Klik Jangan Tak Klik

Friday, October 23, 2009

99 Tanpa Nasi

Sebelum korang baca entry ni siler ler klik http://www.catcheye.com.my/?r=3375 mende ni tgh heboh leh dapat duit cam nuffnang..meh ler join beramai2...hehe..pastu tak reti2 nak klik2 iklan aku...nanti aku klik2 korangnyer gak yer....hidup nuffnang......hehe..

yang dulunyer kata cuma nak tngk berapa visitor mai kat blog "dia" pun dah giler klik2 sana sini...tuler "paku dulang paku serpih...mengata org dia yg lebih"...saper tak nak duit...mengaku jerlaa...hehe

Aku rasa udah2 ler tu asik makan sedap2kan sejak berhari raya hari tu...apakata aku kasik pomot blog geng diet aku ZEL...yg tgh buat contest 99 hari tanpa nasi..ada berani ker...aku ni pun sejak seronok bedal nasi nak2 lepas poser hari tu....raya sakan....walaupun aku idak ler makan bnyk pun tp disebabkan kemalasan "exercise" ni ler jadinyer...

So aku nak mintak moral support dari korang...kalu aku makan nasi aku takkan tifunyer...cuma tulun ler kutuk aku kaw2....kasi kesedaran sikit....

Tarik tutup dia 25 October tau...cepat2 p register kat blog organizer...

So mulai 1 November 2009 to 7 Feb 2010...aku akan update weight & diet aku...cayolah..insyallah....

Makan ni takperkan...apaker namanye...tapi sedap giler ...pancake durian..ni sbb sbb dok skodeng blog kengkawan...tp mmg sedap giler...takde letak additional flavour...mmg betul2 rasa durian...dua ketoi tu pun RM4...kalu 6 biji RM10...aku berdua jer beli dua ketoi udahler...

Psst: Contest paling senang...mmg ler aku leh diet sorang2....tapi kalu ada geng lagi besskan...meriah gitu...

39 comments:

Lady of Leisure said...

isk kalau aku rasa cam tak leh hidup jer tak makan nasi seminggu.. inikan plak dekat 3 bulan...

Mia-Ina said...

mia pun same. 1 hari mesti nk amik 1/4 nasi..at least pun le..selama ini itu yg jurulatih peribadi mia nasihatkan..yg ptg senaman + amalan pemakanan seimbang..

sah90 said...

ye..
Tapi saya xnak diet.
Tak kena pada masanya..
kang makin kurus lak.
(^_^)

Mimy Hamid said...

akhirnya aku khatam blog ko...mak kena kurus gak nok..takut tak muat baju kawen

Azmiezas said...

tak makan nasi??..rasanya akak x boleh kot??..n..

Selalunya akak diet dgn berpuasa jer...lagi rasa ringan jer badan...

Cubalah...

Na Shari said...

Teringin nak join...Tapi dah dinasihatkan oleh doktor supaya jangan tinggalkan nasi.

Dulu pernah tak makan nasi dua bulan...Memang la turun 20kg. Tapi badan jadi lembik, selalu demam or selsema...

Doktor kata, nasi mesti makan..tapi dalam kuantiti yang sedikit... :)

babyfreaks@ratusiput said...

hang berani ke posh mau try ini contest...???aku mcm nak try gak tp...jap aku kena mimpi2 dulu...ehehehe

sis_nita said...

99 hari tanpa nasikk ehh..

tapi kan beb..

dalam 99 ari ni ler ramai sedara mara kita kawenn..

waaaa..

takkan tgk depa mkn beradap jerr kot kanss..

huhu!

a-as said...

cayuk..cayuk..

CINTAMANISZ Lite said...

nak gak join tp mcm tak caya je leh tak makan nasik 99 hari tu. Kalo tokey kontes wat kontes berat badan paling byk turun tanpa sebarang syarat...leh gak join, hehe.

Apa2 pun..semoga berjaya dlm misi ni..

Dee said...

alah posh..ko boleh punya..hehehe..

SuRayA^i. said...

kt mne nk dpt pancake durian tu?
gmba mcm menarik sbb nmpk mcm gebu @_@

n.u.r.u.l said...

ishhhh...betoi ke ko suruh kitorg kutuk ko ni....bio betoi beb.... aku lps raya aritu lum penah kutuk org lg ni....heee

al-basri said...

salam

aku tertarik dengan pancake durian tu, rasanya belum pernah coba..
sedap ya...

terima kasih

petite4 said...

owh, join kaseh punya challenge eh? gud luck eh.. jgn ngentong tau!!!

senaman jangan lupa. kalau x mmg lembik la badan. kita nk hilangkan body fat, bukan otot.

ganti nasi dgn wholemeal bread eh...cepat kenyang n perut rasa full lama. carb still perlu, just nasi ni terlalu tinggi glukosa. ganti dgn whole grain lagi baik :)

Softtouch [Hanim] said...

xsampai hati nak kutuk kaw2 sis sy nie tau...xpelah sis sy akan sokong sis berdiet jgk...jgn risau...gud luck sis...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah selamat berdiet wei...semoga berjaya...aku pun nak diet gak la..baru nampak cam posh beckam nanti..wkakakakaakakaka

POSH76 said...

LOL~entahlah aku mmg ler bese tak makan nasi tapi tak pernah ler sampai berbulan2...harusler cuba...hehe

POSH76 said...

Mia-Ina~betul2 takper kalu tak makan nasi kene ler cari sumber kabo yg lain...lum ada lagi yg mati tak makan nasi...hehe

POSH76 said...

Mia-Ina~betul2 takper kalu tak makan nasi kene ler cari sumber kabo yg lain...lum ada lagi yg mati tak makan nasi...hehe

POSH76 said...

sah90~u dah kuruih tak yah ler...hehe

POSH76 said...

mimyhamid~bagus2 leh kt diet sama2..hehe...dah kawin pun nak jaga beb...

POSH76 said...

Azmiezas~saja je nak test ketahanan diri...hehe

tapi kalu berpuasa lagi bagus...dapat pahala lagi...hehe

POSH76 said...

nashari~takut gak nak cuba...tp i akan cuba balance my diet...bukan tak makan langsung cuma no rice..hehe

POSH76 said...

ratuciput~Aku nak cuba gak...boleh ke tak blh itu belakang kira...

POSH76 said...

sisnita~Mana buleh tahan kan....takat tngk ajer...hehe

POSH76 said...

a-as~tq cuba jgn tak cuba...hehe

POSH76 said...

Cintamanisz~Contest ni sng ajer...tu yg nak follow tp bukan kerana hadiah just for fun sambil nak loose weight...hehe

POSH76 said...

Dee~Nak tngk ketahanan diri...

POSH76 said...

suraya~u leh beli kat IKANO....hehe

POSH76 said...

nurul~aku suruh kutuk kalu akan makan nasi...bukan suka2 nak kutuk aku...hahaha

POSH76 said...

albasri~mmg sedap...asli yummy

POSH76 said...

petite4~thx for ur support...kalu i ngelat i tifu myself buat per penat jer...i akan mix exercise and dance...ikut mood gak...hehe

POSH76 said...

hanim~bagusla sis ni..i suruh kutuk kalu i makan nasi ajer bukan suka2 mau kutuk....takper at least can motivate me kan...hehe...TQ

POSH76 said...

Purplelicious~Aku mesti cuba...tak mo leh POSH BECHAM...cam tengkorak takde isi...hehe

n.u.r.u.l said...

nasib baik ko ckp cam tu....aku pon sebenonya x suka kutuk org... kalo ko nak mkan nasi pon, aku takkan kutuk...

Mama-Danish & Sarah said...

nak kena makan nasi jugak, kalau tak melalang ler badanku....huhuhu...

POSH76 said...

n.u.ru.u.l~ beb aku tau ati ko mulia walaupun kekadang ko agak brutal...hehe

takper saja mau motivate diri aku takper...jgn lebey2 sudah..hehe

POSH76 said...

mamadanish~ some people tak leh tahan jgn buat tau...kang ada yg pengsan saper nak jawab...hehe