Klik Jangan Tak Klik

Thursday, July 16, 2009

PENCOPET

Actually today aku mmg ada entry nak buat....tp disbbkan kejadian waktu p lunch tadi mood aku hilang terus & hati dok berdebar2 takutt....

Walaupun aku takde mood aku just nak bg friendly reminder to all ladies blogger out there becareful with your handbags biler2 masa & be alert ...tadi lunch aku kuar dgn member aku tauke TASKA OREN....hampir2 my fren kena copet....lucky dia sedar & we all cepat2 terus masuk keta...tapi masa nak start keta tu that 2 guys(muka cam mat indon ler) with motobike dok tenung kami sampai member aku drive keta & sempat ekor kami sampai kat opis...aku lak dok kecut perut sbb aku dok tngk muka mamat tu yg dok mark keta my fren & my friend yg dah takut giler tu mmg tak pandang langsung...terus pecut blah dari situ...

Rasa nak demam pun ada ni..jgn sok aku MC sudah....Mr Y selalu give me a reminder to becareful whenever I drive alone...aku ni dah ler jenis buat deek ajer...cam tak kisah...yelah maybe it never happen to me...tp biler tngk member dah kena ni aku betul2 kecut perut....last few month one of the blogger name ADIA (sori sis I expose ur blog without ur permission..but mende ni kena kasi tau kat others) kena..habis cermin keta dia kena pecah...lucky nothing happen to her...tapi teruk gak dia kena repair......mende jadi betul2 depan Maybank kat Damansara Uptown (my area tu).........masa tu infront of public...saper yg familiar that place tauler betapa sibuknyer this area & ko jerit cam org giler pun depa dah tak takut..dunia dah nak terbalik...kt lak yg takut dgn si pencopet bukan pencopet takut dgn kt......report polis pun apa polis leh buat...pencopet lagi ramai dari pulis......just to share supaya org lain tak kena..

Pssst: Let me recover myself aku mmg nak p visit blog kengkawan ...tp aku still seram sejuk takut nak balik ni...huhu...sampai la ni aku tak leh luper muka pencopet tu...walaupun my friend yg kena...aku pun rasa tempias dia coz im the witness...huhu...careful yer ladies out there..it can be happen to us also anytime...mintak2 simpang2 lah..AMIN...

19 comments:

ME said...

Seramnya dengar. Take care dear.

ikiqzana said...

posh nasib la x de apa2 belaku.. syukur sgt. tapi kita sentiasa waspada pada masa bila2 pon...

selagi diri sendiri x kena, selagi tu la kita lalaikan..???

ada gak aku skali skala masa g tmpt parking negok2 jugak klu ada penyagak mcm tu... takut sgt.

Lady of Leisure said...

2 hari lepas i teman my hubby gi driving range, masa cari parking, kitorang nampak cermin kete sebelah kene pecah.. huhu.. terus gi parking tpt len..

Datin Paduka Bokbong said...

buat police report x?
describe muka 'monyet2' 2..
bengong buat keje mcm tu, kn.

Mia-Ina said...

takutnya mia dgr...ish..hati2 ye .mudah2an kte semua lbh berhati2...terutama ble pgg beg tgn lani..huhu

n.u.r.u.l said...

ko dpt x nombor moto tu... aku dgor cite ko ni, aku plak yg seram. bkn pe, tpt aku skrg ni pun ramai mat indon...mcm kite plak yg menumpang kat negeri sndiri...aku harap ko hati2 ler kalo bleh jgn jln sorg2...

Ena Qaisya said...

huhuhu serun nye kan pencopet..
jauhkanla aku dr pencopet..leh ilang nyawa dengan drang ni huhuhuh

Shariz said...

scary la...nasib baik u all cepat2x masuk kereta. takut dia mark u all. Please...better jgn pegi lunch kat tempat tu lagi buat masa ni. takut diorg tunggu kat situ and this time, ntah apa yg diorg dah plan...ngeri...nak pikir pun dah takut...

take care.

Kotak Hati said...

x pe..
tenangg2 saje..
hu3
b more careful next time yek.. :)

Iena said...

juz for sharing... aku jugak pernah menjadi mangsa ragut. tp seb baik aku x paper... fobia nya tu mkn thn nk hilang...

so, take ur time... rest ur mind...

neezareef said...

OMG,
takutnya smpai demam ko posh sbb peristiwa dpn mata kan
cpt2 la ko recover leh jln2 blog kengkawan wat hilang npk muke indon tu

Rinna said...

Posh, skrg nie..kena berhati2 kalau kita berjalan2 di mana2 jua.. Kena perati2 kiri kanan depan belakang walaupun kita berjalan ngan hubby atau kawan sebab pencopet nie tak kira..kalau dia nak copet peduli apa dengan keadaan sekeliling dia org lebih daring..tak takut dah.. Anyway..take care yourself ok..

ezza erisa said...

menakutkan la
aku dah la biasa bawak kete sorang-sorang gi sana sini

harap2 cepat la ko recover dari fobia ko ini

ieda said...

elooo cayunk .. looor yer ker posh .. hermm sian kat mu ..

tak per2 slow2 key .. nanti2 lupa lah tuh ..
memang melampau tul manusia zaman skrg nieh , adakah kemodenan skrg membuatkan kita selamat atau semakin tidak selamat ..

hermm siapa yg nak pikiq nieh .. kita jugak kerrr ..

maira said...

serem aku posh... next time hati2 tau...

sweetfiza said...

skrg ni mmg x kira tempat & waktu ..
mmg kena jaga2 ...

ada award kat blog fiza...
nnti ambik k ...

POSH76 said...

Utk sumer yg komen kat sini aku ucapkan timer kasih yg amat sgt...tuhan sajalah balas kebaikan korang..amin...

Softtouch [Hanim] said...

ye ker sis..kesiannya..takut dengornya..sis dah mcm trauma ni..elok2 yer..terima kasih sbb share yer..ingatan utk diri sy sndiri. Sory sy lmbat lawat blog ni..

iNa said...

erk..takutnyeee...
nasib xde ape2 jd..