Klik Jangan Tak Klik

Saturday, August 1, 2009

Macy Ikano

After work smlm sempat lagi gi dating kat Ikano...kami mmg selalu dating kat sini jelah...hehe...mcm2 ada senangkan...hehe..kalu mau soping kiri kanan depan belakang sumer pun ada...bawak jer duit berkoyan2...hehe...mcm aku suker cuci mata or makan2 jer lebey..haha

Tapi aku ni jenis suker survey2 dulu...I will try to get the best price...silap haribulan sales habis aku gak nganga..ala rilexlaa...malaysia kan every month sales....that's why kena ati2...jgn mudah "tipah tertipu" yer...tp tak sumer org ada masa nak buat cam gini...
kekadang malas nak pikir plus minus dgn duit minyak...lebey kurang ajer..adala pro & contra yg penting hati2 biler membeli...
aku kalu bab2 survey barang nak2 related to beauty...anything rajin jer aku...hehe
lawakan aku suker sgt lampu ni....kelass sbb ala2 vintage ker vantage ker...masuk dlm wishlist dulu..sumer nak beli kang ada yg pening..hehe...jeling kat Mr Y jab...

Actually masa pose ni aku penat giler ...
tp layan jelah...posing pun cam ala2...lagi satu aku susah nak pose sbb si SA pakistan ker Bangla ker...entahlah dok ngekor aku...dah bnyk kali aku sound " I just have a look" nasib baik Mr Y ada kalu tak nak jer aku sound " U jgn ikut i boleh tak"
aku paling benci kalu SA dok ikut aku...sbb kekadang mmg aku mai nak survey ajer...ko ingat aku ni kaya sgt ker mau beli memanjang...sabo jerle...
This morning lagi dah bawak si poposh (nama baru utk tuceng aku sbb aku curik nama dia..lucky dia k ajer..aku panggey gumuk pun dia dtg gak kat aku...hehe..sng betoi dia nie )
gi jenjalan makan rumput ingat nak belila macam si LOL beli tu...sng sikitkan tak yah bawak dia kuar...
sbb dia biler kuar mesti cam jakun...pastu tuceng outdoor tngk dia cam "giant" sian lak aku aku tngk......siap tido dlm keta tu....penat kot..dia kena pakai rantai cam anjing tu..kalu tak susah nak monitor sbb dia tak bese dgn outdoor environment....totally indoor cat...

Psst: wokeylah wa mau pigi buat facial sendirik...hehe..korang layannnn

33 comments:

Ashikin said...

hahahaha poposh sume nama pon suka yek.. senang la.

ala skang mmg musim org shopping. aku ni je ngah puasa. almaklum br lps kawen. aku nk puasa sethn la aku ingat. nanti thn dpn aku leh shopping 4kali ganda dr biasa... :D

btw its vintage. vantage tu mcm take advantage je kan. ahahahaha~

Lady of Leisure said...

poposh.. nak mamam rumput yea.. hehe..
beli yg cam haku beli tu senang posh, lepas seminggu leh la makan dah..
at least tak yah bawak dia kuar kan.. maklum la skrg h1n1, sian depa kan.. hehe..
cutenyer poposh.. tgk poposh teringat arri.. bersaudara ke poposh ngan arri ni ek..?

ieda said...

aper2 punn ko citer .. yg last tuhh best2 ... den sukooo
tucing muuu buat den ngantukkk arrrrrrrrrrrrrr

POSH76 said...

ASHIKIN~ Tuceng aku mmg frenly cat...ko panggey apa pun dia suker...tak panggey pun dtg...hihi..tuceng paling kepoci...hehe

OOo penganten baru yer....patutler berseri2..hehe...takper simpan duit bnyk2 nanti leh soping kaw2...hehe

tuler pasal aku nak cepat main terjah jelah..hehe thx

POSH76 said...

LOL~ tuler pasal...dia nak mamam pun susah sbb outdoor suker nak dekat dgn dia...lagipun antibodi dia tak kuat mn leh dekat dgn tuceng yg tak vaksin..aku tak mo dia masuk spital lagi ler...nyawa aku tu..huhu

beb tu la ku mintak hang buat entry detail kat mana hang beli...aku ingat nak p beli ler nanti...tulah cat punb leh kenakan...

Adakah asal usul ARRY from Bangsar....hehe...sbb keturunan POPOSH sumer asal dari Bangsar..hehe

tp tuceng ko pure persian la..wa nyer MIX...lucky baka MUMMY dia kuat...kalu tak jadik pariah ler..hihi

POSH76 said...

Ieda~ Dan2 dah siap entry dia...nak p bobom yer...hehe...

hang nadim said...

Lama tak gi Ikono...walaupun selalu kena pegi umah Bos kt seberang situ..

POSH76 said...

HangNadim...Ikano bess oo...hehe

Mia-Ina said...

ups.aku mai singgah sini ni...wah, aku tgk lampu tu...teringat romantik lak suasana.haha...(otak jahat mai dah.aduh)

ha...kucing ko ni mcm dh nk besar harimau kecil lak..haha...(gurau je)

A D I A said...

suka survey2 dulu ek? i jenis yg suka satu mende terus beli je. tak kuasa nak survey2, penat and buang masa. tu personal preference la. tapi kalau beli online leh la survey2. mudah dan byk pilihan.

POSH76 said...

MiaIna~amboi hang laju jer...tp mmg romantik pun..hehe

Memang pon kalu neighbour lalu mesti kata eeee ada rimo laaa...haha rimo + tuceng kot..hehe

POSH76 said...

Adia~ yelah....i tak penat pun suker jer...kalu bnyk duit k laa...main beli jer...dulu pun i camtu ...balik end up menyesal...aiik full time housewife pun penat ker...hehe
nce la.

I tak brp suker beli online...biler ada poblem susah...i suker telek betul2 brg yg i nak beli tu..lagipun learn fr past experience..hahaha

jebat_durhaka said...

ala posh...tuceng ko tu pakai bendera amerika la pulak...huhuhuhuh

Lady of Leisure said...

posh, rumput tu kat kebanyakkan pet shop ada.

yg aku beli tu kat petshop kat cheras, kat belakang sushi king yang kat carrefour tu.

petzone ada, damansara utama ada.. mmg most petshop ada..
try ko usha2 nanti..

Yus-HerbalifeCoach said...

posh ko nie..jgnla panggey dia gumuk...kecik ati dia wei.. aku pun kecika ati skali nie dgr gumuk2 nie haa...hahaha..x sesuai lgsung.

umi_e said...

nasib baik senang nak control si posh-posh tu kan...

n.u.r.u.l said...

lawak btoi le hang ni...aku rasa vantage le..eh..x pun vintage kot...lntak le apa pon tp aku mmg suke tomey ko tu...

Uncle Lee said...

Hi Posh 76, nice blog you have. Love that beautiful lamp.
And which woman doesn't love shopping, ha ha. Or shoes?
By the way, do they have Tiffany lamps there? If ada, check them out, they're really beautiful.

You have a pleasant week and keep a song in your heart, best regards, Lee.

POSH76 said...

Jebat~bro wa dah agak mesti org pasannyer...tp wa dah cari bendera mesia takde huhu...wa tetap ANTI AMERIKA....huhu

POSH76 said...

LOL~Tulah psl nanti aku nak tanyer kat kedai "pet shop" yg aku bese beli...lagipun aku ada member kad...leh dpt diskaun...hehe

Thanks fyi...orait nanti aku cari..hehe

POSH76 said...

UmiE~POposh is a trained cat & oso well behaved...hehe

Yusherbalife~ooo yerker patutler muka dia muncung ajer....aku dah stop panggey sbb dia dah ada nama baru POPOSH...hehe

POSH76 said...

UncleLEE~Thanks for reading my blog...me too...i luv anythg but not man's fav la...hehe and don't ask me about car or IT...

What is tiffany lamp ya???

You too keep reading my blog...hehe

POSH76 said...

NURUL~ko pun sama ker laut..haha...hantam sajalah labu...hehe..samalah kt...hehe

tengku aziah said...

ala,,,shian kt tuceng posh...
tengku rase die tak suke bgaul tak tentu pasal tu...hehehe

^_^

neezareef said...

sesuai arr nama poposh tu..baru ngam ngn boss dier..

Softtouch [Hanim] said...

sy pun xsuka kalu SA suka ngekor ni..rimas..dari nak beli terus xjadi beli..amboi sis pose mcm model..suka tgk..cantik jer..

cutenya sipoposh..bwk dia kuar yer..comelnya..igt dulu kwn sy pun selalu bwk tucing dia jalan2. duk dlm kete lama2..

Iena said...

woooooooooo... aku suka itu lampu! tp tol, aku prasan skrg tiap2 bln sale. tu yg aku gian semacam tu!!! smp laki den pon ckp... asyik sale jer... aku kn pantang nmpk tag sale ni!!! hahhahaa...

akhirnya pose tuannyer blog lg byk dr kuceng gemok tu! suka2...

Dee said...

poposh? sedap gak nama..dh dkt ngan posh..hehehe..

iNa said...

penat2 pon posing maintain cun jugak.. :)

CINTAMANISZ Lite said...

Wah..betul2 american le poposh ni, huhu. Kalo ada kucen betina lak nanti..kasi nama dia Beckham lak ye..hehe..

lisa said...

salam kenal.. ;D

Comeyyy nama tuceng kamu ekkk..
tapi apakan daya comeyyy2 ni lisa takuttt... hehehe..

fobia tue selepas di cakar..
;p

damiqula said...

rajin hang bergambar kat ikano tu hihi

T.H said...

wah pic cantik :) ada contest kat blog saya :)

ikano dah sebulan x pergi.. need go find lamp