Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, October 14, 2009

My New Office

Salam kan smlm aku kata nak update pasal rombongan "cik kiah" to my new office....so layan jelahkan...sat lagi mmg aku takde can nak update punyer...lagi sorang "boss" mau mai fr PG...dia tu kalu ada bahaya mmg aku takleh nak berblogging langsung...huhu
Semalam pun mmg aku betul2 "berjimba" sakan...mana taknyer jenjalan tngk opis sambil2 cuci mata...pastu makan minum disponsor...hari2 camni alangkah bahagianyer....takde maknanyer ari2....keje2...hehe


So here's my "drebar"...haha hepinyer jadi "mem" kat belakang...hehe


Our breakfast at "Starbuck"...boss aku tu cekak pinggang..cam tak ikhlas jer nak banjer...hehe...bess ooo dia entitle 10% off...hopefully new staff nanti pun entitlela...snap gambo tissue (guna recycle paper)...gambo drinks aku tak amik...aku oder ice blended choclate...ala rasa cam minum milo ajer...patutnyer aku amikler coffee.....entahlah tak kene dgn tekak aku...I prefer Coffee Beans...yummy


Inilah aku nyer new opis...bolehlah....siap ada tangga...nak "cat walk" ker apa...hehe..boss sibuk memberi briefing.....layan jelah...


Kan aku dah kata...ada CCTV tu....lucky aku nyer POT....baik punyer...takdak CCTV....yessa..leh ler aku berblogging...Tq boss..cam org giler smlm berebut tempat...last2 boss aku bg aku tempat yg strategik...hehe..dgn "mamat" tu aku dah sound "jgn lawan cakap boss dosa"...member buat muka seposen...nasib ko ler labu...kuang kuang


Here come my new CEO....kacakkan big boss aku...dia belanja kami makan kat Penang Village...Dato ni baguslah everytime jumpa mesti mau belanja makan...murah rezeki Dato...amin...aku & the geng pun apa lagi dah penat tawaf2 kat opis...bedallah oder macam2...aku oder " Special Fried Rice" yg gambo dlm sampan tu...air ice lemon tea udahler...tomyam also not bad...tapi dato tak berapa suker sbb dia kata the food cam maniss sikit...aku ok jer...

Thanks "BOSS" sbb treat us....In future belanja lagi...baru ler ada semangat nak kerja bersungguh2...yer ker..hehe

Psst: Smlm aku kena marah kaw2 sbb POPOSH hilang....ngada2 betul...bolehkan lepas kami balik dinner baru dia balik umah...aku bukak pintu grill tu sekejap ajer...berdesup dia hilang...alhamdullilah ingat hilang terus...psl poposh ilang gue yg kene marah...huhu..tak nak kawan poposh...kalu ilang aku carik jer tuceng lain....jaga elok2 pun tergedik2 nak keluar...tak pernah dia buat lagu ni...dah akhil baligh kot...poposh dgn mr y pun aku malas nak tego..ilang mood...

44 comments:

sah90 said...

He3..
Best kena belanja..
Tempat duduk kat opis pun strategik..
Blogging..
Jangan x..:)
Poposh pun pandai hilang g jalan2 cari makan gak ye?:)
Toceng oh toceng...
(^_^)

ikiqzana said...

cantik le new opis ko posh.. mesti seronok kan.. dh la opis cantik pas tu selalu dpt mkn free boss belanja.. hehehe..

poposh tu dah pandai nk cari pasangan la tu... gatai.. hehehe..

Dee said...

wah..dh dktlah tu..leh ar jumpa dee ngan zana..bila2 on friday..

POSH76 said...

sah90~mmg bess kalu kena banjer..makan freekan...saper tak nak...

haruss camner pun akal mesti mau panjang....

tak pernah dia buat hal...ngada2 pulak la ni....nak kena babap ni..hissh

POSH76 said...

Dee~buleh2 mmg nak jumpa korang sgt...hehe

tapi i friday takde 2 hours cam u all tau..huhu...

POSH76 said...

Ikiqzana~mana ada cantik pun ...bese ajer...kan dlm cantikler...amik ko kalu kat luar...huhu

bagus gak boss banjer...leh budget sikit...hehe

dah sunat pun nak gatal..potong habis baru tau..huhu

neezareef said...

pasni poposh wajib psang rantai kang ilang btl naya..hehe

Mimy Hamid said...

lega weh tak de cctv...benda menakutkan di opis.

rasp said...

opis baru tu....
mesti semangat baru gak nie..
semangat blogging aaaa hehehehe..

y@n@ M!B said...

1st time tgk opis ada CCTV ^_^

p/s:dgn poposh pn mau majuk ka??ish3~

Azmiezas said...

Pandai..Posh cari port baik punyer..x de CCTV...he..he..

Agaknya Poposh merajuk kot..asyik kena tinggal jer...

ieda said...

ahaksss bestnya ko di belanja .. huwaaaaaaaaa aku nieh bos kat tmpt aku .. kalau x raya .. x belanja ...

aper nak buat .. dah nasib badan ..
cantik jugak opis baru mu nieh ...

enjoy tmpt baru tau ..

Rinna said...

Wahh bestnya boss belanja makan..

Seronok laa yer..tak lama lagik pindah ofis baru..dan new ennvironment..kan..

Poposh ko tuh..dah nak mengawan kut.. tu ler pasal..dia pun rimas dok sowang2 kat umah..nak gak carik partner..heheheh

MuMMy 2 Haqq said...

bestnyer dpt environment baru kan?

babyfreaks@ratusiput said...

wah hang pun nak pindah opis baru gak ek...besau opis...cam betambah ramai je staff...bestnye...jgn jd cam haku ni...2 ketul je dok kat opis...haku tgk muke bos...bos tgk muke haku...ehehe...

n.u.r.u.l said...

beb...aku rasa lps ni mesti ko x leh berblogging sllu pasai aku dgor cite dr sumber bawah tanah(mcm mineral water lak), boss ko psg cctv tpat mghala kat meja ko tu...baik ko jaga2 !!pasai sumber bwh tanah bg tau aku, bos ko sllu tgok ko sengih sorag2...btoi ke weii.

Topsy-Turvy Mum said...

Wahh Posh..makin meriah blog ko nanti..jauh ngan CCTV..hehee..cantik opis baru...

Poposh nak lepas 'hajat' tu..sian tahan2 napsu dia...ekekeke

CINTAMANISZ Lite said...

pergh! pindah ofis baru tu....tp yg paling best..boss jenis suka belanja makan..huhu..

Poposh tu tak ilang ke mana ler. Dia tau ler balik umah dia. Ada bau dia dh kat umah tu..hehe..
Dia kuar jap tu. Ada mende dia nak skodeng, haha..

Delimasari said...

boss belanja bestnye....
selamat berpindah ke ofis baru..
ceria sokmo ni.........

HaSue said...

best laa bos belanja ek..pasnih msti keje xtra rajin..hehe..poposh tuh bawak dalam handbag jer..baru x ilang :P

HaSue said...

alamak..kalo ter'send' byk komen tadi xyah approve kan eh sis..server kite nih mengong..asik failed je nak komen blog org..huhu

nona said...

hep poposh!jgn notyla..jgn jd mcm kucen akak ni..org angkut trus bwk balik umah..
haa time tu bru ko tau poposh..
mkn tah mane..xde bobom2 ats katil dh..

jebat_durhaka said...

poposh p cari makwe kot posh...cian dia posh, bg la chance skit

dotblogspotdotkom said...

sesuai utk tido lena... huhuhuuh

Kaseh said...

beshnya bos ko..kalau salu dia belanja mamam tuh harus murah rezeki beliau..hehe
poposh tu kucing kesygan ko ke mrY? ko plak yg kena marah ehh..hehehe mmg kena babab si poposh tuh.. kuar umah tak bgtau mummy n daddy.. heheh

POSH76 said...

Dee~insyallah leh ajer..tp i tak mcm company lain friday pun satu jam ajer...huhu

POSH76 said...

neezareef~tulah mau pasang rantai besikal kat "mamat" sekor ni dah pandai merayap ler pulok...huhu

POSH76 said...

MimyHamid~ lege sbb bukan tempat aku...kuang kuang

POSH76 said...

rasp~blogging tu wajib...kalu tak tension...hehe

POSH76 said...

Yanamib~ kene ada..sbb nak tengok saper kuar masuk server room tak pun nak skodeng saper buat kerje ke idak...

yelah saper suruh dia tak dgr cakap...huhu

POSH76 said...

Azmiezas~harus nanti silap2 activiti blogging tak dapat diteruskan...huhu
meranalah idup...

tulah psl dia dah pandai nak tinggalkan tuan dia lak..hehe

POSH76 said...

ieda~kene belanja mmg ler bess...tukang belanja yg tak bess...
takperlah nak gak dia belanja...jadiler better than nothing kan

bulehlaaa...idak ler cantik mana pun...tp baru kan....hehe

insyallah thx

POSH76 said...

rinna~haruslah belanja...namapun BOSSS...

tuler tapi mesti lainnyer...dah ler betul2 kat town...tmpt lama lagi bess sebenarnyer...huhu

i pun rasa sbb tu sibok nak cari makwe tu....dalam fonden2 pun ada ati nak ada girlpren...

kang carik partner dia jeles lak...huhu

POSH76 said...

Mummyhaq~buleh lah...lum tau lagi...hehe

POSH76 said...

ratuciput~takde ler besau mana pun...maybe staff akan bertambahla..
aku lagi suka kalu berdua..an ari beramai2...pheningkan kapla aku jer...hehe

POSH76 said...

n.u.r.u.l~amboi hang cam ada share jer dgn boss aku..hehe

tang sengih tu mmg betul...blogging & baca komen korang mesti buat aku hepi selalu...hehe

POSH76 said...

TTM~sifuuu lama tak mai..sibuk yer...
bese2 ajer...

tokleh nanti dia rosak kan "anak dara" tuceng...hehe

POSH76 said...

Cintamaniz~opis baru tu bese2 ajer...yg penting boss suka belanja...pantang kena belanja..hehe

i takleh nak lepaskan dia bukan psl dia nak cari girlpren...tp sbb dia pernah sakit dulu...antibodi dia tak kuat...kan sakit balik i gak yg susah...huhu

POSH76 said...

delimasari~kene belanja mmg best punyer...
Thanks doakan yg terbaik ye..
ceria sbb dapat berblogging...hehe

POSH76 said...

Hasue~takper sis komen ler bnyk...i ok ajer..

bess...kalu leh belanja lah selalu...hehe

harus kalu boss pandai appreciate...tak kisah punyer...

tak larat lah...nanti bag tu bobos sbb berat dia tahap melampau...hehe

POSH76 said...

nona~sis tu yg i takut tu...la ni dia dah pandai ketegaq...huhu

pantang tngk pintu terbukak...panjang jer akai dia...

POSH76 said...

jebatdurhaka~takleh2 pantang tok nenek aku bermenantukan tuceng kurap....kalu nak cari ler PERSIAN ker...wakakak

POSH76 said...

pakcikdot~ko nak tido kat ner la pulak ni...hehe

POSH76 said...

kaseh~buleh laa...tak leh nak puji2 sgt...sat lagi biler dah keje betul2 dia jadi mende lain la pulok...huhu

actually poposh lagi syg aku...tp Mr Y lak yg ober...teruk aku kena marah...nasib baik dia tak ilang...huhu

tu sbb aku tak mo tegur dia..last2 tak tahan dia dok tergedik2 dgn aku...aku layan gak ler...hehe