Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, November 3, 2010

Debit card hampeh!!!!!

Nak marah ke nak cool!!!
kalau korang jadi aku...
kalau 1st time bolehlak dimaafkan
kesilapan teknikal mungkin

tapi ini dah sampai 2nd time mau tak meroyan
dengan penuh kesyiokan nak bershopping
kunun2 nak ler terai pakai debit card
yelah la ni kan bnyk kes copet
bahaya bawak cash banyak2

So dari pakai credit card yang charge interest tinggi menggunung tu
baikler pakai debit card
(takde hutang duit sendiri)
so bila time nak swipe jer
boleh keluar
"No Universsal Account"

masa tu muka aku dah merah padam..bayangkanla que punyalah panjang
tak leh nak bayar
nasib baik aku ada standby cash yang cukup2 makan
kalau tak mau gak aku letak jer barang tu & blah

dengan perasaan geram terus call bank rimau
(bank mana lagi yang selalu buat hal...)
1st customer service angkat dah ler macam2 tanya
nak dpt talian toksah cakap ler
confirm bil telefon or kalau prepaid lagi niaya cepat ler habis
bila dah dapat of course la aku tinggi suara sebab aku dah bengangkan
dia boleh cut of the line
lagi ler bertambah geram

call lagi dpt cakap..tp aku kasi sound dulula
pasal CS yang cut of the line
CS tu boleh cakap ikut system akaun aku mmg takde problem
so dia pun tak leh buat apa2
tapi sebelum aku hang up
sempatler kena maki berbakul2

kena pulak pi the nearest branch maybe chip rosak
geramnya....padahal aku dah tukar untuk kali kedua
yang 1st time tu langsung tak successful dua kali aku terai swipe
satu kat JJ
JJ kata Bank rimau punya Debit card mmg selalu camni
tapi better check sebab kekadang amount akan ditolak
dah pulak aku kena pi check kat ATM takut2 depa deduct amount dalam akaun
walaupun transaksi not successful
kes kat MJ pun declined....

Patutlah banyak komplen pasal bank rimau ni
pasal charge melampau pun depa menang anugerah
itu belum masuk suka2 freeze akaun org
dan lagi org tak apply credit card tetiba terima statement suruh bayar
belum lagi cerita pasal service yang teramatla macam hampeh!!!
tu belum cerita pasal TAC ...internet banking...

Nasib sebab company aku bayar gaji pakai bank ni
tp jgn harap ler aku nak menyimpan dgn bank ni....

yang tak bessnyer aku suruh dia test dulu card tu untuk swipe
dia kata okey...sebab kes macam ni tak pernah terjadi
kira aku sorang jerla yang komplen
amboi!!!kalau bab kelentong nombor satu
ingat aku tak baca internet ke
berapa banyak komplen pasal bank rimau ni

Hari ni nak pi "mengamuk" lagi aku nak tengok apa pulak alasan depa kali ni

Sabar jelah banyak....try to pantang or cut down nasi
jadi kekadang lunch aku hanya makan vege
or tofu...dah macam vegetarian pulak
tetiba citer pasal makan
geram!!!!

Psst: Hari ni kena pi lagi mengadap muka CS yang akan cakap I pakai ok jeAlign Centerr....eee GERAM!!!!

43 comments:

Delimasari said...

susah mcamani yer posh!!!!!
wahai harimau!!!!!!!!
setuju klu posh tara diaorg tu... cewaaahhhhhh

Just Call Me Bitt said...

soundkan untuk i skali erk...bila request pin, jam-jam tu hang bila nak taip...pastu kena request pin balik yg tadi tak bleh guna...ishhh mencik tau...

Bitter Sweet said...

ish tensen seh..dah la queue bagai, skali takleh swipe..

aku baru terfikir nak ushar debit card maybank ni, nasib ko tulis sini posh..tak jadi lah aku

Mimy Hamid said...

oh aku pernah kena gak kes yg sama...kat JJ wangsa maju...dah la cash tinggal ciput je..aku ingat nak swipe debit card je la...beratur panjang..amout dalam RM200 ...2 kali swipe tak lepas...aduhhhhhhhhh...tensen giler terpaksa berlari ke ATM pun beratur gak...service hampeh la

ieda said...

loor mcm2 hal lah pulokk .. sib baik den pun x nyimpan ngan bank rimau nie .. nyimpan di cimb hheheheh

dulu rasanya x prob mcm nie .. semenjak dpt pingat nie .. herghhh

SYANI said...

Kalau aku kena camtu pun aku bengang. Dulu kawan aku pernah keje bank, dia memang cakap bank rimau ni bank ego!

Mr feckry said...

gua penah kene macam tu, duit plak tak cukup..hadoi..

Softtouch [Hanim] said...

bank rimau ni byk masalah..sy pun com mmg pakai bank ni, so rela lah..sound je cs dia tu...ade ke layan customer mcm tu

atty's said...

kalo diaorg buat derk je lagi ari ni posh..kasi pelangkung kepala diaorg ..

Rinna said...

Baru terpikir nak apply debit card..ish..tak boleh jadi nie..terbantut laa plak..

Bank Rimau nie ..kita tak apply Credit Card dia boleh hantar tuh.. sampai 3 keping..adess sabo je laa..

Cikmin said...

memang tensen tahap gaban berususan dengan bank rimau ni..tapi terpaksa jugak...adessss...

el said...

rmi pun ckp MB ni byk problem...
xpelah at least posh dah mengunakan swipe debit card ni..so lenkali jgn pakai dah..:)

mmg tait unte tul customer services tu kan

ratusiput said...

maybank mmg...bila komplen ade je alasan.so far skang aku pakai cimb cume debit ni jrgla guna cimb card.biase byk maybank je kan...

ratusiput said...

maybank mmg...bila komplen ade je alasan.so far skang aku pakai cimb cume debit ni jrgla guna cimb card.biase byk maybank je kan...

AngahSayang2314 said...

sabar..sabar... & sabar ye is...yg penting nanti is jgn mengamuk tau

☆ lieya latif ☆ said...

fuh maoo tak geram yeak sis....sabar yeak sis...kang u gi sane, u serang cukup2 heheeheh

husben lieya penah kene, creadit card die, dah lame stop n abis bayar, boleh die pi cas lagi kat creadit card tu...hangin jek laki aku...

TopsyTurvyMum said...

tak pernah bukak akaun ngan bank rimau ni..
tapi selalu dpt e-mail suruh tukar password internet banking dari bank ni..

rasp said...

sib baik i tak guna bank rimau nie...
kalo dak i yg jadik rimau, mengaum kat dorang...

SyaNa said...

si rimau tu mmg suke caj org benda merepek2
geram2 teros cerita psl makan ek
hahaa

Dee said...

geram siot dengar..aritu anak buah dee gi cucuk kt atm pun xleh kuar duit..ganti pulak kad baru..kena byr pulak tu..dorang pya kad yg not working..kita lak kena kuar duit..RM12 tu..hampeh!

Rama2Ungu said...

hoho..sbb tu lbih suka bawak cash dari nak guna card ni..i pun sbb company gaji msuk maybank i buat..kalo tak jgn harap la....

zura@iwan said...

mmg sengal la tu....MB ni dh le kalu withdraw money kena tolak 50sen bodosss tul....CS depa mmg kalu call punya la susah...siut jek..

Cik SHiNJU said...

Kuang ajor tol CS yg cut line tu erk..adu jer kat boss beso..debit card CIMB ok kot..

Joy said...

panas aja bila debit card decline...sabar posh ;)

mummysyafie said...

dah la orang ramai beratur kan..kalau nor leh tahan gak bengang kalau kena macam ni.

tak tahu lak bank ni banyak masalah. so far no ok je pakai debit card bank ni

SURIA AMANDA said...

sabar kak..sabar..jgn la tension2...x suka tgok akak masam muka...

Zakiah_MamaAdamz said...

Rsnya bank rimau ni staff dia mmg xpas sivil la...tu yg kuang sgt tu... cam sy kena ms sarat preg 1st bby. g buka acc,kna buat appointment dulu. then ms appointment nk buka acc tu,terlewat 5min,trus cancel. hubby apa lg,ngamuk ar dlm bank tu.baru depa bg buat acc. x ke bodo nmnyer tu...5 min pn nk bkira...

heee,klu kes cm ni,almtnya mmg xguna debit kad le jwbnya...

Rozita said...

baru nak cuba Debit Card

miya said...

hmm,, leceh betulla kalau ada insiden malang mcm ni. lagi kalau dorang dgn propesional yang xla propessional mana buat dono. Iskk!!

entri terbaru:
iklan memalukan

aibaks said...

sabar la kay.. semua tu da nama kesilapan teknikal.. nak wat cane kan? hehe..

ummi iman said...

sabar2..hehhe..kami pon pakai encik rimau gak..tapi dah tuka kad ke ikhwan..setakat ni ok la..pakai kredit..haha..bukan debit..

saudah said...

MBB ni memang bank mata duitan. asyik kena charge yg pelik-pelik aje.

-NiD's- said...

hahahah....nida kena gak kak...tahu org BANK tuh watpa..DIA AMIK pemadam,...then rubber kat chip kad nieda...haiyoooo..blew erk mcm tuh....mcm-mcm laa..plng best sevice bank PBB rasanyaa..dhlaa cepat, kad atm dia pn lawa...hihihihhi
tgg apa g sis...hentamjaa sama itu pegawai...hahahahhahaaa

y@n@ M!B said...

sis lbh bek sensored kn nombor kad sis tu..dpd no kad org boleh curik duit dlm acc sis..=)

CS maybank mmg ada yg kerek..klu kad kita oke watpe kita ssh² komplen kn..watpe kita buang ms chase dorg ty soklan mcm²..ingt kita xde keje len ke..mcm xleh pk logik je dorg ni..hehh~

uMMisYa said...

aku pun selalu kena..kat atm kad aku selalu dia kena reject kata ada problem..padahal letak kat ni asing,tak campur dgn kad lain..setiap kali nak guna kena gosok2 dulu lak cip dia..

makdara TERdiva said...

maunye tak tensen..aku rase bkn merah padam lagi muka time tu..mau hitam dah kot..
alahaiiii rimauuuu

g0m0k9enDek said...

gomokpendek salu kene card x leh read kat atm.. kalo ngah bayar tuk debit tu ok jer..

NUNU EERA said...

btul sis.. rmai da kne mcm ni jgk.. tpi i wat msa ni xde problm lgi.. ok je..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhhh memang kena la kan..klu dah jadi cam tue...

noradzlina.kamdani said...

pergh...xsangka bnyk masalah yek guna debit card tu....sabo ye

qellissa said...

dulu penah kena gak guna debit kad cherry ni..memula kata transaction x succes..alih2 bila check maybank2u duit5 da selamat transfer kat kwedai..da satu keja nak tggu maybank refund balik..

Azmiezas said...

akak pun suka pakai DC dari CC..tp kalau servis hampeh..kadang2 boleh buat kita meroyan jugak kan??...

ERMAYUM said...

bukan la nak ngutuk but bank rimau ni memang snobbish one kind - even as a company who gives them business also we think they are so arrogant ni sombong :)
and a lot stupidity in their process and the way they do things
sabar jala kan