Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, February 8, 2011

Ice Room adegan bila order lambat sampai!!!

Terima kasih diatas komen prihatin u all
terhadap issue ni
yerrr...insyallah dgn doa korang semua
& doa daripada semua yang terdekat
pasti mende ni akan selesai jugak
menang kalah belakang kira
yang penting
"fight for our rights"
jgn kasi ini BBP aka Bangsa Bangsa Penjajah
pijak kepala

oklaaa tak mau panas2 pagi ni
meh kita sejukkan diri kat
ICE ROOM
yer

Jab....jab tengah tengok nak order apa ni
Mr Y kalu bab mengoder laju jer
senangla ni tak yah waiter nak mengingat bagai
sendiri tulis jer

Macam2 ada...nak western...malay...chinese...semua pun ada

Tapi specialities tetap Ice Creamnya

Ala2 kopitiam gak ler senang nak amik order
aku mmg tak suka kalau waiter dok tercegat tunggu nak ambil order
aku order kan lama
kejap kang nak itu...kejap lagi tukar nak lain
Mr Y bagus straight to the point...kejap jer dia order
kekadang aku suruh siapkan order dia dulu

Sambil tulis order posing dulu

Aduiii tak habis pikir lagi nak order apa ni

kasi "Thumb ups" untuk restoran own by Malay ni
vangga sikit kalau orang melayu yang bukak

Lepas dah siap order bagai...dia akan kasi list yang apa yang aku order
mula2 terkezut gak ingat dah nak bagi bill
pantang tul ni belum habis makan mau kasi bill

Sementara tunggu order cuci mata sampai hijau
betul2 menenangkan tempat ni

Kalu bawak anak don't worry ada playground disediakan
takdela budak2 bosan sgt

Adults kalu boring ubatnyer posing jerla...tp lambat gakla order dia
takper yang penting tempat cam bess

Sori yer lum habis lagi...part makan akan menyusul kemudian
korangkan suka tengok gambo...hehe


Psst: "Balas dendam" dah lama tak tepek muka kat blog...ini bukan party hari jadi ...ini saja2 jer nak keluar makan hehe

29 comments:

ratusiput said...

ha camni la baru best tgk ko happy balik... :)

SURIA AMANDA said...

baju akak cantik lew...

el said...

x sabar ntk tgk korg order menu ape...

hahahahaha sian dia lama x tepek muka eh...sekali ha amek kau :)

Softtouch [Hanim] said...

suka pg ice room..tmpat dia cantik n ceria...lor..lmbat ke ordernya smpai sis?

Mr feckry said...

nak tunggu part makan, kalau lu kate sedap gua nak p

LiAnA said...

ice room ni yg sedap ice creamnya saje.. yg lain tak berapa nk masuk tekak..

-aNida OtHmaN- said...

dear..u chantiklaaa dalam RONA pink....sweeet sngt

Shu Shinju said...

penang ade x ice room ni?

ieda said...

cam model CNY dah beb .. cute gituu
ermm biler lahh leh layan ice cream disini huhuhu

Lady of Leisure said...

lama tak nampak posh hehe.. poposh sihat? tak pernah lagi sampai ice room.. huhu

AngahSayang2314 said...

lama tak nampak mana hilang..hehehe..apa pun nampak macam best letak kan la alamat sekali leh bawa gegurl sekali ke sini

YanaMIB said...

lama dh xpi ice room wpn depan rmh je restoren nih..haha..ada membe ckp dh x sdp..tp xtau la klu cwgn bangi je yg cemtu..isk~ =_=

rasp said...

u cam i gak...
kkdg blur tak tau nak order apa...
cik abe dah settle order...
kita gak yg terkial2 nak order :D

atty's said...

kan bangi pun ada iceroom tp lom penah lagi terai

MeMHaliD said...

x saba nak nengok gambar ni...huh huh..(posa karbo) dapat jamu mata pon jadik lah..;)

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

i love their peanut snow ice n durian tempura!
durian tempura dia tue macam ice cream goreng durian! yummehhhhh!

Dee said...

wow..ice room..tetiba teringat kt aiskrim dia..hahaha..

annie deen said...

uiss..best tul tgok u posing ngan ice cream yg sedap2 tu..
betul2 jadik duta nih..tgok cam ni sure semua nak g makan...hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ada nampak hari tue dekat bangi....hmmmmm nak kena try gak la nanti...

Rinna said...

Tak penah lagik pergi ice room gini.. nampak cam best jerk.. :)

qellissa said...

mcm best je ice room ni, tak penah pegi..tp skrg daku tgh berdiet..so x leh nk mkn ice cream...huhhh..
p/s: cun lah pakai baju pink..

Mia-Ina said...

ala..br feeling smpai ke bwh entry cr gambar ice tue..huhu.

Nashays said...

posh, betul ke melayu punya?bukan cino ker..?
sebab dulu kitorang ske gak g ice room nie tp lepas tu macam status halalnya di ragui terus x singgah2 dah..

Cazari said...

bila nk belanje nih.. dh lama tingin nk mkn kt sini

AngahSayang2314 said...

la.. tak update lagi ke?? nak tengok abcnyerrrr

fitria said...

sedap kan makan kat ice room nih.. rase nk order byk2 eskrim je.. hehehe

Azmiezas said...

bestkan makan kat iceroom..akak pun suka ke sana..

Just Call Me Bitt said...

owh ade playground....terus tertarik..akkekekeke kat mana ni yer posh *merujuk ice room yg ade playground ni jek ;)

Anonymous said...

Nashays-Cuba google betul2. Atau baca blog Mazidul Akmal Sidek. Dia pernah buat review pasal IceRoom KD ni.. Pemilik branch KD ni mmg melayu.. Dato dan Datin.. Branch lain I x tahu sbb francais kan, suppose owner pun lain2 la....