Klik Jangan Tak Klik

Monday, November 15, 2010

Setakat cuci mata boleh percaya ker

Habis ke JJ pi pulak IKEA
alang2 dah dekatkan....
tapi tak ler shopping just nak cuci2 mata ajer

Gambar pun tak bnyk snap
ramai naa org...

IKEA untuk 2011 ni pun bnyk barang2 baru
aku berkenan sgt dgn cermin ala madu lebah ni
murah jer RM69

Ni yang aku beli
senang kalu nak gantung apa2
organize...
tapi entah bila nak pasangnya
jeling kat Mr Y
yang asik sibuk...sibuk tu...

Yang ni aku tak tau untuk apa
nampak remarks kat situ
"both sides can be used"
untuk apa??
aku pun tak tau...tp terletak kat tempat kitchen
ramai naa org dok berkerumun kat situ
maless aku nak belek lama2

Shelf ni pun bess ...senang nak letak barang or display photo ke
or letak brg dapur mcm cup...glass ...harga pun okkan???

setakat cuci mata jer mana boleh tahan
tak beli pun nak beli gak tu...walaupun seciput
tupperware IKEA,
berus cuci pinggan kot2 tak nak rosakkan tangan
kalau aku ingat aku guna
tapi kalau nak cepat aku sental pakai berus biasa jer
spray bunga atau boleh guna untuk spray baju jugak

pasu yang macam2 kaler...aku pilih kaler magenta
kaler purple pun ada

tupperware IKEA ni ada mcm2 jenis..kot2 tapau kasik
org....org tak pulang balik pun tak ler ralat sgt...
tp kalau tupperware mau terasa gak
yang IKEA ni kualitinyer lebih kurang sama jer dgn tupperware
pun tahan lasak gak...ada mcm2 bentuk bulat..bujur...
empat segi...yang penting harganya murah & berkualiti!!!

Psst: Kalau tak beli apa2 kang rasa cam tak bess jerkan...hehe

27 comments:

lady XOXO said...

ahaha mmg tak leh tngok jer sis.. kena beli gak nampaknyer.. ahahah pasu tu lawa ar.. purple ada erk.. nanak

Dee said...

tupperware tu dee ada beli dulu..dlm RM15 kan..murah je..dee beli yg buat biru pekat tu..

Bee @ honeyvsbee said...

wahh soping sakan....

Mimy Hamid said...

aku suka tupperware IKEA...memamg aku buat koleksi..dan agak tahan lama...i likee all IKEA things

ratusiput said...

aku LOVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ikea!~

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku pegi ikea sabtu lepas beli lack side table..pastue pegi pekena daim cake...terbaikkkkkkkkkkk

AngahSayang2314 said...

angah suka ikea heheh.. mesti capai kalau kesana tak banyak 1,2 & 3 capai gak la... hehehee

makdara TERdiva said...

kalau pegi mane2 mesti nak terrrrbeli je kan.. aku pun same..haha!

-aNida OtHmaN- said...

beshnyaa dekat ngan IKEA..sunguh beruntung..

ha'ah cermin mado lebah tuh chantik....

y@n@ M!B said...

rajin tol soping..syok jln² dlm ikea, tp nk ke sana tu..waduh waduh malashnyee >_<

dah alang² soping kena la bli...nnt blk rmh mengigau kang parah lak..huhu~ =P

Alida Ali said...

ssh kalau ckp cuci mata je...selalunya terbabas tercuci purse sekali...

Gayahspears said...

nak beli utk mak gayah lah satu..huhu

rasp said...

i pun wonder apa kebendanya yg "both sides can be used" tu ermmm...

zulkbo said...

salam..
setuju...murah
dan berkualiti..
pilihan terbaikkk..

Ustaz Love said...

Salam...

Sekarang ni, banyak barang2 IKEA made in China... kualiti pun dah sikit menurun... ;)

tiefazatie said...

ok pe sis!hihihi ada gak yg dibeli kan2

Siti Mashitah Saidin said...

nak jugakk!~

melle. said...

yeah, suka jugak barang ikea

Eri-chan said...

fuh i lega..last saturday pergi ikea tak beli apa2..teman my fren je

CuTeMiUt78 said...

wah.. kira ada gak la benda yg di soping kan ya

mummysyafie said...

walaupun seciput..tetap namanya menyopping dear..plus container kat ikea mmg murah² kan

Rinna said...

Bestnya gi sopping kat IKEA yer.. Hmm..cantik gak..cermin.. cam berkenan plak.. :)

el said...

napelah ikea xde kt penang..kalo x sure best gilakkk

el pun suka gak cermin ikea tu..n tmpt sangkut brg2 tu...

pasu tu pun cute ahaks

NUNU EERA said...

klu g ikea, rsa nk bwk blik je ikea tu..;p

sHeRrY said...

visiting back^^, can't seem to find your tagboard so i tagged here:]

sHeRrY said...

visiting back^^, can't seem to find your tagboard so i tagged here:]

zailamohamad said...

memanglah kan, kalau g IKEA mesti akan ada benda je untuk dibeli, tak barang mahal, barang murah pon boleh,memang berhantulah IKEA ni;D