Klik Jangan Tak Klik

Friday, January 21, 2011

Penawar Batu Karang Hempedu

Salam pagi Jumaat
Hari baik2 ni nak ler berkongsi dgn u all pasal
penyakit batu karang yer
kot2 ada yang mencari2 perubatan tradisional
meh sini I nak share
mende2 baik ni kita kena kongsikan bersama

Pagi2 buta sebelum suboh dah tercongok kat sini
bukan aku yang sakit temankan ajer
sebab kesian sakitnya dah teruk sgt
sampai nak kena buat operations
So sebagai mencari alternatif lain tak salah rasanya kalau nak mencuba
rawatan tradisional
cuma aku tekankan kat sini
kalau bomoh yang pakai jampi serapah contoh cam kemenyan tu sorilah
dah sah2 aku sendiri pun tak percaya
khurafat lagi
(baru jer feeling2 nak bodek Mr Y pi tengok citer khurafat..tp ada blogger kata tak serem punnn...cancell)

So kalau korang pi sini tak perlu bawa air...botol
beli jer kat sini...yang besar tu harganya RM4...so kami beli dua
sebab apa aku explain kat sini sebab blogger yang explain kat aku kata kena bawak air + botol
rupanya tak perlu...ambil jer air kat sini..
lagi satu yang bagusnya kat sini tak yahler susah nak bawak kat tuan hj tu air untuk dijampi
sebab air tersebut dah siap dibaca dgn ayat2 suci alquran...
boleh buat minuman harian..

Senang ambil jgn lupa tulis nama..lepas tu boleh letak kat kereta

Punyala ramai orang sanggup menunggu pagi2 lagi...
jgn risau kalau sampai awal boleh tumpang solat subuh kat sini...tempat disediakan
kalau kata datang dari jauh siap ada homestay
pilih jer harga dari RM50 - RM150
tapi aku balik hari jer...dekatkan

Masa aku sampai dalam pukul 5 pun dapat nombor yang ke 69
sabo jerler
tapi alhamdullilah allah permudahkan urusan kami
turun ker 59
kemudian dek sebabkan keramahan aku
wah!!! nak jugak
turun lagi
ke - 48 alhamdullilah...
kalau tak mau sampai ke petang kitaorg menunggu

Alhamdullilah sebelum pukul 12pm selesai sudah.....
sini kalau bosan2 menunggu tempat makan pun ada
tapi jgn terlepas nombor sudah kenala pi ambil balik yer
Inilah tanda tempat nak masuk tu...
Dah lama tuan haji Jamil ni mengubat orang
lebih kurang 15 tahun....

Ini salah satu landmark nak ke rumah tuan hj tu...gerai nasi ayam
lepas tu akan nampak banglo 2 tingkat
sampai jer kat situ ada tempat parking bayaran RM2
kereta mmg tak boleh masuk...kena jalan kaki dalam 200 meter
insyallah kalau blur2 cam kami
ikut jer nampak orang ramai confirm tulah rumah tuan haji

Sebelum nak masuk simpang tu akan nampak rumah kedai
kaler biru ni

Nilah dia rupa batu karang hempedu yang dikeluarkan
melalui rawatan tradisional
besar jugak....tuan hj tu cakap nasib baik dapat dikeluarkan cepat kalau tak mungkin akan jadi lagi teruk

Simptom
  • Rasa senak yang kronik yang ditandai dengan rasa mual, angin, kembung perut dan kadangkala sakit di bahagian abdomen.

  • Kesakitan yang datang secara tiba-tiba, konsisten dan sederhana bertukar menjadi kesakitan yang teramat sangat di bahagian tengah dan kanan atas abdomen....rasa sakit mungkin akan berlanjutan 1 - 2 jam selepas makan & juga pada waktu malam
    dan pada waktu2 tertentu akan menular ke belakang atau bahu kanan.

  • Loya dan muntah. Kadangkala, batu karang hempedu terperangkap di pangkal pundi hempedu dan mengakibatkan rasa sakit yang berterusan atau mengalami demam panas.
Alhamdullilah setakat ni dah sihat.....cuma tuan haji tu ada sebut kalau tak pantang makan daging..kemungkinan penyakit ini akan berulang semula....
& dia juga ada advise suruh follow up lagi dgn doktor...

Tuan hj tak letak apa pengeras atau bayaran yer
ikhlas berapa ringgit pun nak bayar

Psst: Kalau u all nak more detail camna nak pi tempat ni nanti aku buat entry khas no..insyallah tak sesat.....


44 comments:

-aNida OtHmaN- said...

thank's dear...share sini....
ha'ah terbaiklaa nampak...
cara terbaik..RAWATAN dengan AYAT ALQURAAN....power Wooooo

sakit hempedu ni bahaya tuh...
pemakanan campuran Puncanya...mungkin...
hukhukhuk

☆ lieya latif ☆ said...

eh bagus sis info u nie...kalo gi spital mmg operation la gamaknye....tapi kalo pergi perubatan tradisional ni ade gak alternatif lain......

el said...

abah el thn lepas buat OP buang batu karang..adalah sebesor telor ayam...kesian beliau mmg sakit kalo ada batu karang tu..alhamdulilah kini dah sembuh tp pemakanan kena jaga..tp abahku tu bedal semua..adoiii nasihat org xmo fedulik...abah..kami sayang abah..jglah mkn minum tu..hehehee

DaZzlingLilLy said...

my dad dgn my bro kena operate sebabkan batu hempedu ni..syukur kalau boleh ubatkan cara tradisional..tak perlu operate2 lagi.

Dee said...

org kalo betul2 berubat cara Islam...mmg x mtk pengeras atau upah..ikhlas kita nk bg..kwn dee baru terkena..200++ lak tu..giler..ustaz tu sgt popular di tv..

Mimy Hamid said...

bagus la info ko ni...boleh la aku advise kawan kawan yga da penyakit batu karang gi sini

Kaseh said...

thanx beb for the info.. kazen aku ada kena sakit ni..nati share info kat mana eh..

nora said...

uisyhh 1st time tgk gamba batu karang, camtu ek upenye

Softtouch [Hanim] said...

thanx sis sudi share..kalu kat ospital kene operate..

Mr feckry said...

kat mane , boleh tak ubat penyakit stroke

Qaseh chenta said...

kat mana pusat rawatan tue?

SyaNa said...

oooo terus kuar ye batu karang dia
eh nnt buat entry
sbb ade sorg family aku batu karang
kalo tgk dia sakit, adoii kesian

AngahSayang2314 said...

wah.. bagus nie... leh la kongsi2kan mana lah tahu sapa yg memerlukan

Rinna said...

Thanks for sharing tempat berubat gini.. iye laa mana tau kut2 ada plak sedara mara yg cari tempat berubat tradisional kan.. :)

Mummy Zara Sofea said...

slm..
nktnye, ktne ye tmpt nie?
ayah sy bru detect kne, so doc suh operate..mayb nktry traditional dlu..

klau awk tlg email bole

sheedaazman@gmail.com

tq for sharing..

Eri-chan said...

thanks for sharing..batu hempedu ni mcm batu karang ke? abang aku dah pernah buat operation buang..kecik2 je..

YanaMIB said...

cara tradisional klu btol caranya mmg bley elok..tgk review sis pn mmg nmpk tn haji tu guna teknik yg btol..pengeras² sume tu khurafat je..dorg nk mkn lbh sbnrnya..huhu~

thanks for this sharing sis~ ^_^

maya amir said...

wah bagusnye ade info ni..thanks for sharing:)

ieda said...

gud info beb ... baru tahu tapi kalau rawatan tradisional utk batu karang nie memang biasa dah .. sbb ramai yg xnka bergantung dgn ubat dr jer ... :)

fiq said...

camne dia kuarkan batu tu?

Cendana Kasih said...

rasa macm pernah nampak jer tempat jer..yelah..tempat lalu lalang...apapun tq share info..mungkin ada sahabat yg memerlukan bantuan dimasa hadapan :)

Miecyber said...

Takutlah dengan penyakit batu karang nie..


Terbuka Malaysia 2011: Datuk Lee Chong Wei Juara Kali Ke 7

armouris said...

lagi info tentang batu karang di SIHAT SELALU - Punca Batu Karang Terbentuk

Zainab Amir said...

ni kt kg gangsa, melaka...klu sape nk pegi..kuar tol ayer keroh..lps tol msk simpang sebelah kiri ke alor gajah..traffic light ke 2 masuk ke kanan..lps 2 sebelah kiri ada jln kecik..dlm 15-20 meter dr traffic light..masuk situ...

Anonymous said...

salam bole tau x ur friend tu dah pergi scan lagi sekali x? just want to mk sure yg die dah x batu dalam hempedu. thx.

ALoNa CintamaniszLite said...

hmm..mmg ada satu buku terbitan tu mengenai potongan ayat2 al-quran yg sesuai utk dijadikan penawar pd penyakit..

Tp..tuan haji ni mgkn tau ayat2 yg lebih baik. Tu sbb dia konfiden guna utk menolong mereka2 yg memerlukan..

Mr Y camne skang??

Ali Kanchan aka Pirate said...

thx for the info... mmg tgh cari pun tpt nie. ada alamat x?

mohd said...

nak tanya ..betul ker no tel...yang tertera. utk rawatan HAJI Jamil..saya tel ...cina pompuan angkat...dia kata wlong number..maa

kalu buleh bagi no...yang betul terima kasih

mohd said...

betul ke no tel Haji Jamil YANG YOU BAGI...bila saya tel ...cina pompuan yg angkat...kalu boleh bagi no HAJI JAMIL yg betul...atau contact saya di no 013-9291367...saya nak cuba kaedah rawatan ini...

mem said...

salam semua...akk mmg ada btu dlm hmpedu n sakit puggung akibat jatuh. akk dh jmpa hj jamil2 dia kuarkan 2 ketul batu besar gak dh sebulan dh.mgu ni akk jmpa dc n dc kta btu2 msih ada dan byk. tp tuk skit tulang dh baik skitlaa.mgkin nsb akk kot..apa pn akk dh brusaha allah yg menentukannya btul x...kawa2n le cuba jgn tkut :D

Syah said...

Tak nampak sgt no telefon tu... Berapa ekk no tlpn kat dign board tu...

Anonymous said...

good day - re your "shell post" sunday morning pm me and i will sort you out im sure these do simmilar ones
best regards
james

Anonymous said...

hello again matt if you still need them this is the site
and some info , there there most competitive in the game ,tell them Howard hemtom recommened you

lopiladela said...

saya nak cuba rawatan tradisional ni...no telefon sebenarnya ape ye?

Mohd. Hasrizal Hasim said...

semalam doctor check batu dalam hempedu aku ada lebih kurang 14 mm, nampak cam ada 3 biji. Dia bagi 2 minggu utk datang semula dan operate. insyaallah aku nak ke tempat ni weekend ni

Anonymous said...

Salam, boleh bagitau camne kaedah Haji Jamil tu berubat? Sebab setahu saya dia menggunakan kaedah batin( keluarkan batu karang tanpa apa2 pembedahan). pak Cik sy pernah pegi tempat ni, dia kata Haji tu baca Ayat Al-Quran, tekan kt tempat sakit then trus keluar batu tu.. Tu dikira bedah batinla.. Setahu sy bedah batin menggunakan khidmat jin & kita ditegah dari menggunakan khidmat jin wpun jin islam. Harap Maklum.

Anonymous said...

Asalam. boleh tak sy nak minta alamat penuh Hj & number phone dia sekali. semoga Allah merahmatimu sebab tlg share benda baik camnih . thanks :'D

Anonymous said...

salam....bleh tak bg detail tmpt tu....kat alor gajahkan...sayer sgt memerlukan...emel sayer kat....
mohamadhaniff87@gmail.com

Razali Ludin said...

Sekarang saya ada di kg gangsa dapat no 56...dulu no 9 hari kedua no 16 hari ni no 56...di jangka jam 12 baru habis.sekarang boleh booking awal2.dulu tak boleh kena ambil no.tapi sabar jer lah g HUKM pun kena tunggu....byk ragam maknusia.ada yg tak setuju ada yg sabar...cuma saya nak pesan sabar jer..terutama yg dah berumur.nanti batu karang tak baik sakit lain lak yg dtg...ok nak minum pagi...sekarang homestay pun ada satu jam 20 rm jam pertama jam kedua 18 rm.

ecue qays said...

assalamualaikum...bole kasi alamar n no telefon x?

ecue qays said...

assalamualaikum..sy pn nk mntk alamat penuh dan no telefon..kakak sy skg tngah mnderita sakit batu karang hempedu ni...nk2 skg die tngah dalam pantang..doc nk operate pn risiko..harap dpt segera bg no telefon dan alamat hj tu..

Denafira Bridal said...

Mohon reply dkt saya nm dan alamat..ahli kluarga saya 2 org sdang menderita 0134753311

Mercy & Superheroes t-shirts said...

Salam.. Bole saya dapatkan alamat tempat berubat ni?? Skali dgn nombor phone... Tq

Mercy & Superheroes t-shirts said...

Saya nak jugak detailnya... Baru lps buat scan.. Ada batu hempedu