Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, December 22, 2010

Semua besar dan banyak

Kalau nak makan murah...bnyk & portion besar
datanglah ke "GroupBase" Damansara
memang puas hati...
kalau nak buat makan2 dgn family pun tempat ni sesuai

Kat sini bess banyak pilihan
sebut jer nak makan apa semua pun ada
Western
Thai
Chinese cuisine
kuih muih pun ada paling bess cucur udang mmg sedap...
dim sum
bak kata macam2 adalah

Ini salah satu fav aku...tp aku tak order..Mr Y
yang order kue teow kari...kalau aku prefer Mihun kari
kuah dia sedap & I like daun pudina tu...

Salah satu sebab kenapa aku selalu makan kat sini sebab
"Kerabu Mangga"
yang delicious sgt....kuah tu pun sedap betul ala2 Thailaaa
aku boleh jer ratah macam tu tanpa nasi

Ini biasa jer cuma kelainan dia kasi mayo jer...tp bess kalau cicah french fries dgn mayo...
tempat lain cili sos ajer

Sampai pun my order...tu dia "Yee Mee Special"
apa yang special sgt tu...cuba perati betul2

*****

*****

*****

*****

Taraaaaaa!!! kan aku dah kata bahan yang depa letak bahan
pun besar & yang penting fresh
tak pernah lagi aku makan kat sini
udang or ayam rasa macam nak busuk
tapi aku dah tak larat nak habiskan bnyk sgt
last2 tapau...itulah aku
tapi mmg yerkan kalau takut gemuk & rasanya perut tu dah tak boleh terima
lebih baik bawak balik...

So ini address dia...untuk katering pun ada
Restoran GroupBase
7 & 8, jalan Tanjung SD 13/2
Bandar Sri Damansara
52200 Selangor
03-62721184


Psst:Better call order dulu kalau nak datang...senang sampai2 jer makan...kalau tak kena tunggu
tapi jgn risau service cepat tu)

31 comments:

hannafauzann said...

laparnya ~.~

Faizaharis2 said...

sedappnyerrrrr tak tahann tgk lelama nii... hahaha

Kaseh said...

haiyaa pagi2 dah dpt tgk food yummy..dah la tgh lapor ni..

Rinna said...

Nampak cam menarik..dan sedap.. TQ share info pasal restoren nie.. Mungkin one day leh try makan kat sini.. :)

Kamsiah said...

kerabu mangga tu yg tak tahan tgk...tergoda..

ieda said...

aduh2 pagi2 dah layan cite makan nie .. erghhh lapoor lah wehh beb ehheh

ermmm yee mee tu sedap tapi ieda suke cara hotplate .. :) mee kari pun sedapp dah lama x makan ..

kalau bab makan semua sedap lah ..:))

Rozuan Ismail said...

alamak jauh nya,,btw,,thanks for sharing info....wan pon pnah pergi alamanda..ada satu kedai tu portion besar,tp sedap dan murah..

atty's said...

moning posh ..

kerabu mangga ngn yee mee special tu mengugat iman dipagi hari ..hhuhuuhuh..nasib dah bfast

el said...

kau kijammmmmmmmmmmmmmm
lapar aku tgk food tu smur..huwaaaaa
apa yg ko order tu semua aku sukaaa

nti banjer aku eh :)

fikaryna said...

nampak udang..feveret..huhu..

Rama2Ungu said...

hohohoh....sedap nampaknya...

i tak tau sangat mana tmpt bes nk mkn kat nilai+seremban ni...hohohohoho...

☆ lieya latif ☆ said...

fuh posh...meleleh aku tgk tau.....best laaa....bagus u sis, rajin pi survey tempat baru....mmg menarik n tertarik yee mee u tu sis!

ratusiput said...

cam best je kan menu2 dia...

SyaNa said...

eh dekat jek ngan my house
bleh try ni
tq2

Softtouch [Hanim] said...

dekat dah ni ngan umah saya...kene cari ni..sis bagi review best, mesti sedap n best...

Mimy Hamid said...

yes la posh..yee mee look like menarik dan aku ras sedap ni..thanks info

~RiNa~JeYnA~AmiRa~aDaM~ said...

Salam kenal~~ ehhhh.. jap2 kat mana ek kedai ni? Kedai ni kat cornerkan? sederet ngan kedai mamak? adoi mcmana aku duk sana aku tak tau ada kedai ni..

zura@iwan said...

wahhhh...dasatnya mknan tu...tliur eden...

rasp said...

sukaaaaaa kerabu mangga...
nak sepinggan...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

sedap tue..... tapi jauh la nk dtg!

. . . h u s n a . . . said...

err.. tade shoutbox ke?? :(

syufaa said...

uhhh..nyum nyummm!

Dee said...

masa my ex-boss duduk di BSD ni..selalu gak dia bwk we oll mkn kt GroupBase ni..mmg sedap dan best..

Azmiezas said...

nampak best..mesti rasa pun ok..thanks sbb rajin bg address lagi..

A D I A said...

i suka fries cicah mayo, selalu buat kat umah. tempat ni tiru i kot hahaha.

mummysyafie said...

tetiba teringat kan mee kari semalam..tak sempat nak jamah pun..sob..sob..

qellissa said...

nampak sangat meliurkan...hihihi..bleh try ni..=)

Mr feckry said...

yee mee tu faberet gua

nikamir said...

laparnya....

YanaMIB said...

nice..buleh bwk parents dtg mkn kt cni nnt...^_^

Rafina Mimi Zairul Murni said...

slmt ptg posh.. :) sdapnyeeee....kita nak sikit boleh? :)