Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, July 15, 2009

Ini Bukan Iklan

Aku kalu tak update blog tak sah idup aku....mlm kang mesti termimpi2.....haha la ni baru leger idup aku...fuyoo ari ni mcm2 jadi(sambil tarik nafas leger)...tp aku dok curik2 gak skodeng kat blog korang....I sedey tau...huhu

"big boss" aku lak tak reti2 nak balik....asik2 dok panggel aku masuk bilik tanya soklan2 merapu....eee geram betul...kalu mau kasik bonus or increment takper gak....wasting my blogging time ajer...sempat lagi dok perli aku..."waa u selim a lot ya"..nampak sgt ketembunan aku terserlah dulu....huhu..masa nak balik pun sempat tanya aku "you not eating rr" entah apa2 nyer soklan daaa...layan jelah walaupun aku meluat tngk muka dia...hahaha..nasib baik ko boss...

Sekarang aku mau cirita...saja mau mintak korang doakan aku berjaya menang peraduan HL Marigold ni...hadiah dia lumayanlaa dari contest KakikusukerBerjalan (tulun pomot sat blog kengkawan..konyer sticky mode later aku buat) takat hadiah botol susu tu apa kelazzzz....hehe....bg ler hadiah percutian ker Bali ker..leh gak aku p honeymoon...haha....baru bess...naik juling mata aku dok kira duit dalam botol susu tu...hehe...pada sesaper yg berminat mau jadi kayer cam tuan punyer blog silalah ker blog dia yer...aku joint sudah tp terms & condition dia aku tak patuhi lagi sepenuhnyer...

Tak dapat bnyk...Grand prize pun jadiler....hehe

Ini baru 1st entry...aku nak anto lagi 2 entry...tp lum gunting kotak dia lagi..

Siap aku buat iklan lagik(gelak2 tak baek punyer)...yg ni korang jgn klik2 lak...klik2la iklan yg timbul tenggelam tu...hehe..tp frankly speaking aku mmg suker minum susu ni...anlene & omega tokak den tak leh time...bukan eksen tp mmg perut wa skali tak leh time (org "O" blood type mmg cam gini..bnyk naa penyakitnyer..especially tang perut..huhu)..sakit perut memanjang...yg ni bagus sbb dia low lactose...low fat...mmg sesuai utk korang yang berdiet....hi protein lagi tau... tu sbb kalu aku tak amik meal pun aku kenyang ajer..nila antara sbb2 yg berkait rapat dalam menyusutkan diri aku.....actually aku mmg tak suker susu...tp susu ni walaupun mahal cikitlah...tp2 berbaloi2 sbb la ni berat aku menten tapi idak ler naik mencanak2 cam dulu(korang tak tau aku mmg never ending story fight with my weight)...korang imagine dari 65kg la ni 56kg...tapi lum ler kuruih lagi...aku mau 50kg baru aku leh lenggang2 kangkung.....

Ingat!!! saper2 yg 30++ tu rajin2lah minum susu walaupun tak suker...kalu tak nanti lum tua bongkok sudah...osteoporasis...anyway susu pun good for ur skin...saper yg ada poblem with pimple elok gak amalkan...hehe

Aku tgh cuba yg ni pulak "innershine balance"....cam bess jer... "prune inner shine" aku still consume gak...selang2...aku tak mo ler komen lebey2 sbb baru 1st box kan...tapi yg ni lagi power kot sbb ada apple cider (good for slimming) and ada mcm2 vitamin...yg aku ingat asid folik jer...yang lain korang carik sendirik...hehe...kecantikan menyeluruh katanyer....kalu betul2 ada kesan dgn aku nanti aku kasik canang satu blog...hehe..tp korang kalu amik jgn jadi cam aku yek..aku ingat cara amik samer cam "prune inner shine" at nite before sleep...rope2nyer yg ni different...pg2 bute ko bangun tido baru ko telan...tp saper2 yg ada stomach upsad tu better amik after breakfast...karang korang tercirit aku lak yg kena...ada faham...

berapa bnyk vitamin aku mau telan daaa pagi2
...mau santek punyer pasal apa pun aku sanggup telan...hee

Psst: Posing dgn produk2 tu...dgn harapan tinggi kerlaut organizer akan skodeng blog aku dan mau kasik aku menang...wakakaka....tak pun sponsor stok aku utk setahun pun jadiler...hehe
Korang jgn ler lupa doakan aku nanti kalu aku menang leh ajak korang mai kenduri doa selamat...hehe...insyallah 44folowerzz org doa mesti mujarabnyer...besar pahalanyer kalu korang doakan kengkawan..hehe..AMIN...

37 comments:

iNa said...

ina doakannnnnnnnnnnnnn semoga berjaya.........aminnnnnnnnn...
dh menang nti jgn luper kengkwn ek..ek..ek........banjer2 la ape yg patut....hehehe.......

wah.....byk nye suppliment dieeee... :)

Mia-Ina said...

haha..ko mmg ratu posing la...boleh bg award ni..mcm model gi2..

hm..HL marigold aku amiksetiap hari...hehe..utk kalsium

psl innershine..x cuba lak..huhu

pepun..hubby ko dh teruja la2 tgk ko slim posh..hbs la mlm jumaat ko slalu je la..haha..ups..sori

Mohd Nasri Md. Nasir said...

jd duta kaa??
hehe

n.u.r.u.l said...

aaa...ko mmg suke wat iklan kan...aku pun nak join gak le contest ni...mana tahu kot2 dpt duit gedebuk, ko juga yg senang nti.

Lady of Leisure said...

yelah.. yelah aku doakan.. wakaka..
aku amik banyak gak supplement.. untuk pmpuan la, EPO, Calcium, susu aku minum every morning, calcium pun aku amik gak, transfer factor, natberry, omega3, n memacam lagik..

ko jangan la kurus sangat, macam skrg tu aku tgk dah sedang elok dah tue.. nanti kurus sangat dak larat lak nak dokong si posh.. hehe..

ME said...

Me doakan Posh menang .. InsyaAllah, Amin.

Ahliahnizam said...

Betul 3x. Susu HL mmg sedap .... kalah brand lain.
Er, innershine tu mmg kene minum sebelum pi tido ke ?. Minum siang tok leh ekk?

jebat_durhaka said...

aha la kan posh....doa 44 org blogger lg berkat dlm bulan Rejab ni kan....aku doakan ko moga berjaya bukan dlm contest ni jek tp dlm idup ko sekali tau...amacam bess tak doa aku tu...heheheheh

Iena said...

uhuk3... tersedak sedak aku... upanya ada org duk mengutuk aku sesuka suki dia yer... saper kate hadiah nyer x lumayan... mn tau nanti aku kasik hadiah vesgedevas punyer... melopong ko! hahhahaaa...

tp xper, aku mesti doakn kengkwnnya... hope ko menang contst HL tu...

Kaseh said...

rindunya aku ngan ko ni posh..anyway rajin ko masuk contest tu eh..goodluck babe... posh aku da mula minum innershine tu lastweek n aku tak sure la samada pasal innershine ke atau dia da mmg nak ok.. muka aku da ilang bekas2 jerawat..aku minum tiap2 malam..nati nak try yg applecider tu lak..thanx to u dear..

ninie said...

saya pon suka susu hl ni.... tak muak..... saya doakan akak menang k...kak kalo menang banje la sekotak susu hl nih..hehehe.. gurau jek..

y@n@ M!B said...

*org "O" blood type mmg cam gini..bnyk naa penyakitnyer..especially tang perut..huhu*

btol ek fakta ni??br tau..sy pon O blood type gak..huhu..
no wonder prot slalu prob..
ade kna mengena dgn blood ghopenye ek..

neway..moge2 menang kontes..jemput la sy g kenduri tuuuu nnt..lalala~~

CINTAMANISZ Lite said...

Amboih..mcm duta produk aje nih..
Takyah menang ler..diorang amek hang terus sign kontrak jd duta produk teruih..huhu..

POSH76 said...

INa ~ alhamdulillah masinlah mulut hang...manaleh luper...mesti mau jumput punyer..."Hi-Tea Bersama POSH76" haha...berangan no satu aku ni...

Nama ponm pompuan bnyk naaa penyakitnyer...hehe..TQ laling

Mia-Ina ~ Yolah ratu blog sendirik bleyla...hihi...model cutting terlebey buleh ler...hehe

Bagus tau ko amik...Innershine tu tryla mana tau good for you too...

Amboi anak dara sorang ni pandainyer dia semenjak nak kahwin ni...hehe...tak yah nyer tunggu malam jumaat...hari2 pun bley bikin...hehe

POSH76 said...

Mohd Nasri~Amboi perli baik punyer....yelah aku lantik diri sendirik...hahaha

N.u.r.u.l~yelah iklan syiok sendirik...hehe joinla mana tua ko ada ONG...hehe

POSH76 said...

LOL~ cayang ko...org yg syg tuceng ni selalu nyer doa mereka dimakbulkan..amin..aku tau mesti ko cun cam arry & mollykan..bagus2 sharela kat blog ko leh aku skodeng...hehe

Tak bley la aku kena kuruih...tapi tak nak ler cam skeleton tu..hehe..kang hb aku nak poluk apa...silap si POSH dukung aku tu...hahaha

miela77 said...

Amboi...rajinnya ko...k.iela doakan..ek...

btw..k.iela nak minta tolong vote Contest Rumahku Syurgaku...

Just taip saya vote 4 di http://mamadanish78.blogspot.com/2009/07/vote-contest-rumahku-syurgaku.html

tu je...maaf..raih undi la pulak..huhuhu

POSH76 said...

ME...alhamdulillah tqvm...amin jugak...hehe

Ahliahnizam...sama geng la kite...prune innershine yg kena minum b4 tido...sbb dia good for digestion..

POSH76 said...

Jebat~betul terutama doa dari lelaki melayu terakhir ni..hehe...alhamdullilah masin la mulut bro..amin...u too bro sayer doakan jugak..hehehe

psst: kalu dah berjaya jgn lupa dgn kengkawan bloggers...hehe

POSH76 said...

InaAcik~wa tak ngumpatnyer wa cakap kasi hang fofular apa hehe..tersedak takpe jgn ko tercekik sudah...tak pasal wa kena saman lak...mana gue tau ...hang tak kasik tau pun apa hadiahnyer...takperlah wa cam tau tak mng ajer...huhu..kalu tak mng pun takper janji ko tulun klik2 nuffnang aku nanti aku beli gift sendirik..huhu

TQ beb...sesungguhnyer ko mmg mempunyai hati yg mulia...hehe...

psst: hadiah saguhati takde ker...hehe..

Softtouch [Hanim] said...

semoga berjaya...banyaknya sis mkn supplemen..

MAKCIK REHAN said...

awatla gambar2 ko ni ala2 bunian posh oii... tak puas aku nk menelek gambo ko haaa....

Topsy-Turvy Mum said...

mesti menang..InshaAllah..Amin

makin lawa n slim ko Posh...aku suka baju ko tuh..eheh

neezareef said...

aku pn suke susu HL marigold jugak...syedappppppppppppp

yg innershine baru tu aku lom coba lg...lor ye ke minum pg..aku ok je...

nnti nk try jugak la..kata proses diet gak kan

aku doakan ko menang tauuuu

POSH76 said...

Kaseh~aku lagi windu kat ko tau...hari2 skodeng blog ko walaupun ko tak hapdet...hehe..
yelah aku nak perabih dok beli berkotak2 susu tu...mana tau ada rezeki leh menangkan...terai jelah hehe..TQ geng

Bagus2 keep it up...tp kena saba lah yer...mende baik kesan dia mmg lambat sikit...muka wa pun camtu laa dulu...mcm2 produk wa guna
keep it up tau...nanti share feedback kat blog hang...sonok aku dgr..

Sharing is caring..hehe

POSH76 said...

ninie...ramai gak peminat susu ni yek...bagus2..tq dear..amin...ala no poblem...dgn kilang2 HL sis kasi...hehe..just joking...hehe

Y@n@Mib~ scr scitificnyer gitulah...tapi tak sumer leh dipakai guna..sbb tu org O sng kena pimple..or sakit kulit..bg sis mende tu mmg tul2 jadi to me...tp biler tau which food to avoid..la ni ada kureng sikit...hehe..samalah kt sis...hehe..so sbb tu mau share the info..tp normally i tested to myself dulu baru kasi tau..hehe

Aminla mulut ko sis...no poblem sekotak HL sbg gift jugak..hehe

POSH76 said...

CintaManisz~tu la duta produk takdok lesen...good idea gak...perasaan jelah...hehe

Miela77~takdok kojo carik kojola ni...hehe..tq

Aiik ni sudah lari tajuk...takper utk kengkawan mesti mau tulun punyer..hehe..kalu menang leh ler kasik sekeping ikan pekasam...hehe

nanti saya vote kan yer...dah dua org mintak ni...hehe

POSH76 said...

SofttouchHanim..nak buat lagu mana..namanyer pun pompuan.hehe

MR~beb entry ni bukan mau citer pasal aku...citer pasal produk tu...sajer kasik gambo malap sikit..hehe

Tak tau ker aku mmg ada keturunan bunian...kutuk2 ler aku kat belakang dgn cik "kakiku suka berjalan" aku leh tau punyer...hehe

awatla gambar2 ko ni ala2 bunian posh oii... tak puas aku nk menelek gambo ko haaa....

POSH76 said...

TTM...DOA org jauh yg mahal ni...TQ dear...appreciate..

TQ lagik..tngkler sifoo wa...lagi ler lawa..tp aku tingin mau dapat kaki tiang letrik cam ko..huhu

Baju aku cam majistretkan...hehe

POSH76 said...

neezareef~ada geng lagi...patutla ko nyer skin flawless...

cuba la apa lagi...hehe..pastu kasi review leh share2..sepatutnyer pg..tp up to masing2 nyer body...kalu ok...oklaaa...hehe

mana tau lagi selim lepas ni...hehe


aku doakan ko menang tauuuu

damiqula said...

mak oi posh..mcm model betulla hehe

y@n@ M!B said...

*no poblem sekotak HL sbg gift jugak..hehe*

sy pegang kata2 akk ni...wahahaha..akn ku tuntut ble smpi masenyeeee...lalala..^_^

Ena Qaisya said...

waaaaaaaaahhh
leh jadi Duta la ko ni ekekeke
nanti mesti ramai pembeli ihiks..

POSH76 said...

damiqula...model terlebey saiz...haha

POSH76 said...

y@n@m!b~utk yaan apa sajer..hehe..kalu tak leh we see in court...hehe

Ena...yelah duta takdok royalti..hehe

ikiqzana said...

wahh... promot abis susu ni.. x d nafikan mmg bagus.. aku pon suker minum susu..

setelah anak2 minum susu aku.. aku plak minum susu lembu... hehehe..

posh.. aku doa kn ko menang dlm peraduan ni..AMIN.

POSH76 said...

ikiqzana~promoter tak bgaji...hehe
patutla kulit zana santek..hehe

Aminlah kata2 ko....tq...