Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, November 10, 2010

Kayu jugak yang aku cari!!!

Muka tukang makan takde
tak kuasa aku nak menepek muka kat kedai mamax ni

kalau lama sangat teringin nak makan nasi kandaq
nak pi Penang Kassim Mustapha favourite ku itu
jauh bebeno

Jadiler nasib baik ada Kayu Nasi Kandar kat USJ Taipan
jauh pun takper
tempat lain ataupun branch lain Kayu Nasi Kandar pun aku tak mau
kalau nak dekat ajer
Kota Damansara ada satu
tak sedap!!!
pelik patutnya satu company mesti standard jer rasanyakan

Ni jer pun yang aku suka makan tak reti nak amik lauk2 lain
ayam goreng....ayam goreng tu jerlah
pastu fav aku sambal kering
papadom pun kureng minat
pass kat Mr Y
entah apa mamax ni dok mandrem tak taulaaa

Aku mintak teh ice Mr Y teroder Nescafe Ice pulek
air suam tu wajib....

Air Kelapa Pandan Mr Y punyer
sedap nak2 waktu panas ni...

Dia dah muak dgn kayu...ni aku yang paksa mai
order mee goreng ajer
pun sedap jugak
hehe

Pagi2 layan makan bess apa dah breakfast belum ni
aku siap bawak bekal hari ni
roti jer...sebab lunch kang boss aku nak belanja
nak pi meeting...boring!!!!!!!
suka bab nak kena belanja tp nak pi meeting tu aku nyampah!!!!
aku suka dok office jer boleh blogwalking
bertuah punya staff
hehe!!!

Psst: Tapi tak taula tekak aku sebab masa tu panas sgt ke apa cam kureng sikitla taste food kali ni....huhu

34 comments:

Shafie said...

pagi2 da berbunyi perot ni.huhu

Delimasari said...

masuk meeting nnti ngantuk kan posh

atty's said...

mee goreng tu nampak sedap ..

LyNn HaMzAh said...

bestnyer nasi kandar...teringin sangat nak makan tapi kat jb x der la...

y@n@ M!B said...

sy pn xsuka gi meeting...klu gi site visit suka la sbb bley jln²..huhu..=p

Ati Masrif said...

mamak mee kak ati paling suka..yummi!

Rinna said...

Aku jarang gi makan kat kedai mamak nie.. tapi bila tgk lauk pauk yg ditunjukkan nie..cam terasa2 plak nak gi makan kat kayu tuh.. aduiyaii..

ieda said...

ermm sedappnya beb nasi kandar tuu .. sesekali pekena makanan mamak nie memang best .. tapi den kalau ke kedai mamak nie suke layan tosei telur dia :)

qellissa said...

sedapnya lauk2 itu..huk huk huk.x mkn lagi ni..pagi2 dah tgk makanan kat blog u..

SURIA AMANDA said...

perut Lisa dah berdendang sayang lagu waka2 ni...ayam gorengggg..ayam gorengggg...

ratusiput said...

kat jb ni aku rase ada satu restoran kayu bru bukak.tp aku tak pnh g lg la...takdok geng.tggu cik kitol balik bru leh g...

:~:Budak Degil :~: said...

woh..pagi2 tgk entry yang mnyelerakan...xsabar tggu lunch!..hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

teringat nasi kandar penang..pehhhh sedapnya...

☆ lieya latif ☆ said...

fuh sis...meleleh tgk....mmg sodap ni sis.....kalo dpt pi penang lagi syok kan...pi pekena nasi kandaq beratoq..pas mkn sure tetidoq heheheeh

fiq said...

huhu...lapar nyer tgk mknn tu...

Izan Ishak said...

dah lama tak makan nasi kandar...

TopsyTurvyMum said...

dulu kat sini ada restoren kayu nasi kandar ni..adalah setengah jam dari umah aku..pernah 2-3 kali pergi..boleh tahannnn!

tapi skang dah tutup:(

Cma Shiema said...

nyum2...

zura@iwan said...

suka Penang Kassim Mustafa tu ye? hehe..km duk penang pon kureng gi..haha..

Elly & Emmy said...

cedapp nyer antie.. teringin nak mamam juger.. tapi tak boleh lagik.. sebab kami baru ada 4 btg gigi jer..

rasp said...

i pun suka sambal kering tu sis...
baru kick kan makan :D

el said...

tergoda tgk mee goreng tu...sedapnye lapoooooooooo asal le pg2 dah tgk semua blog2 dok tayang makanan aje ni adoii

-NiD's- said...

tingin nasik kandaq penang erk..
so apa lagik..turun.. sini laa cecepat..heheheh

Mr feckry said...

megu goreng kat sane sedap tak

Mimy Hamid said...

mee goreng mamak terbaekkk aku suka bebbbbbb ...bawah opis aku ada satu ala2 mcm dlm gambar ko ni

AngahSayang2314 said...

alamak sayang la.... angah tak suka nasi kandaq hehehe

superheroes' mom said...

alamak, tergodanya I! :')

Jinx said...

hmmmm yummy...

Eida said...

pernah makan masa gi Penang dulu,kari kepala ikan mmg best

MrShah53 said...

memang besst!

diana said...

posh ni boleh jadi pengacara jalan2 cari pasal ni..eh!jalan2 cari makan..hehehhe

Admin said...

Boleh tahan gak dok usha apa kamu mkn.. hehe..

Oh.. BloggerCrew memang AutoPing
Kalau nk manual pon boleh.. ada kat list "Untuk BloggerCrew"..
tu kalau anda nk manual lah..

=)
Admin BloggerCrew
http://bloggercrew.in-malaysia.org/

Lady of Leisure said...

best kan kayu aku suka betul kari mari ni hehehe

mummysyafie said...

saya pun suka duk opis je..tapi weols meeting pun kat opis. jarang benor nak meeting kat luar..

sekali sekala je merasa meeting kat hotel...save budget kater nya