Klik Jangan Tak Klik

Thursday, October 1, 2009

Mr Y Frens Mai Raya

Sebelum aku start kerojer baik aku pulun update entry aku yg dah caca marba ni....sat lagi mesti tak dak can nak update entry...huhu...

Tapi sebelum tu nak citer....heboh semalam ada "GEGARAN" dek sebabkan "GEMPA BUMI" kat SUMATERA tu kan...apsal aku tak terasa langsung....dasat gak aku dgr komen depa kat radio channel "abg JEM aka SURIA".....besenyer aku suker dgr "ERA" tapi sbbkan "SEPAH" yg jadi " DEEJAY" sakit tinga aku dgr...sbb "bersepah2" cara depa berdeejay terus tukar channel...nanti " DIN BERAMBOI & PAK NIL" balik baru tukar balik.....

Korang layan jerlah apa yg aku update ni yer....citer yg mmg dah tonggang terbalik..update mana yg sempat dulu.....aku update dulu citer Mr Y nyer fren mai raya on weekend ari tu...depa mai tak call...amik ko jadi "bidan terjun" lah aku...nasib baik ada mende nak masak...aku bantai "mee kari" nasib baik gak ler beli mee lebey....lucky "kuah"aku dah masak....aku tau time weekend mesti ada mai omahnyer...tapi masa depa mai ni aku tgh berkemas omah..sbb aku baru balik....tuuut...nanti next entry aku citer naa....

Ni jer gambo yg sempat snap...depa nak balik dah...gambo makanan tak sempat....sebok layan tetamu...
Tetiba jer ada sora budak2 "asameikom" alamak masa tu aku dgn selebetnyer cam " maid indon" tak sempat nak siap apa dah..(tngkler gambo aku tu pun serabai ajer)... terpaksa ler p bukak pintu...amik ko 4 bijik keta skalik dtg...mau aku tak panik...yg Mr Y lak takde p kuar sat...biler dia balik dia pun terkezut sbb kengkawan dia tak habaq mai.........tapi alhamdullilah sumer nyer ok...meriah gitu...tapi lepas depa balik sunyi sepi balik....huhu

Poposh ni bukan "tido" sbb penat...tapi "penat" kena "belasah" sbb budak2 yg mai tu suker sgt dgn dia...kena belasah pun dia diam jer...nasib baik dia ni jenis behave...budak2 tu dok gomoi...tendang...macam2 depa buat pun dia diam ajer...hehe
last2 aku terpaksa sorok dia kat stor...takut kang tah apa jadik kat "poposh"
sian poposh penat layan guess....hehe

so musim raya ni betterla simpan stok makanan...kdg2 unexpectednyer guess mai...senang bahan dah ada nak masak.....

Remarks: Tapi kalu nak mai better call first bukan apa at least leh ler aku masak2....kalu tak telan kuih raya jerlah..... lagi satu bukan pasal makan...kang tak pasal2 "tuan omah" takde p beraya....sapo nak jawab...

Psst: Hari ni aku baik sikit pakai " baju kurung raya"....kan ari ni "khamis malam jemaat"....private sector ni mmg terbalik kot...mazhab mana yg di ikutnyer entahlah...org ari jemaat ler pakai baju kurung or tradisional...ni tak Friday pakai "casual"....dah "dress code" depa lagu ni..terpaksalah ikut...takkan aku sorang2 nak pakai "baju kurung" ler pulak...

36 comments:

Rinna said...

Fuhh caya laa Posh..hang layan tetamu ramai sekali 4 bijik keta tuh..hehehe..

Mimy Hamid said...

poposh mmg layak jadi tuan umah melayan tetamu...klu mcm ni aku nk dtg umah ko gak la...tp aku nk layan poposh je ...poposh aada aku mai..ko jgn sorok kt stor plak

Lady of Leisure said...

ala cian la poposh...nampak dia mcm takut jer kene gomol heheh..
kitorang kalau org datang slalu sorok arri n molly dalam bilik..

Softtouch [Hanim] said...

cayalah sis siap masak2 bagai..kalu sy kan kalu dtg mngejut makan kuihlah jwbnya..sy nk masak kene amik masa sikit..he he he

mana ada mcm maid indon..cantik je sy tgk sis...

alahai sian poposh kene layan guess yer..yelah dahlah berbdn comel sape lah yg xgeram...

ida sazarina said...

nik yang nak dtg umah u ni sis..
hehehe..bleh makan2 kn?
tp sis pun i tataw...

mesti sis ramai kawan sampai selalu diserbu ni..hihi~~

ikiqzana said...

betul tu.. mesti kena simpan stok.. klu org dtg beraya x le mengelabah nk cari bahan mknn.

itu pun kt umah aku kuih raya dh nk abis... huhuhu...

seronok bila negok reramai org dtg beraya umah kita kn...

pakcik kordi said...

waaa,,,poposh...aiii like...comel ah!!!mcm awks lasss....aiii suke yuuu!!!rugi pkcik tk dtg umh ekau...=(

neezareef said...

sian poposh pn turut merasaai kepenatan tuan dier smpai tegolek dok ha sedap dia tdo

poposh byk tak dpt duet raya..hehehe

Azmiezas said...

Mak aii..ramainya yg datang..sampai 4 bijik keta...ok la tu Posh tak panik...kalau kita boleh tahan gak paniknya...(tak tau nak masak apa...)

@--- Sueanne ----@ said...

betul..betul..betul...
kalau nak datang baik tipon dulu..
takde la tuan rumah gelabah lain macam..
nak sediakan tue la, ini la, nak borak2 lagi la..sume jadi xkena..hihihi

poposh tue comelnyeeeeeee..bulat lain macammmm..makan tido makan tido je ke dia sis??..ihihih

joegrimjow said...

pegang mazhab yg betoi ja

abang besi said...

poposh?hahahh....comel....hihi...meriah ek raye waks...cayalah!pakcik kordi sibuk la nk komen jgk!tensen ah aii!!!huhu...

Mia-Ina said...

hehe...tips ko tu mmg betul posh.mia setuju sgt..

lor..mana gmbr posh & suami...oo..suami xsuke interprem ek...haha

Cikgu Yus said...

dasat tu beb! moral of da story, pi la beli stok perencah instant utk guest yg suka terjah nie..tahniah2

hang nadim said...

kentaki kan adaaa...lari lerr. hehee macam dalam Iklan tu.. "mak jemput datang raya umah..."

nona said...

alololo comelnye poposh..
sian poposh kene tendang..

dotblogspotdotkom said...

tu la pasal... kene cari mermaid nih... ehh maid ....

n.u.r.u.l said...

sian tuceng tu...ko jgn buat dia gtu lg, x spai ht aku nengok muke dia. poposh tu jantan ke, betina?

POSH76 said...

Rinna~ketanye jer 4 bijik ...adultnyer tak ramai...yg ramai budak2 ni...hehe

POSH76 said...

MimyHamid~dia mmg suka jer layan guess...aku takut hang tak larat nak layan dia ajer...hehe

bersyarat...ko jgn ganaz2 dgn dia tau...hihi

POSH76 said...

LOL~aku pun tak faham dgn poposh ni...takut ker suker ker...diam ajer walaupun kena BULI...aku yg sakit ati tngk tuceng aku kene debuss2...heh

POSH76 said...

SoftTouchHanim~kenelah masak..i segan ler takat nak jamu kuih raya jekan...

sama gak sis pun bab masak agak kelempbapan sikit...hehe

hang tak tau dok bersilat sakan....hehe

mmg org akan geramnyer...hehe

POSH76 said...

idaSazarina~buleh mai jer...takdak open house...cuma kena call dululer...buleh makan2 mesti ada nyer...cuma kena kasik tau yek...

Tak jugak....ramai kawan Mr Y yg rajin mai...hehe

POSH76 said...

Ikiqzana~betoi2...kalu tak pun mee goreng pun jadiler..hehe

samalah...mana tak nyer tuan omah pun makan sekalik...hehe

betul2 murah rezeki...hehe

POSH76 said...

Pakcikkordi~mana ada tuan dia lagi comel...hehe

pakcik kalu nak mai kena kasik tau ler kalu tak makan serdak kuih raya jelah...hehe

POSH76 said...

neezareef~dia pun penat gak sbb kene belasah...hehe

takde maknanyer nak dpt duit raya...hehe

POSH76 said...

Azmiezas~tuler pasal pastu tak calling2 dulu...tp takper idup kene COOL...sempatlah gak berleteaq kat MR Y....lain kali kasik tau ur fren kalu nak mai call laahhh...hehe

POSH76 said...

Sueanne~betul2....kalu dah siap sumer senang ler nak berborak ker...nak bergosip kerkaaan...hehe

Itulah keje rutin dia...kalu tak dapat makan bising satu romah....huhu

POSH76 said...

joegrimjow...betul2 yg mana baik kita follow kan..hehe

POSH76 said...

abgbesi~mmg kiut miut....meriah nama pun raya....POKCIK KORDI pun nak glemer gak...hehe

POSH76 said...

Mia-Ina~bagus2...tau takper...jenuh aku nak heret dia bergambo...payah...hehe

POSH76 said...

CiguYUS~tulah pasal senang, cepat & sodap dimakan...hehe

tapi aku ni kalu bab2 "segera" ni ada kureng sikit...huhu

POSH76 said...

HangNadim~yolah bengkrap aku ....baper bucket lak nak beli tu..hehe

POSH76 said...

Nona~cian kan...kalu org tue yg buat tu mau sis tendang balik...hehe

POSH76 said...

Pakcikdot~tak payah kang dia ngorat laki den...hehe

POSH76 said...

N.u.r.u.l~tulah lain kali kene sorokla kalu mai satu batalion cam gitu...tak sng duduk tuceng aku...

jantan tapi cam yaaww sikit...hehe