Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, August 4, 2009

Ilusi Selim

Morning kengkawan...aku still dilanda kebizian yg teramat...nak skodeng blog korang pun still time limited...huhu...sibuk giler....tp gatai nak gak update entry..this time aku takmo ler letak JJCM...entry JJCM banyak tapi disimpan dulu buat tempoyak...hehe..nanti korang nyampah lak Posh76 ni asik makan ajer..hehe

Entry kali ni as a reminder for me gak jgn back to "TEMBUN" menakutkan...aku tngk diri sendiri pun takut..kalu dapat less a few kilos lagi ler baguss sgt...hehe..joget sakan wa...hehe

Takperla ni jelah ciput entry yg aku dapat update..korang layan jelah...actually saja mau kasik tau walaupun korang dah tau sebenonyer....hehe..tips mau nampak selim...tips cam gini jgnler buat selalu..not good for your bone...


Cam aku dah bese kalu pakai kasut leper..rasa cam tak berkasut....at least kalu nak p keje...3inch is a must....4 inch tu skali skala...spesel event ajer....sbb body dah tak seringan dulu...huhu...dulu baper inch pun no problem...or maybe umur sudah up sikit...jadi tak leh ler nak hi heel sehappening dulu....hehe...


Psst: Ini bukan mau tayang kaki...wa tau kaki wa tak berapa nak lawa...just a simple tips how to make u slimmer...walaupun bukannyer selim sgt..wakakak..."kutukan adalah tidak dibenarkan sama sekali...awal kasik REMINDER" hehe

Sekian wassalam...nanti aku mai balik sambil skodeng blog korang....back to work..huhu..boss sudah mari potong setim..huhu

24 comments:

Iena said...

ooooooooo... mau tercabut kaki aku kalo pakai heel camtu skrg... dulu zaman anak dara yg slim mlim boleh la...

Lybeau said...

wah makin selim la POSH....

cuba try amik gambo without mirror... full-body..mesti lagik cun... wa lame tak nampak...

Ella said...

babe..
cantiklah itu kasut!
hang dh slim sesangat dah!

Lady of Leisure said...

hang nak slim camno lagi posh?
dah ok bebenor dah tu..

dulu aku layan jugak la hi heels nih.. tapi bila mengingatkan sakit kaki dan sakit pinggang aku beralih kepada kasut selesa seperti clarks..
wakaka..

Cikgu Yus said...

walaweii...lawa la kasut tu.. mmg betoi kalu nak nmpk slim pakai kasut cenggitu tp semenjak 2 menjak nie.. x dayo den nak pakai kesut gitu, mau tercabut lutut dok panjat tangga pi kelas..

CINTAMANISZ Lite said...

oo..akak tak bleh dah pakai kasut cenggitu..kaki dah gomok..kekeke..

Tp akak mmg dr dulu ler kureng ngan kasut cenggitu. Akak suka kasut tapak tebal tu..huhu..Walau tinggi tp rasa selamat pasal tapak rata sampai tumit..kekeke..

Tp kaki Posh sangat cantik menggayakan kasut tu. Mcm model kasut ler pulakkk!!

Cikgu Yus said...

posh, aku heranla depa dok pakat kata hang makin slim, awat dulu hang tembun sgt ka.. meh la nak tgk gmbaq time tembun2 tu..

iNa said...

sis...
ina pon suke pakai heel..
sbb ina nie rendang je..hehe..
klau p jln2 pakai selipar,rase cam pendek ya amat je..ekekek...
pakai heel nmpk tggi skit......

anyway......
sis tmbh cun+slim...
kasut pon cntik.....

Softtouch [Hanim] said...

sis mmg slim lah..xpakai high heel pun nmpak slim..kalu lah sy pakai high helles 3 atau 4 inch dah nmpak macam giant bjalan jer...he he he..
psst..sy xkisah kalu sis slalu buat n3 makan2, sy suka jer..cuci mata..:)

n.u.r.u.l said...

aku mmg suka kasut tinggi2 ni tp xspecially yg tutup semua. kalo aku pakai mcm kasut ko ni, jari kaki aku yg ujung tu asyik nguit2 jer, nak kluar.eee...geram btoi.

oMMy fiRuz said...

posh, aku minat nengok org pakai heel..santek sesangat..tp bile dipikirkan yg aku ni jln ala2 mcm mak gorila berjalan, aku terpaksa lupakan niat suci aku tu..aku pakai flat je lerrr..terus x jd ayu..ngko ade tips x??

ninie said...

wah kak tingginya... seswai la ngan akak, kalo saya yg pakai misti dah tergolek dok...hehehe

jebat_durhaka said...

hebat ko posh....tak terkehel ke pakai kasut tumit tinggi ni????

Dee said...

mmglah slim posh..tp menahan kaki sakit tu yg x larat..hahaha..lgpun bdn dh berat ni..

T.H said...

hi contest I kat also mommy, kamu baca rules tu :)hehe.. tambah blogs semua tu dalam blogroll kamu. :)

then post contest tu kat blog, then guess how much I spend tinggal kat kuching park hotel. masa check out.. bill berapa?? hehe.. hint tu tip tau.

T.H said...

sebab kami plan another baby jadi x nak waste SIY ni. so contest la.. ada kawan yg belum try jadi boleh win dan cuba.

T.H said...

makna nak buat entry sekali je? kamu buat post :) kalau nak included rules pun boleh :)

example Entry 1 contest@alsomommy.blospot.com

then jawapan yg guess $...

T.H said...

setiap blogger 4 chance to win dalam satu blog :)

T.H said...

ok.. nampak dah semua link :) hehe.. jadi.. hanya tinggal post utuk contest, then mari comment dengan link tu dan guess $.

babyfreaks@ratusiput said...

aku leh pakai heel 15 minit je posh kalau g jenjalan...kalau tak...keras betis den...ehehehe...
tu satu hal...skang ni kalau pakai heel...hubby dh sebatu kat depan...aku terhegeh2 lagi mengontrol jalan..ehehe..

Mia-Ina said...

nasihat mia wat semua yg msh sihat....doktor ckp...jgn pakai tinggi kerana dh byk kes wanita mengalami sakit2 sendi....di kaki...bertaubat la..sblm korang ditimpa sakit....

mmg kte rs nk melawa tp jujur ckp...aku pn x nah pakai setinggi tue posh...but dh tertulis aku kena penyakit yg kait sendi ni..

huhu...

tp, body ko mmg cun melecun..aku pun terpikat..haha

tengku aziah said...

waa!!!! tengku teringin nk pakai heels mcm tu~~

hang nadim said...

posh awat muka tak nampak...

aRe_uDear said...

hahahaa.. heel tue tinggi bagan tuhh.. mau terpeleot kaki ku kalo pkai hahahaa.. tapi ttap sesuai nagn kak posh kite..