgn ceklat ni jadi ratah strawberry jelah

Alang2 nak tunggu order meh ler makan kek dulu
patutnya desert last sekali
kami share sebab kek SR kan besar satu tu pun belum tentu aku
boleh habis punya

Lepas tu baru beverage sampai
"Ice blended Cappucino"
aku punya
sedap....

Latte ni pun sedap...nak dua buleh tak tp ni Mr Y yang order
tapi pun aku tumpang sekaki gak...hehe

Agak2 la kalau datang SR...kalau dah tekak melayu tu payahla
dok ada macam2 menu
Mr Y dok tingin nak makan nasi lemak
nasib baik SR ni pun mcm ada2 walaupun specialities more
on western food
Aku dok kata kat Mr Y ...nasi lemak kat gerai biasa tu lagi murah
& lagi sedap awat la mai sini makan local food

Aku punya order yang kunun2 menepati citarasakan
"Chicken Cordon Bleu"

Ni masa belum terai lagi mmgla tersenyum riang

Dari jarak dekat....korang rasa korang lalu makan ke tak
nampak rentung semacam biasa aku makan tak camni pun

tapi sebab lapar aku makanla sikit tapi tak habis...mmg tak sedap langsung
mmg terasa rentung...
Mr Y suruh komplen...tp mood aku dah kelaut
& tak mo kecoh2..aku kata tak payahlah
nanti masuk dalam blog jer habis cerita
bila tengok balik aku rasa cam nak termuntah!!!!

Dan inilah citer yang sebenarnyer...dahla service kelaut
padahal customer bukannya ramai
staff pulak bukan sibuk buat keje
tapi sibuk berbual...langsung tak respek customer
cakap & ketawa kuat...pantang betul kalu pi makan tempat camni
yang paling buat aku hilang stim nak makan
siap ada lalat ke langau ke dalam restoran
actually dah banyak kali gak aku pi mmg service dia tak bagus

tapi kali ni aku rasa tak leh nak tolerate...service tu aku boleh maafkan
mungkin itu berkaitan dgn human being...
tapi bila dah masuk tahap rasa makanan berubah...
& ada lalat...sorry takleh nak tolerate...
baik aku makan kat gerai biasa...kalau ada lalat pun kita
fahamla...sebab outdoor...ini indoor...
mmg tak boleh dimaafkan...dahla macam2 tax ko charge...macam ni service yang kita dapat


Psst: Sorryla ni kali terakhirla aku nak jejak SR cawangan Sg Buloh..so far aku pi outlet lain ok jer....

58 comments:

syrupmasin said...

adoii..macam-macam lahh

Mr feckry said...

gua singgah blog lu mesti wa lapar

NM02 said...

yek.... naper mcm tu? tak good la cwgn sg. buluh tu. dah, tak mo p lg tau...

saya pun penggemar chicken cordon blue jugak...

eh, salam kenal dari saya. jom tukar link. kalu sudi, follow saya plak ye.. makaceh..

Rinna said...

Suspen jerk ingatkan dlm makanan ada lalat tadi.. tapi tak patut laa restoren yg ada nama cam SR nie tak jaga kebersihan dan dengan attitude pekerja yg cam tak hormat pelanggan.. Elok laa tuh tak yah le gi situ lagik..

lady XOXO said...

uwaaaaaaaaaa sis makanan amat buatkan sayer laparrrrrrrrrrrr.. awal lagi lom lunch hour tapi dah lapooo.. ahaha.. mak aiiiiiii ada lalattttttt.. namo namo.. awat pelayan tue.. tak respect.. camner leh kerja situ

SyaNa said...

aku pn pantang kalo gi makan, staf dok gelak2 ckp kuat2
mcm nk nunjuk jek kan
poyo!!!

bagus ko canang kt sini..fadan muke dorg

el said...

ha?SR ada lalat
eee geli lak tgk makanan posh tu
lenkali jgn pi kt situ dah..
awat posh x komplen je kt depa tu
posh kan kaki komplen kahhhhhhhhhhh larikkkkkkkkkkk...

TopsyTurvyMum said...

adehhh..lalat la pulakk!
pernah sekali jer makan kat SR..kat 1Utama x silap..

YanaMIB said...

haa naseb sis bgtau outlet mane..mmg bkn sume outlet SR truk cemni..ish len kali ks sound trus kt manager..yg jd cemni sbb management la xpantau staff..ampeh je..=__='

caliph shuriken said...

klau servis cmni, xbole ar mam...

MeMHalid said...

salam kenal..
saya kalau bab SR ni pon memilih outlet gak..Kat are pandan jaya nih..yang dekat SR Tesco Ampang n JJ Maluri..Best kat JJ Maluri ..bersih..n walaupun menunya standard tapi penyediaan makanan berbeza..payah btol..kat Tesco kureng sket...servis macam siput...ha ari tu pergi SR mid valley ...customer ramai tapi staff kurang pastu stail service ala2 warung tepi jalan..lembap..makan tomyam kuung udang x bersih siang..eeeeii bayar mahal service kena la tip top...(uih sorry saya emosi lak kat blog nih)....apapun service kat JJ maluri nyer SR bagussss...

Dee said...

outlet tu je kot sis..sbb so far dee gi SR kt KL ni ok je..

iamzulfadli said...

OMG! http://www.sisiberbeza.com/

MiSzy DiaN said...

jatuh laa reputasi SR pasni hehehe

makdara TERdiva said...

posh, SR kat outlet 1 utama pun hampeh! servis lembap nak mati! oder air sampai 5 kali baru lah air sampai..nyaris2 mati tercekik..huhu!

Softtouch [Hanim] said...

tp ari tu sy pergi ok je sis...mugkin time sy pg ok kot....

zura@iwan said...

betui2...SR service cm lembss sket arr kan..

leeya said...

SR mane ni?

Shu Shinju said...

adoi...harap2 penang nyer SR x camtu... so far yg selalu shu gi kat seberang jaya, penang..service tip top.. bersih & layanan sgt bagus...:)

SURIA AMANDA said...

yeww...lalat hoke!!!

fikaryna said...

uh..mmg cantas selera sggh..nape x komplen ajo..

maya said...

betullah..maya tak suka makan kat tempat yang bising...apatah lagi kotor...tulah kadang2 cawangan ni tak amik berat bab2 customer...2 kelemahan francais..

mabk.abubakar said...

huhuhu..dah lama tak makan kek secret resepi nie.. mcm sedap jerk lalat tu.. hehehe..

Rama2Ungu said...

huh..patutnya standard la kan service, makanan suma tu...sbb francais..tp lain pulak jadinya...tak jaga kualiti lebih pentingkan kuantiti jek..tapi kalo mcm tu punya service, kuantiti jangan harap la nak dapat baeeekk punya...

pantang kalo g mkn kat restauran bertutup ni ada lalat..

mabk.abubakar said...

meh layan layan lawak si sardar.. keh..keh..keh..

ieMa ackLes said...

yakkkk...
nasib baek bukan iema yang jmpe..
klau x see u in court la..
huhuhu

Mohd Roslee said...

lalat tu sebagai penambah perisa kot! :p

Abu Luqman said...

kg bapa saya kat sana...tapi sekarang tak balik sana dah.tinggal kg saja..di rungkup,.abang pindah kat ipoh..so pegi ipoh je..dari Bworth.

AngahSayang2314 said...

lo macam mana leh ada langau lak???

pelikkkkkkk

tengok menu perut lapooooo

dayah SnoW Heuka said...

lalat tuh pon na sibok makan tmpt bes2 heee -_-"

New Entry "cinta rindu?? smpi bile??"

Encik MamaT said...

hhehe.. kadang nampak je bersih.. kat dalam dapur lom tgk lagi.. aritu g A&W kat e curve.. servis mcm hampes.. siap depa dok gadoh2 sesama staff.. nyampah je..

Farhana Sahri said...

sedapnye aym 2...nsb sy xmkn kek RS...huhu...

iNa said...

salam sis...
lame x jenguk cni...

sedapnya sr....
:)
lame x pekene..

iris said...

mcm ni ke??? bayar mahal2 servis cam taik pastu ada lalat aduiiii. Walau ape pown thnx 4 de info aku x kan gi SR sg buloh kawasan aq kajang n cheras smua ok :)

biskut said...

mesti lalat pon tertarik dengan secret recipe kan...

Ujang9897 said...

best ape lalat..hehe

Heidi Shafiq said...

eh pesal x mintak ganti rugi?

misz FaTiN said...

kdg2 pelik gak,, napa tmpt yg agak exclusive mcm SR ada lalat.. pelik3x.. >.<

thomas said...

Bahaya ni ada lalat,
kedai makan sekarang kebanyakan pekerjanya org luar,standard dah tentu turun sikit.

tiefazatie said...

isk2..pnya dasat sis..

Eri-chan said...

aku makan kat ampg point je..hehe

Mimy Hamid said...

SR mmg mahal..service dia melampau sikit....padahal local food....hmm no choice makan jugak la...eeeee lalat geli beb

Ahmad'z said...

betul3x,,salam hangt dari indonesiaa,,

mummysyafie said...

tak semua outlet SR ni pentingkan kebersihan dan service kan. naper tak minta tukar ayam tu dear..

Faizaharis2 said...

mula2 baca tgk gambar..bkn main lg meleleh siap telan air liuq...skaliii ceta bab rentung n lalatt...hmmmm.... tak herannn!!...

teruknyerr SR tu... agak2 ler..nama jer gah kan

Robot | Sakti said...

erkkk..

sedapnya.hehehehe

Robot | Sakti said...

erkkk..

sedapnya.hehehehe

Zakiah_MamaAdamz said...

walllaaa...isk hampeh la klu cm tu...servis caj pn dh mahal...tp servis cm hapa jerk...hmmm...

hans said...

dekat situ kek jer sedap

P/S : Mak Nih Bisinglah!!!! Cuba Mak Diam Sikittt!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang menjadi kepantangan aku beb klu kat kedai makan yang ada "KELAS" kononnya nie..tapi staff sangat xhormat kita pelanggan dia..gelak n cakap kuat2...memang nak kena hamun la tue....xpenah aku tengok chicken cordon blue sampai rentung cam tue...

-aNida OtHmaN- said...

pengotoq ngat aih...
nampak sangat stap dia PEMALAS....
tau nak GOSIPP jaa......

eVy-D-YaNa said...

pernah terkena jgk servis SR yg sgt lmbt...pd hal customer masa tu 2 3 meja ja..kena tggu dkat stgh jam, bru diorg amek order..naseb bek msa tu mmg tringin mkn SR, tggu la jgk, kalo x dh lama blah...truk btol servis...huhu~


Talk of A Soul

mesmerising_wan said...

sodap ae~ huhu
ew lalat plak
aah kan, anti btol kalo staf2 wat mcm umah die plak,
x profesional tol, dorg x blaja ke cara keje

JULYA said...

hye sis
lame tak singgah
kite pn pantang klu baya memahal tp service hampeh
kite mmg tak bnyk komplen
tp hati sakit la kan

rasp said...

ikut2 outlet le tu kan...
syg tak jaga standard....
bikin customer lari je...

asybedazzle said...

bukan semua kedai kot.
haritu mkn okayy je.
:) hyee

Delimasari said...

mmg geram berlaku camani yerk posh
bayar mahal pulak tu

Farra Dhelina said...

ohh so far fra pgi ok lagi belum jumpa yg mcm ni, biasa tekena kat pizza hut..adoiii hangen jeee,,

kat SR ni suka mkn irish lamb,sedap, mmg my fav :)