Klik Jangan Tak Klik

Thursday, November 11, 2010

Entry wajib setiap minggu

La ni kan heboh musim kawen
sampai ler nak ke penghujung
tahun...
huiii cepatnyer masa berlalu
semalam pun bila customer kasi Calendar & Diary
(aku mau or organizerlaaaaa... banyakla songeh org dah kasik amik jerlah huhu)
kot ada yang terlebih organizer nak hulur kat aku pun buleh gak
hehe
tak tau naper aku mmg suka sgt kumpul organizer
pastu heboh ler buat buku resepi...food diarylaa...budgetlaa..
entahla kot mana canggih pun
aku tetap suka tulis journal....

Pagi ni takde entry makan2 yer
tapi ada entry wajib
setiap minggu...
semalam mmg tak dak can nak blogwalking
balik office pun dah lewat

So kot2 takde idea nak cari baju last minit
ataupun semua koleksi baju habis dipakai
bolehla terai koleksi "Somerset Bay" ni

sesuai sgt nak pi dinner ataupun pi kenduri kawen
(pernah jadi kat aku next week nak kawen minggu ni baru terhegeh2 nak menjemput)
Kat mana pulak nak tempah kalau last minitkan
alamat cari baju ready made jelah
janji VOGUE!!!

Tu dia kebaya pendek
cantekkk sgt kebaya tu...fitting pun just nice
material lace....

pakai dgn full dress shantung silk

Aku suka sangat material ni sejuk
yang lecehnya Somerset size dia ikut nombor contoh macam 3..5...7...9
so aku tak tau ler S ke...M ke...
yang aku terai ni 5 tak tauler S ke M...

Tadi kaler purple kan yang ni kaler beige
pulak!! kebaya ni tak berapa pendek sgt boleh la cover
kelebaran montot hehe

tapi full dress tu dijual berasingan
maknanya dress lain & kebaya tu harga lain2
range harga dalam RM150 - RM250
oklaa kot dari nak tempah beli kain lagi dah berapakan
itu belum tailor salah jahit lagi
haru biru


tapi tak rugi pun kalau beli dress tu ajer
leh mix & match

Somerset Bay ni walaupun mahal sikit tapi mmg berbaloi sebab jenis material
& mmg sedap bila di pakai
& fesyennya pun modern classic
meaning tak kirala sampai bila2 pun still boleh pakai
takdela nak ikut sgt peredaran fashion yang keep on changing
dgn cepatnya


Psst:Suka ka tak suka keneler adap sebab ini mmg fav entry tuan empunya blog hehe

31 comments:

Softtouch [Hanim] said...

slim nya sis.....cantik2lah sis baju dia..sgt kene ngan sis yg slim...sy pun suka tgk n3 sis yg mcm nie..boleh tgk baju2 yg cntik...

tiefazatie said...

wah!vogue abes la sis!

AngahSayang2314 said...

suka..suka..suka... sebab ia nampak simple & vogue hehehe.. i likesss tapi kalau cari2 yg citri2 perampuan bertudung leh hehhehee

ratusiput said...

badan cantik pakai apa pun cantik ko... :)

TopsyTurvyMum said...

Aku sukerrrrr:)))))))

Posh, baju jual sekali kain ker?? aku kenan ngan style kain dia tuuu..
harga pun not baddd!

el said...

seronok tgk posh sopin n posing...
pakai ape pun npk cantek jek..haiii nk ke somerset tu pun tgk2 je lah..rege mmg tip top hehehehe...
cantek2 baju yg posh pki tu...

DaZzlingLilLy said...

rasanya sz 5 tu M, i selalu pakai sz S and utk somersetbay i pki sz 3..suka kebaya lace yg first tu..sgt modern

rasp said...

i pun suka tgk baju2 from somerset bay...
tapi rasanya tak muat body ku huhuhu...

Faizaharis2 said...

perghhhhhhhhhhhhhhhhhh cantekkkkk sgt2 kakk... jeles tgk tang finggang tu haaaa... bila laa nk dpt finggangg cam tu... uhukssss

Rama2Ungu said...

sama la..suka ada organizer..senang keje..hehehe.. walaupun dah ada tekonologi, tapi lagi best guna old school method..heheh

Dee said...

baju ni cantik2..tp tak tau kenapa..maybe material kain yg shining tu buat posh nmpk sedikit berisi..hehehe..

ieda said...

wow cantik beb .. really fit at uu ..

suke yg last tuu :)

zulkbo said...

salam..
cantinya baju..
secantik orang yang
pakainya..he he

atty's said...

cantik giler posh..ni yg teruja nak selim balik ..

Mimy Hamid said...

beb dah cantek tu apakata ko pakai je masa dtg wedding aku...ikut tema lak tu..hehe..aku yang first

makdara TERdiva said...

aku pun byk jemputan..lbih2 lg bln 12..kat umah sendrik..eyahuuuuuu!

a d r e y n i e e l i s y a said...

nice ah kebaya tuhhh...
weh, ngam ngan bdn ko tuh

Zaer!! said...

Wooooow!! i like!hahaha

Rinna said...

Posh gayakan mana2 baju pun cantik dan kena jerk..ngan badan..

Sekejap je kan.. makin dah ujung tahun makin cepat hari..berlalu..

Kat sini masih lum terim lagik diary atau kelender tunggu laa bulan 12 kut.. :)

Bulan said...

cun ah baju akak..
psstt..bulan xjupe akak pnye SB..
xde ek?ehee

Ciklinn said...

serius cantik giloss.. sgt2 sesuaii okeh dgn bentuk bdn yg langsing ituu

y@n@ M!B said...

body sis lawo sesuai la pakai kebaya..sy ni keping je sgt x menarik nk pakai kebaya..huhu~ maybe tggu dpt ank sok br ada can nk pekena kebaya kut..eh eh! =P

nisa said...

slimnya body cm kerengga..hehehe...kena bijak mix match bju..bru nmpak lain dr yg lain..

Ju@Lucky^Mummy said...

wowww.... cantiknye..

lap air liur dulu..

lg gigih nak kurus nih :)

ALoNa Cintamaniszlite said...

akak mmg takde skill mcm posh laa..iaitu skill amek gambar sendiri. Siap posing lagi tu, adeii..

Lgi satu; kalo menerai baju kat bahagian pakaian cenggini..akak runsing betul dok lama2 dlm bilik kecik tu, hehe. Camne ler posh leh sabar siap bergambar lagi..erm..

qellissa said...

Cun cun ar baju sommerset bay tu..i minat gak..ok per u amik gambar pasal baju2 ni..i suker!!!

Lady of Leisure said...

posh sangat ramping la hehe bestnya

mummysyafie said...

awalnya dah dapat calender baru..weols nya opis belum kuarkan lagi nx yer punya

psst..cantik yang last tu. ala..u pakai apa pun cantik dear, siyess tak tipu. semua nya nampak mengancam..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hujung taun banyak wedding...memang kena beli..cantik siut baju tue..ko beli x???

zura@iwan said...

amboi cntek sggh bj...kena ngan model dia...body slim melim..hahaha...

mmg pun....knuri byk kan ujung2 thn ni...hehe

SURIA AMANDA said...

cantik giler..huh..ada jeles kat entry ni tau..Lisa semua baju kurung and kebaya dah takleh zip!!!harus meroyan jap....kain tu cantik giler tau sis..