Klik Jangan Tak Klik

Monday, February 7, 2011

Cina Raya Melayu pun sibuk Raya

Orang Cina sibuk beraya aku pun sibuk gak jalan sini jalan sana
merayap jer kejenya....
Habisss kata
ONE MALAYSIA
haruslah diraikan bersama
walaupun aku takler merayap p kutip
ANG POW
kalau single lagi dapat kot
hehe

Meriah gak ler sini sinun semua shopping complex belum pun cukup sebulan
atau lebih dah siap deko
& lagu2
"Kong Xi Kong Xi...Xi Kong Xini"
pun dah heboh berkemandang
naik phening dok dgr hari2
Ini kat MV....meriah!!! heboh depa dok amik2 gambo
aku dah ramai cam gini mula
sesak!!!

Dalam dok jalan2 cuci2 mata
ternampakkkkk
la candy ketuk
ni....teringat dulu kecik2 sanggup tunggu petang apek
tua datang jual candy
ketuk atau gula ketuk ni sedap sgt...manis original
so nak mengembalikan zaman kekanak belilah
walaupun rege mak seciput camtu
RM4 sepeket ko....dulu masa kecik sen2 ajer...
tapi mmg sedaplaaaa

Dah boring2 tak tau nak pi mana
pila buat treatment kat Saluga
entah bnyk salun INDIA
aku prefer tempat ni selesa
& clean...lagi satu tak ler bau
"Keindian" sgt
phening......lum masuk part dia enge2
sesama sendiri
lagi satu aku tak suka bila nak pi buat treatment
ala2 bising gitu...agak2 nak borak better tulun ler jgn depan customer
lagi satu kat sini service cepat
siap ada nombor lagi

Senarai harga & telefon incase
ada yang nak pi ke Saluga ni
kalu nak kasi besar lagi silala klik yer
kalau nak buat treatment yang jenis lama2
cam facial or hair ke better call dulu
sebab kat sini mmg ramai org tu
kalau walk in kirim salam jelah
Tapi aku mai pun bukan buat per
"Threading full face"
tu jer
murah RM20 jer
kalau nasib baik kena beautician yang generous kekadang
kena RMbelas2 ajer
tapi RM20 tu pun bagi aku dh murah la tu
yang penting service baek punya
lagi satu aku suka dia buat cara baring
so kita rilex tak macam setengah salun duduk
jenuh nak mendongak &
lagi satu belum lagi tahan sakit
tapi sakit2 pun sedap
yang paling penting puas hati sebab muka bersih
& berseri2 jer...nak tepek mekap
pun cantek & sekata

Psst: Mood blogging sudah mari ni!!!jenuh dah beraya

13 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

kate satu malaysia...sume raye la..huhuhu~

Yang comel,
Khumaera Ismail

YanaMIB said...

sis pn pi mid? sy pn pi mid semlm..hekhek~ =P ramai btol manusia kn~

Dee said...

lama x gi threading..dulu masa kahwin buat full face..mmg berseri-seri..

-aNida OtHmaN- said...

cina raya meLayu lagik sibuk buat persiapan raya...heheheheh....
sama naik sopin raya kan...
makLOmlaa kita kan 1 M'SIA...

Cik Emi said...

nak buat nak buat! thanks for the info on saluga... nak kena try nih

Abu Luqman said...

singgah petang d sini ye.......

ratusiput said...

tp bila cina raya melayu susah gak sbb byk kedai tutup.kedai melayu kang tau je la manjang habislah...takde stok la...apa la...ehehe..

Rinna said...

Teringat dulu pun suka beli kat apek jual candy ketuk2 nie.. hehehe..nostalgia sungguh..kan.. :)

DaZzlingLilLy said...

rm20 for full face thrediang...murah tu..

Eri-chan said...

raya cina kali ni jammed sgt dasyat..

lagi nak cari stok makanan kat kedai runcit pun payah...huhu ekonomi mesia cina konker

Mia-Ina said...

x tau lak psl candy ketuk tue..mcm gula2x ke?

el said...

sumur idup x penah la g buat treatment2 ni heheheheh bosannye idup aku kahkahkahh
tp pas banak ni nak g spa lah nak manjakan tubuh ewahhhhhh

rasp said...

lum pernah try test cuba buat fullface threading nie sis...
rasa cam sakit je...
mesti muka merah2 lepas buat tu...