Klik Jangan Tak Klik

Friday, November 12, 2010

Alfatihah untuk Shamrin Fotograf

Terkezut aku bila Mr Y kasi tau malam tadi
Shamrin Fotograf
meninggal dunia
semalam akibat serangan jantung

Dengar cerita pun dia rebah tiba2 ketika sedang bermain
bola sepak di padang kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru
Kuala Lumpur

Dalam hati biar betul
sebab tengok dia nampak steady ajer
umur pun boleh tahan lagi
baru 45 tahun jer

Sebab bnyk band rockers dulu pun aku minat sgt
dgn Shamrin
yelah aku kan pantang tengok muka ala2 chinese look
mmg sukala..nak2 sore dia pun sedap
lagila terminat
tapi aku tak pasti dia dah kahwin ke belum

Kot mana pun kalau Allah dah nak ambil nyawa kita mmg tak kira
masa...apapun kita sama2la berdoa semoga roh beliau
dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama org2 yang beriman amin

Paling tak lupa dgn lagu paling pofular masa zaman rock kapak dulu

Di Alam Fana Cinta Mu

Bila terpejam lena
Jasadku tidak berdaya
Mencari engkau di mana
Hanya dalam mimpi indah

Bila aku terjaga
Jasadku terus berdiri
Mencarimu tiada lagi
Berkubur di alam mimpi

Apakah aku yang terlupa
Antara lena dan terjaga

Di waktu malam pemisah
Yang nyata menjadi mimpi
Di sini engkau menanti
Bersama harum kasturi

Bagai mekarnya bunga cinta
Di alam nyata penuh rahsia

Pabila titisan embun pagi
Mimpi indah
Entah ke mana menghilang
Entah kenyataan
Engkau biarkan aku terbuang
Di alam fana cinta
Kau pula berdusta

Ku terpenjara aku terpenjara
Di dalam lena di dalam jaga


Psst: Dekat ERA tadi ada keluar dalam "merisik khabar" lanjutan cerita ni...tapi tak sempat dengar dah nak masuk office..

36 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku pun dengar dalam radio pagi tadi...cam WHAT?? xsangka kan...
ajal maut di tangan tuhan...semoga cukuplah amalan kita nanti...

PisangGorengKeGorengPisang said...

al-fatihah, smg rohnya ditempatkan bersama para solihin..salam takziah buat keluarga arwah.

mama tisya said...

al-fatihah..terkejut gk dgr brita ni mlm td...

**nk mintak tlg vote utk tisya kt facebook...more details kt blog ...tq

~aku boy~ said...

huhu sy pun suka gak lagu2 dorg nih..
alfatihah utk beliau..
semoga family dia reda dgn pemergian beliau...Allah lebih sayangkan dia..

Misz Nuriz said...

Semoga roh allahyarham ditempatkan di kalangan org yg b'iman..
Al-Fatihah..

suara & lagu allahyarham akan sentiasa diingat & dikenang..

-NiD's- said...

ALFATIHAH buat arwah....tuhlaa tak kira di mana saja..sampai MASA DAN KETIKA pasti bertemu SIPENCIPTA.....

besiap sedia kah kita..huwaaaaaaaaaaaaaa takottt...!!!!

arwah kena serangan janTong kan....apa-apapn moga rOHnya dicucuri rahmat....

HaNTwO said...

takziah wat keluarga arwah...pokcik follow kat sini tau :)

:: Zanna :: said...

al-fatihah....

Mimy Hamid said...

Alfatihah...mau tak mengenal usia pangkat darjat kan..tiba masanya kita akan pergi menghadap ilahi..


p/s aku suka semua lagu dia...di alam fana cinta..pintu ke pintu..

Skype Crew said...

arwah dah kawen dah..

y@n@ M!B said...

innalillah..Allah lebih sygkan dia..

zura@iwan said...

takziah pd klrga arwah....

OnFarisha said...

Tahu dari Suria masa otw balik dari keja semalam.. Al-Fatihah.

Jemput jenguk blog sha kalau berkelapangan Blh follow²... http://kamarfarisha.blogspot.com/

Rinna said...

Skrg nie..tak kira dah.. umur muda pun dah pergi dulu.. Kita yg masih hidup ni kena laa beringat dan kena laa mengingati Allah dan bersedia laa krn akan di panggil pada bila2 masa aje..

Al-Fatihah utk keluarga arwah.. minat jugak ngan lagu2nya..tuh

AngahSayang2314 said...

al fatihah wat arwah takziah buat keluarga mangsa...

Azmiezas said...

akak pun terkejut bila baca paper pagi tadi..

Al-Fatihah buat arwah, semoga rohnya dicucuri rahmat..

Mr feckry said...

innalillah

Softtouch [Hanim] said...

sy pun terkejut dgr berita tu malam semalam..al-fatihah untuk arwah

makdara TERdiva said...

memang tergezuttt dgr berita ni..

aku suka lagu yg lagi satu tu..alfatihah buat beliau

ratusiput said...

aku pun terkejut gila cam tak percaya sbb tgk dia kan walau dh 45 tp maintain gitu...alfatihah..

rasp said...

petang semalam, lepas ofis dengar kat radio mana ntah pasal nie...memang terkejut gak aaa...
al fatihah buat arwah.

mummysyafie said...

bila dgr pagi tadi macam terkejut gak..tak sangka kan..ajal dan maut ditangan tuhan.

Al Fatihah tuk arwah..

dulu suka dengan arwah dan Ringgo sebab hencemm..hihihi..

velasrizal said...

merdu kan suara dia..

Perodua Viva ELITE Exclusive Edition (Viva EEE) 2010

ieda said...

aku dgr berita di radio gak pagi tadi .. alfatihah

bukan ker dia nie suami IDA NERINA .. yang ada kes ida nerina cedera tuu .. mohon cerai

armouris said...

alfatihah! info tentang mati bermain bola sepak di SIHAT SELALU - Kecederaan di Padang Bola Sepak

ERMAYUM said...

i minat dia gilos dulu and my most fav song lagu ni la-- kan nak mati bebila2 ja bila la i nak insaf
al fatihah to arwah

[S]itie [B]Um [B]Um said...

sedey... lagu die best!

mohd zaki said...

takziah

qellissa said...

alfatihah..ajal dan maut tak kira walau dimana pon kan..umur dia muda lg..wife pon muda lg mengandung plak tu..sedihnya..=(

Dee said...

al-fatihah..terkejut juga dgr..

NaniRostam said...

Innalillahi wainalillahi rojiun. DaripadaNya kita datang.KepadaNya kita kembali.

mJ said...

terkejut aku dengar berita kematian dia kt fb...dulu mmg peminat setia dia!

btw, pekabar posh? sorry lama dah tak jengok hang kt sini...aku bz smapi nk blogwalking n update blog pun tak sempat huhu sorry yee...

Eri-chan said...

oh aku minat gile mamat ni dulu zaman aku remaja la...dia dah kawin beb..2 x..1st bini dah cerai la...2nd bini umo baru 29..kesian kan..ajal maut kita memang dah ditentukan.

Nisa' said...

Dan mereka berkata: "Adakah bila kami telah lenyap hancur di dalam tanah kami akan benar-benar berada dalam ciptaan yg baru?" Bahkan, mereka ingkar akan menemui Tuhannya.

...Katakanlah, akan diambil nyawa kamu oleh malaikat maut yang ditugaskan buat kamu, kemudian hanya kepada Tuhanmu kamu akan dikembalikan.

Wallahu'alam.

Rama2Ungu said...

itu la..dengar pasal ni kat Suria Fm masa otw balik petang tu. Tekejut. tak sangkat.tapi Allah lebih sygkan dia. al fatihah buat arwah dan takziah but family arwah

m2g said...

one of my fav singger gak ni..lagu ni dulu memang tangkap lele..

darinya kita semua datang, maka kepadanya jualah kita kembali,

Alfatihah.