Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, January 18, 2011

Rasa Lelagi

Tengah2 hari kot terasa nak cari idea untuk lunch leh ler layan entry aku ni
malam2 jer diet...siang2 harus cari makan
Asal aku nak makan mihun kari jer
aku mesti mai kedai ni
walaupun kat sini
tak kurang hebatnya
tapi kekadang jauh malas lak nak redah

Mula2 lalu kedai ni cam kureng jer...
takmo terai berlagak
confirm ni mesti makanan ala2 tomyam jer
so lalu pun buat bodo jer

Tetiba jer terasa macam nak terai sebab dah bohsan dgn restoran yang ada
kat area Sg Buloh ni
jelessss area orang lain semua ada restoran yang bess2
terbukala hati nak terai
menu biasa jer masakan melayu yang ala2 tomyam
pastu goreng2
yang tu tak kisah sgt
yang penting ada

Mee Kari
Laksa
Nasi Ayam...aku tengok nasi ayam dia pun nampak marveloussslaaaa
(aku kureng sikit sebab nasi...pantang nasi kannn..kalu tak mau aku balun jer hehe)

Apalagi dek sebabkan ada makanan fav aku
aku pun dgn happynyer mengoder
"Mihun Kari"
aduhaiiii sedapnya
mungkin bagi orang lain tak sesedap mana yer
tapi bagi aku suka
sebab tak oily sgt
rencah pun cukup...ayam...fish ball & vege

Mr Y heboh nak cari roti canai melayu jumpa
gak....
bukan takat roti canai
roti BOM...roti sardin pun
jgn cari tosei & capati sudah!!!
yang tu pi mamax naaa

Roti canai Mr Y order
hallo orderla mende lain...ni mamak pun ada....tak sempat aku nak rasa
habis sudah
(tulah siapa yang suruh bebel ajer huhu)
ari tu Mr Y ada try bihun sup pun sedap gak

Jeli kelapa pun...bubur manisan & kuih muih pun ada

Teh ais aku nyer
jenuh nak ngabiss....minum separuh jer
Mr Y air suam udahlerr!!!

Klaaa selamat menjamu selera
aku makan roti jerlah
ingat nak pi round Borders mau baca buku law bley

Kot tersinggah Sg Buloh tak tau nak makan
apa boleh singgah kat
"Restoran Rasa Lelagi"
sederet dgn
"Bangi Kopitiam"
yang dah kena ban terussssssss!!!
tapi mmg betullah
berapa kali aku mai pun tingin mee kari

Psst: So far dah 3 kali mai pun tetap order Mee Kari...tengok nasi ayam pun nampak sedap harus kene terai ni

29 comments:

A D I A said...

hoih sedapnya mi kari tu. note: i pose. hehehehe.

Kaseh said...

aku kalau makan mee kari mesti tukaq mihun gak..nampak cam menarik tapi jauh la pulak nak ke sg buloh tu....

SyaNa said...

fuyooo lama xmakan mee kari

Nabiel said...

cam best je!!
aaaa..nk pegi laa~hehehe

YanaMIB said...

unik nama restoren tu..haihh terliur ni sis~ =)

Softtouch [Hanim] said...

tau sis...dkt ngan tmpat keje sy....nasi ayam dia mmg sedap sbb suami sy suka order tu kalu mkn sana..kami pg pun time lunch je sis on weekdays tu..

sedap ye mee kari dia..nnti leh cube..

el said...

since posh suka sgt jln2 cari mkn posh x msok ke contest maxis om nom nom tu
sedap tul tgk teh ais tu..lm jugak x mkn mee kari

KELI OH KELI said...

perghhh..terus rasa lapar lah..walaupun baru ja lunch...sedap!!!

☆ lieya latif ☆ said...

menariks ni sis.....i tgk pun terliur nieh heheeheh...tu laa mee kari ni asal tak oily kite pun naik selere kan....

tigasukumaut @ TSM said...

huhu ingatkan posh beckham td:D

anamizu said...

jeli kelapa!! teh ais!!
arrhhh!!! sedappp

recent post : |font comel-comel|

mie said...

ni yang buat rasa lapo ni..
ehheeee

atty's said...

posh sebut2 mee kari..
tertiba tekak ni pun nak makan mee kari

Dee said...

tukang masak terrerlah tu..hehehe..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

dah la tak mkn lg ni....memang mengiurkan...walah..yummy2..

niesz said...

mihun kari?wah!xpnh lg mkn,selalu kalau order pon msti mee kari..mesti try nie..ehe..

zura@iwan said...

ku kalu sup2 ok lg..kalu kari2 cm kurang sket arr....

alahai jauh arr rest tu nk g try..ahha

Rinna said...

Hmm..suka ngan mee kari.. lebih2 lagikk yg kuahnya tak cair..sgt..

Eri-chan said...

ok aku nak try...kat sg buloh yer...aku mee kari kalau org tak pandai masak, terus banned!

ALoNa Cintamaniszlite said...

Amboih..bkn main lagi nama restorannya ye..ermm

Mimy Hamid said...

ko rasa lelagi tak ....eheh

papabear said...

mee kari n roti canai are some of my favorites :)

CikLilyPutih said...

la bangi kopitiam pun ada kat sg buloh ek..

Shafie said...

hebat nama kedainya..lelagi.. :P

AngahSayang2314 said...

isma sedap ke??? mee kari tue??
meleleh angah tengok hehehee

rasp said...

ok leh masuk list nie...
kalo posh ckp ok mesti ok...

ieda said...

waa canggih nama dia rest rasa lah lagi .. hermmm kalau sedaop selalu mai pun berbaloi kan beb ..
nampak sedapp jer mee hun kari tuu :)

Eason said...

look tasty !!~

makdara TERdiva said...

ai kurang mi kari ni..prefer nasi ayam :)