Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, July 14, 2009

Kenny Rogers


Entry terpospone...yelah aku tau korang sudah jemu tngk muka tuceng aku...so kasi owner dia enterprem balikla...hehe...

Setelah penat housekeeping apalagi tak reti2 nak banjer aku yg dah keletihan ni (tak caya tngk gambo...hehe) wah nampak sgt jarang2 mengemas..hehe...aku housekeeping ikut mood...kalu takde mood tak mo buat...hehe..kalu tahap rajin sampai satu rumah aku polish...hehe

So takmo ler JJCM aku sama jer...kang korang boring lak...so kali ni aku p "Kenny Rogers" lak..restoran nostalgia ni..nilah tempat dating masa mude2 dulu...McDonald & KFC (utk diri sendiri & kengkawan ok ler) tak mainler...haha..kiter pompuan lum kahwin mesti mau paw tempat mahal2 sikit...kalu dah jadi hubby baru leh give & take...selagi belum biar BF yg banjer..kalu depa mintak banjer korang cakap ler "not in my dictionary banjer2 lelaki ni" hehe...yeye kuar tanduk sikit...tp zaman la ni aku tak jamin ler jadik ker tak...lelaki la ni pun dah pandai demand....hehe...


Food dia mmg sesuai utk sesaper yg berdiet & menjaga kesihatan....tak caya tngk menu dia...TBL pun recommended...tapi kalu korang diet ayam tu jerler healthy sbb grill plus side order dia yg vege2 tu...jgn ler p tibai cheese2 tu...hehehe

Sampai2 jer terus dok diam ala2 sopan gitu...sbb dah penat tawaf satu bangunan...tak tau nak makan apa...aku suker KOPITIAM....Mr Y tak suker pulek.....hehe

tapi situasi (cam lagu bunkface lak) berubah biler Mr Y mengoffer utk snap gambo aku...tulah laen kali jgnla offer...camni ler jadinyer...hehe..while waiting to be serve (cakap omputih ler pulek) apalagi kt posing2 dulu......lagipun deko kat sini nicela...sbb new soping complex kot...org pun tak ramai leh ler nak dating2 & buat cam omah sendiri....tp jgn romen2 yer...actually masa pose ni ada couple kat depan tu....tapi aku buat bodo jerla...takkan aku nak bg tau depa..."i ni blogger ada faham"....pelayan kat situ dah dok sengih2...and cepatla depa serve aku...and serve plak masa aku tgh gedik2 posing...eee potong stim betulllah...

Muffin ni I yang bake hokey...haha...ni la one of the specialities kat sini...aku amik vanilla...Mr Y suka Banana...tapi takleh lawan TTM punyer...hehe camlah dia pernah bg aku rasa...tp tngk gambo kat blog dia aku tau mesti sedap punyer...

Chicken Soup...ni appetizer dia...sedap...tak mcm soup campbell dalam tin tu...tak tauler homemade ker or dia amik dalam tin punyer...aku idakler skodeng sampai kat kitchen...hehe

Aku kan diet tngk aku makan Caeser Salad jer tau...dalam gambo masa aku oder tu cam ada chicken slice....elelehhh tngk vege2 ajer...hehe..takper sedap & jenuh gak nak ngabihnyer...

Amik ko ni aku punyer...sampai nak terbuntang bijik mata makan...dgn nasi & chicken tu....sos original...Mr Y amik yg mcm2 ada tu sos black pepper......tp aku dok cilok dianyer mash potato...nyum2...

Beverage kami share sbb kamikan shati sjiwang...takde maknenyer padahal nak jimat hehe....sbb aku bukannyer suker sgt minum ayak gas ni tapi sbb leh refill aku oder jela.....pandai depa ni kalu fresh orange tak leh refill....huhu...skali skala layan klaa...tak bagus punyer....12 sudu gula....

Last skali siap ada desert...vanilla ice cream...sedap gak....itu biskut aku yg punyer...hehe

Ni mmg aku dah tak larat nak pose2 lagi...perut dah kenyang giler ...mana taknyer...makan sambil menceceh..pot pet2...kejap2 kang iklan dok disturb Mr Y...baru jer dia nak masuk mulut..."bang2 amik gambo jab"...hihi

Psst: Cam gagap aku nak buat entry ni...big boss asik dok skodeng belakang aku...dia dah ler rendang tak berbuah...tetiba jer muncul..potong stim betullah..muka takdok mekap..korang layan jerla..aku mmg cam gini...takdenyer aku nak touch up2 kalu make up dah cair...hehe

Tips: Sampai jer kat umah tak reti2 nak bilas balik dgn mineral water plus la ni aku sgt takdak mood mau workout..jadi aku layan dancing2 ajer...la ni aku giler nari lagu "pakai buang" by stacy...korang tak caya p la dgr...mesti automatik badan korang akan goyang...hihi..dapat 30minit jadiler...lencunnnn...yg penting sweat & can burn back the calori....hehe

41 comments:

ieda said...

awat aku tgk entry koo kali nieh .. makanan dier sedap semacam .. huhuhu aku nak jugakkk ...

eiii x leh jadi nieh dari tadi dukk melopong tgk menu owang .. ahaksss

POSH76 said...

ieda...aku kan suka buat iklan tak berbayo & rosakkan diet org...haha

Kuantan ada kenny roggers ker...hehe tk pun mai sini aku banjer ko bayo bley...hehe...

Topsy-Turvy Mum said...

lama aku tak makan kenny rogers..

aku suka tul dress ko tu Posh..

sini tgh winter..berbungkus aku takleh melaram warna warni...hikss!

POSH76 said...

TTM...ala ko kat oberseas lebeh dari kenny rogers ko makan...hehe

TQ...nikan yg macam ko ada tunjuk ko jahit tukan...aku ingat pun satu hari mau jahit cam ko la...hehe

Rugikan kalu pakai kena cover2 gitu....bestnyer mesti sejuk giler...

Rinna said...

Amboi seronok ekk..gi JJCM kat Kenny Rogers.. wat aku nak pi le pulak..adess.. sabo je laa.. :)

nona said...

wahaha....salute r posh..leh posing dlm restaurant..klu aku,mmg kne serkup kepala dgn tudung saji baru aku leh wt cmtu..

Mia-Ina said...

kuatkn smgt mia tgk menu posh...aduh,sedap..sabar2x

POSH76 said...

Rinna....ko blogger kedua mau pigi..hehe...p la healthy food...mcm ni kenny rogers mesti bg aku sedozen muffin as a komisen..hehe

POSH76 said...

Mia-Ina..apalah ko ni ko bukannyer tembun na....makan jer..lagipun nikan healthy food...jgn ler ikut den makan sekerim tu...hehe

POSH76 said...

Nona...aku dulu pun malu2 tuceng gak...tp la ni cam selamba badak jer aku posing2 nak hb suker nak amik...hehe

ikiqzana said...

haloo..posh best arr makan kenny roggers mmg mknn kegemarn aku gan ank2..

bila negok ni teringin plak nak mkn..hehehe...

POSH76 said...

Ikiqzana...makan2 jgn tak makan..tak gumuk punyer...don't worry...

n.u.r.u.l said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Precious said...

Haku pun suker specialty die, muffin tu, banana ler! Sedapnyer. Panas2 ...

POSH76 said...

N.u.r.u.l...biler lak aku kata ko tembun...aku kata TEMBUN NO NO ada faham...dah ler aku paling fobia biler tembun ...lagi mau perli2 camni...i tak suker tau....desyum sjibik...hehe

Cik_Nomi said...

halamak.. lama gile tingen nak makan kenny rogers ni.. tp nak tunggu orang belanje.. hahaha.. klu beli sendiri conform aku nyesal sbb buleh tahan gak kolestrol/calorie.. klu orang belanja ni kire leh pejam mata lah calorie die tu..kua2..

alah.. mmmg ler recommended menu.. tapi klu dah name pun fast food.. fast food gak lerr.. takde maknenye.. klu nak ade makne.. mintak salad tanpa dressing.. hambek..

n.u.r.u.l said...

ooo...salah faham le td tu...sory ekkk...

iNa said...

kenny rogers...yummyy...hehehe...

Iena said...

ko mmg hebat beb berposing... ko lah plak jd sifu! laki ko pon sporting. kalo laki aku, jgn kata nk amik gambo aku posing2 camtu... nk amik gambo mknan pon x bg kengkdg... nyampah tau!
tu yg aku kalo lepak res, kena carik tmpt tersorok sket...

hmmmm... KENNY ROGERS... aku lg suka NANDOS. tp kwn aku suka KENNY lg...

jebat_durhaka said...

Ya Allah sedapnya posh...perghhhh buat aku meleleh ayaq liuq jek tau, siot jek ko ni...eh posh masa ko dancing tu org sebelah tak marah ke mcm iklan dlm Courts tu..hehehehe

pssttt...aku suke baca ngomel ko la, ada je citer ko ni..tak jemu aku membaca story mory ko la wakakakaak

neezareef said...

elok je ek sporting bg ko posink2 gitu...klu laki aku x hingin nk disnapkn nye..kah kah kahh

wajib klu g KR amek makaroni cheese tu...perghh...

Softtouch [Hanim] said...

tp skrg punya KR ayam dia kecik lah sis..xpuas mkn..he eh he..bagus balik makan terus workout patutlah bdn sis slim jer..

CINTAMANISZ Lite said...

Jenoh akak nengok gambo entry terbaru hang ni Posh. Berderet-deret..tapi akak suka!
Pasal akak ni mmg suka tgk gambo, heheh.
Paling suka tgk gambar hang dok tayang muffin tu. Akak pun suka muffin KR, sedap ler.

ninie said...

akak bikin saya kelaporan la..hehehehe...

Lybeau said...

POSH ...wa pon suke itu dress nice ...on you...mmg pon hang cunmelecun... :) gorgeous...

MAKCIK REHAN said...

weyyy... ko posing setiap sudut mcm tu dah cam duta KR lak weh. harus depa bayar royalty kat ko tawww.

aRe_uDear said...

hohoooo.. semangat berposing nmpak hehee

POSH76 said...

Cik Nomi...p ler...tak gumuk punyer...hehe..ko suruh ler boypren ko banjer...nolah is a healthy food la mana kitab ko belajar ni...yg ko makan mcdonald dgn kfc tu lagi worst tau...tu sbb kt kena pandai pilih makanan...hehe..jgn ler main booooh ajer..tau nak makan mende ni..lagi dua meal tu kasik control2 la...hehe..

hello beb ko leh request apa...kalu tak mo itu dressing...simple rite..bukak mulut jer..hehe

POSH76 said...

N.u.r.u.l.."tiada maaf bgmu"...haha tulah lain kali baca betul2..suka suki ko jer bg komen...aku tak pernah dok komen kat blog org lagu tu...komen aku sumer nyer bernas...ada faham..hehe...maaf diterima...hehe

POSH76 said...

N.u.r.u.l.."tiada maaf bgmu"...haha tulah lain kali baca betul2..suka suki ko jer bg komen...aku tak pernah dok komen kat blog org lagu tu...komen aku sumer nyer bernas...ada faham..hehe...maaf diterima...hehe

POSH76 said...

iNa...ooo suka gak yer...p la terjah KR...hehe

POSH76 said...

Precious...mmg ler sedap..tapi takleh lawan ko punyer...ko kan dah jadi tauke CUP CAKE..hehe

POSH76 said...

InaAchik...saper cigunyer...kolah...hehe...hb wa mmg rock punyer...ala dulu pun dia malu2 tuceng gak...tapi la ni kat mana2 pun selamba jer suruh aku posing...terlebey sudah ler pulak...ala ko kena pandai goda laki ko...buat muka sian habis..hehe..aku lak tak suker NANDOS....tp sbb aku lum ada entry pasal NANDOS...aku shld try buat2 sukalah...hehe

psst: aku bukannya kaki makan sgt pun sajer mau food testing ajer..hehe

POSH76 said...

Jebat~mmg nyum2 pun..p la bwk family ko makan..mesti baby ko yg cute tu suker...aku bab kasi org terliuq walaupun mknn tu tak sedap mmg terer....haha..ala ni tak tembunnyer kalu ko makan...berani neighbour aku marah...kang aku carik penyewa lain..hehe..

Tq bro....beselah aku bab merapu..meraban bg ler kat aku..hihi

POSH76 said...

neezareef~ala hb aku pun kekadang nyampah gak nak layan...tp dari aku muncung cam pinochio baek layan jerlah...takper nanti anak ko dah besar ko suruh dia snapkan...budak la ni very clever...

Ko lak yg buat aku meleleh mau try makaroni cheese...hehe

SofttouchHanim~betul2...tecik tu sis tak kesah sgt...tp rasa pun ada kureng gak...dulu lagi sedapkan...

Terpaksa beb sbb dulu lepas kahwin terlebey enjoy JJCM terus TEMBUN...huhu..takut..

POSH76 said...

CINTAMANISZ~tima kasih sis...tp tak leh lawan gambo kat blog sis...lagi kelassss...i like...samalah kita...tp sayer bab bacer2 ada kureng sikit...hehe...

Tukang tayang leh ler...tukang buat bile tah..toi2 nyum2...

Ninie...ko kan poser...nanti leh ler buker kat KR...hehe

POSH76 said...

RL~TQ beb..ko kan mentor wa..apa ko pakai aku pun berangan mau pakai....hehe...dulu dress tu tak muat...la ni dah mengecil sikit baru berani pakai...hehe..u r my idol to be cun & gorjes gitu...haha..walaupun takde ler sgt..

POSH76 said...

MR~yolah duta takde gaji...sjibik muffin pun tak mau bg...huhu...ni dah baper blogger p dek sbbkan iklan aku...mesti lah kasik aku makan freekan...!!!

POSH76 said...

are_udear...ko jgn muntah lak kat blog aku...gambo2 posing ni mmg wajib...hehe

Ena Qaisya said...

hahah ni duta Kenny Rogers plak atau ko model depa ek..
ko makan sorang je ke? sian org len tak dpt interprem ihiks

POSH76 said...

ena...represent diri sendiri...aku book utk kami berdua jer...haha...