Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, November 2, 2010

Sesuci putih atau penangan ulik mayang

adakah kerana penangan
ulik mayang
ataupun entahlah!!!
yelah semalam aku mmg terkezut sikitla
ialah walaupun aku jarang2 blogwalking
tapi kalau ada kesempatan mesti aku ziarah blog korang

tetapi tetiba trafik jatuh menjunam
aku ada sikit "down"ler
yelah blog ni kan kesayangan aku
tu sebab bila aku dapat komen dari korang
tak kisah ler apa pun
senyum sampai ke telinga
appreciate sgt...

almaklumla shout box kan sudah "diharemkan"
untuk pengetahuan blogger2 yang baru nak mai rumah aku ni
aku "terpaksa" memansuhkan shoutmix atas sbb2 tertentu
sbb ada yang "mental" suka mengacau tahap meroyan

tapi apapun untuk blogger yang masih memberi support
aku ucapkan terima kasih sgt!!!
walauapapun aku tetap akan berblogging
untuk future reference dan dikongsi bersama

tak semua org suka kita
kitapun tak boleh nak paksa org suka
kitakan
yang penting kita enjoy dgn apa yang kita buat betul tak

dan marilah kita mencuci mata dgn warna yang suci ni

Aku mmg suka sgt baju ala2 kot ni...senang pakai jer dgn skirt
or pants mmg stylo
kain ni jenis satin & fitting dia nice..akan ikut betul2 ur body fit
mmg sesuai untuk kepejabat
brand "Cultivation" from Isetan
harga kalau tak silap akula dalam RM80++ ada hitam & brown

Lagi white kaler untuk ke office...smart sebab ada reben kat waist
kasi illusi selim sikit....walaupunnnn
aku suka dgn button2 besar tu
fitting pun nice...cuma kalau berisi nak pakai tak selesa sgt sbb kain tu agak keras
maybe polyster kot..
yang ni NICHE collection harga dalam RM80++

from Niche....gaya santai & bohemian...
cantek tapi kena pakai inner kat dlm jarang daaa..
kain macam chiffon lembut ajer...
harga RM69.90
(kalau tak betul jgn marah aaa...aku bab rege ni fail sikit)
Niche ni kalau korang nampak collection yang cantik2 tu cepatla rembat
sebab kekadang boleh habis cepat ataupun tak tahu kemana
aku dah bnyk kali terlepasss!!!huhu

Antara koleksi baju yang aku suka dari SEA
aka South East Asia
yang butiknya located at Berjaya Times Square
& Parkson
aku suka shirt labuh gaya ni nampak sopan
(padahal nak cover montot sebenarnyer huhu)
kain jenis lembut...fabrik jenis apa tak pastilah
harga dalam RM100++...sini rege mmg mak aii mahal bebeno

lagi satu dari SEA collection...maybe harga mahal sikit
sbb jenis material yang digunakan
yang ni cotton
koleksi2 SEA ni more to santai...kalau nak pergi trip especially tempat2 panas mmg sesuai sgt

The Executive...koleksi kat Parkson Grand
Parkson kat Sg Wang dah tak bess...
semua baju yang dijual baju yang entah apa2
ingatkan dah upgrade lagi banyak koleksi yang bess2
tapi hampesss
minat sebab kelabuhan tu...tp material agak kerasss terpaksa la rejek
material keras ni kalau badan takde lemak mmg lawaler

koleksi Metrojaya...the ACCENT pernah dgrkan
kalau office attire mmg lawa
minat tang ropol kat dada & tang lengan tu
tapi kena pakai inner yer jarang tu...aku bab jarang ni yang lomah tu
RM50++


Psst: Biasalah blog kan tempat luahan perasaan....hehe

41 comments:

lady XOXO said...

wah sis.. bershopping erk.. suka2.. cantek all ur dress sis.. office wear ropol2 nice.. ehehe,,, ala SNOW WHITE semua ni.. eheheh

zura@iwan said...

cantek2 la bj uols pilih....sgt bkenan oke...

psstt; ala ye ke jgn la down...blog ai ni lg la x ramai yg terjah...hehehe..

orang muo said...

memang cantik :)

Softtouch [Hanim] said...

SY kalu putih lemah sikit sis...sbb sy ni besar orgnya, so mcm xsesuai pakai...kalu mcm sis cntiklah pakai..kene jer..

azizan4444 said...

stylo btol..mmg cun..hehe

m2g said...

tang mengomen bahagian ni yang tak pandai ni...

makdara TERdiva said...

yg last tu cantik :D

nuanza said...

x pe la x de shot box tu..yg penting tuan punya blog masih bersemangat nk bloging...caiyokkk..!

zana said...

Posh, akak dah lama tak shopping ni, main goda2 pulak!
Baju biar mahal skit tp tahan lama, kalau belas2 hengget, cepat je lubangnya...

AngahSayang2314 said...

uittt cantik tue yg ropol2 tue angah suka lak... hehehe

Ciklinn said...

ciklinn suka no 4 tu... nampak selesa dipakai.. heheeh yg penting leh tutup bontot mak budak 3 hero ni.. hahaha

Rama2Ungu said...

hoho..sukaa baju yg labuh tu..
now i pun tgk usha2 blouse/kemeja for office attire..muak la nak pakai baju kurung hari hari..heheheh

*she's s0 e!Ra* said...

oh i like whitie!

SURIA AMANDA said...

bila la dapat pakai baju selim melim nih..badan dah kombang ni ha...

afayufu said...

cun baju... ayu ada good news.. :)

Mr feckry said...

putih berseri

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yang putih reben hitam tue cantik...

Faizaharis2 said...

cantikkk3... wahhh dh selimmm laaa skang...tahniahhh

Joy said...

cikpn posh..admire sungguh wif ur figure. langsing..semua bj kena ;)

lily lotus said...

i suka yg from niche tu :D

Delimasari said...

bestnye

Xder said...

hehehehehhe.. sempat amik gambor :))

Abu Luqman said...

baju tu cantik kan...orang dia pun cantik..gak hehe

Abu Luqman said...

baju tu cantik kan...orang dia pun cantik..gak hehe

Abu Luqman said...

baju tu cantik kan...orang dia pun cantik..gak hehe

Cma Shiema said...

nice..suke yg bju no 3 tu..huhu3..
thanxs 4 visiting my bloq..
drop here n follow u dear~..

chairooL ruLez said...

lawa baju!!

Alinx said...

psssttt~lamanya x dtg sini, ahaksss.... so sorry la dear, been busy the whole year (mcm linx sorang aje yg bz kan)... tp serious, mmg bz ke sana ke mari, outstation + wedding preparation...
how r u gal?

ieda said...

suke yg no 3 .. nampak selesa .. semua cunn lah .. body mu punn ok kan sooo memang fit dgn semua baju :)

Bit Zamri said...

kak poshhh, bittt suka yg first...
hehe~ nampak cantik!!... hehe~

hehe~ sukenye nak tempuh alam pekerjaan...pastu nak shopping baju kerja yg stylo2......hehe~

mummysyafie said...

dear...yang no 2 tu cantik..

ALoNa Cintamaniszlite said...

Suka niche RM69.90 tu..cantik laa..tp kaler putih ni akak susah sket ler nak membeli. Almaklum ler..kaler ni utk org yg pembersih sesungguh2nya, ngee..

Lady of Leisure said...

suka baju yangs econd last pic tu..

TopsyTurvyMum said...

aku suka yg niche tu..kasi cover sket lelemak aku kat pinggang haha..
SEA ngan the executive tu pun aku sukak!

apsal masa balik ritu aku tak jumpaaa??? kalau tak dah rembat!

Just Call Me Bitt said...

baju no.2 tu sesuai kalao custom party ala2 waitress gituw...baju no.6 plak, suka tapi bila u cakap keras..ermm dah tau mcm mana kasapnya kain ituw...if terkotor tak basuh serta merta konpem tanda sampai bila-bila kan kan kan

Mimy Hamid said...

minat baju putih..tapi aku ni selekeh skit..konpom ada tompok tompok menjelma..hehehe...so lupakan pada putih

Rinna said...

Kalau citarasa posh nie semua nye cantik2 laa.. kira sesuai jer ngan badan..

el said...

el mmg suka tgk posh buat posing tiap kali nak beli baju...mmg cun2 baju posh pilih..hehehe...body pun mantap...ada jeles di situ ahaks

y@n@ M!B said...

sis kulit putih gebu..lawa la pakai putih..kulit ai ni ala ala tinted..hehehe~ =P

NUNU EERA said...

cantik.. tpi putih ni susah la nk jga.. xsmpai sbulan da jdi warna krim nnti.. huhu..

Ogy said...

sentiasa suka bila tgk posh gayakan baju dlm fitting room nih..hehee