Klik Jangan Tak Klik

Monday, November 15, 2010

Dia pun sibuk shopping jugak

Weekend mana nak pi lagi
nak bercuti???
kirim salamAlign Center
ada org tu refering to Mr Y
asik kerojer jer boring betul
tapi nak buat lagu mana dah kerja
sabar jelah

So pi jalan dekat2 rumah jelah
Pi jelah JJ
bawak sekali PIL jenjalan
sbb katanyerrr???
MIL pun nak beli barang dapur
tapi sampai2 bukan beli brg dapur pun

tengok!!!!

**

**

**

**

**

**

**

MIL dok borong sakan
aku dok bisik dgn Mr Y
bukan kata nak shopping barang dapur ke???
Mr Y dok geleng kepala jerlah
la ni pulak tengah sales lagi ler laju dia memborong
itupun ada benda yang aku tak kasik dia beli
sebab macam tak guna pun
membazir
MIL aku kalau tak tahan pun entah apa2 yang dia beli

Ni lagi sorang org dok sibuk shopping barang rumah
dia dok sibuk beli peralatan muzik dia yang tak cukup2
la ni aku pulak dok geleng kepala
sabor jelah...
alat yang goncang2 tu namanya "Marakas" yer
kalau sesiapa tak tahu
aku dok cakap dgn Mr Y awatla nak beli ni beli jelah mainan baby tu
bukan bunyinya sama jer ker

yang bawah tu namanya "BONGGO"
mesti sebut macam cerita P.Ramlee
dalam pendekar bujang lapuk...

Aku tak beli apa2 cuma beli day curtain tu ajer
yang periuk & tupperware MIL kasik free gift...
MIL kalau beli semua pun dia ingat...cucu...anak...semua2la

nilah day curtain tu lepas di pasang
so senangla tak payah asik nak tutup pintukan
Mr Poposh la ni pun macam confuse nak masuk bilik sebab dia ingat macam pintu
hehe

yang sebenarnya aku berkenan day curtain ala2 english yang macam kat IKEA ni...
tp disebabkan dah pakai rel jenis kena cucuk2 tu
takdela beli..
actually pakai rel macam ni lagi senang dari nak pakai
cucuk tu..leceh!! nak kira lagi..kalu tak betul kang bila pasang tak cantik pulak

Psst: Macam2 perangai daa....masing2 punya agenda sendiri...aku ni layan jelah

24 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

WAH SOPINK yek u sis...tula pegi JJ pun bestkan ...mcm2 ade...syok gak soping2.....kemain lagi hah menantu ngna mertua sopink perhiasan umah....ur hubby plak sopink barang muzik...mesti dah lengkap kan sis....

Wanzi said...

salam... singgah lepak2 sini

ieda said...

hahahahah memang org tua2 kalau beli brg selalu ingat anak2 cucu2 dia heheh .. sok2 kita dah tua mcm tu jugak agaknya bebb :)

aah cantik curtain tuu yg ala2 ceklat tuu :)

missSenget said...

lama da xshopping...hukhuk

apek poyo said...

mak aih...ni btl borong satu pasar nih...best²!!

Rama2Ungu said...

hohoh....best eh ada rumah sendiri..leh deco ikut suka..tak sabar nak tunggu rumah siap ni..ehehe

Softtouch [Hanim] said...

sakan yer mil sis soping....plak tu baik hati kasi free gift....

Mr feckry said...

seyes..kat ikea banyak lawa2

A D I A said...

comel la MIL u ni heheh lain target, lain yg beli. rumah i dulu pakai cucuk tu but now my mum dah tukar sume pakai rel, senang n tgh in.

y@n@ M!B said...

byk nyee borong..huhu..tp cantik aa curtain yg sis bli tu..ada style! ^_^

atty's said...

lain yang nak dibeli ..lain pulak yg dibeli ye posh..biasalah tu..lagi time sales nie..

lawanya day curtain tu

mummysyafie said...

hujung minggu adalah hari untuk saya dan anak²..hihi..kena layan diaorg nak gi mana.

tapi hujung minggu mmg best kan dear..tak kira la nak outing or duk rumah je.

rasp said...

JJ tengah sales kan...
member's sale...i pun gi gak semalam...
neway i pun suka rail rod cam tu..
senang..nak jahit curtain pun senang :)

ratusiput said...

lawa gak day curtain yg ko bli ni....simple tp sedap mata memandang...

cik puan akish said...

singgah sini....=)

Joy said...

kami bersiar2 ke putrjaya..lenguh kaki..hehehe

TopsyTurvyMum said...

aku pun suka rel camtu...simple!
rumah aku sini pakai blind jer..takde susah aku nak carik curtain nak pasang curtain nak basuh curtain hehehe

Eddy said...

salam n blog walk kembali.. jgn lupa vote utk saya @ http://www.nescafe.com.my/Chilllah/gallery_innerpage.htm?pg=gig25211&title=Aku+Sukakamue

Eddy said...

http://www.nescafe.com.my/Chilllah/gallery_innerpage.htm?pg=gig25211&title=Aku+Sukakamue

Mimy Hamid said...

tu dia MIL nya remabtan soping...ewahhhhhh penuh troli...pompuan dah pegi beli bukan leh beli satu dua...mau kedai2 nak kan kan kan

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

suka soping kat JJ jugak..best sangat...

-aNida OtHmaN- said...

tudiaa sakan soping...sampai melimpah troLi..hahahhahaa

Rinna said...

Waaa..byknya MIL sopping..yer.. tapi best laa..ingat gak dia kat menantu kesayangan siap bagi free gift lagik.. :)

el said...

giler byk ko sopin posh...
langsir nite curtain tu lawo le berkenan aku ahaks..