Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, November 16, 2010

Aiik!! perli ker??

Mesti ramai dah bercuti nikan
nak2 yang ada kampung tak macam aku sian
takde kampung
walaupun takde kampung
still balik kampung gak
"kampung Cheras Baru"
jadila dari takdekan

Aku pun kalau nak cuti nak buat per
alang2 jerkan
kat office ni pun cuma yang outstation
jer ambil cuti panjang sampai
next Monday baru balik
ni betul2 raya sakan

Especially yang beraya kat Kelantan & Terengganu
wajib balik Raya Haji ni..
Sebab kat sana lebih meriah berbanding dgn sambutan
Hari Raya Aidilfitri

Aku takde apa nak merapu pagi ni
kan MIL aku ada hadiahkan
"Indian Pan"
ni...sah2 ler nak aku rajin2 kan diri memasak
huhu...aku belum guna lagi
tapi periuk ni cantek compare dgn periuk cap buaya
shining2 sikit...kot2 nak buat sebagai hidangan pun boleh
ala macam dalam citer hindustan tu..
ada jual set dari yang kecik sampai ke besar
harga satu set RM79.90
MIL aku belila...dia suruh aku beli yang set tu
tak maula...nak buat apa banyak2...
agaknya tu yang dia belikan aku
satu tu...nak tak nak aku ambil gak ler
kot2 masak dalam Indian Pan
ni jadi lagi sedap ka hehe

dok sibuk2 soping kat JJ lupa nak renew card
korang kot2 terlupa maklumler nak hujung tahunkan
elok2 la pi renew...kang rugi tak dapat point...
hehe

Malam ni mesti ramai yang sibuk nak memasak
untuk juadah esok
aku tengok keadaan
kalau cepat balik masak...
kalau lambat alamat tumpang rendang rumah mak aku jelah
hehe

Psst: Apa2pun siapa yang balik kampung hari ni berhati2lah semasa memandu...berehat dulu kalau mengantuk...Ingat!!!kalau nak jadi sekelip mata jer...

35 comments:

Mimy Hamid said...

ok la tu MIL nak rasa masakan ko kot...salam aidiladha

Softtouch [Hanim] said...

selamat hari raya aidiladha sis...sy cuti sehari jer..khamis dah keje..sbb raya pun kat gombak jer...

LyNn HaMzAh said...

selamat hari raya aidiladha...

Rama2Ungu said...

hohohoh....nasib la dah duduk kat kpg pun..duduk dgn nenek tmpt family berkumpul kan..so takyah la penat2 tempuh jem nak balik..hehehe


btw, slamat hari raya sis.

Azmiezas said...

Salam AidilAdha ...

ratusiput said...

aku mmg tak masak...berkampung je kat umah mak aku...ehehe..

kiterkitikitu said...

salam aidil-adha.. sama ler kita - xde kg, esok beraya kat kg kelana jaya. buleh ler tuuuu

rasp said...

i lum cuti lagik sis...
lepas raya baru cuti...
nak abiskan cuti sebenarnya...

wantie said...

wah... apa la yang ko nak masak nanti yer dalam bekas tu. berkulau kulau ku nampak.

Dee said...

dee pun keje posh..esok raya umah kakak je..hehehe..

atty's said...

selamat hari raya aidiladha..posh

y@n@ M!B said...

syok la sis dpt MIL yg suka soping..huhu~

slmt hari raya sis..sy pn raya kt rmh atok...shah alam jek..ngee~ meh lerr dtg rmh ^_^

fikaryna said...

posh..selamat hari raya..

periuk buakn tanda perli..tambah koleksi jer..hehe..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hehehe aku pun balik kampung malam nie....cuti sampai hari ahad...baru balik kl...bestnya xsabar nak balik kampung...

mummysyafie said...

periuk baru mesti mood memasak menjadi²..

eT said...

Selamat Hari Raya Aidiladha..:)

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

i lg kesian ok...takde sape2 pon nak celebrate raya with! muahahhaha

nways, salam eid-ul-adha to u & family babe!

☆ lieya latif ☆ said...

KEH KEH KEH ...tegelak2 tau sis tang tumpang rendang mak tu....he he he...pandai u yeak sis.....

wah sis, untung u dpt periuk lagi...senang nak masak ape2.....

sis, selamat hari raye aidiladha yeak sis.....

::FAIZ FARISH:: said...

selamat hari raya haji

TopsyTurvyMum said...

Posh,
Eid MUbarak to u n ur family!
Periuk India tu cepat je panas kann? tak yah tunggu lama2 atas api:)

Cikbelog said...

raya aidiladha kat kelantan memang seronok sangat..rugi plak tak balik tahun nie..wowowowwwoo~~

Lady of Leisure said...

raya haji ni ramai cuti satu hari saja yer.. apa2 pun selamat hari raya yer posh.

SURIA AMANDA said...

selamat ari raya akak,Lisa pun balik kg malam ni...ok apa..at least ada gak kg..

el said...

slmt hari raya aji
posh ngan mentua sgt2 rapat eh smpi peyuk belanga pun dia adiahkan..untung posh hahahaha
yelahkan nak suruh menantu dia rajin masak tuk Mr. Y hehehehe

mlm ni x tau le dpt request dr my mil kena msk rendang..hope2 x delah..malassssssss

makdara TERdiva said...

aku pun tuggu kari itik mak aku jer..

jasad jer kat dpn pc ni tp jiwa dah melayang2 otw balik kg..huhu!

♥e'in♥ said...

slmt hari raya aidiladha.. :)

kakchik@ella said...

slamat ari raya posh. kita pun cuti satu ari je. kita raya korban mmg tak beria-ia sgt. hehe ..

Noorma Ismail said...

ok la dapat MIL yang baik ati..tak mcm kite..huhuhu...sedih nk diceritakan...

Slamat Hari Raya....

mr.curly said...

kg la gak tu posh..wa pn kt kg pandan je..hikhik

A D I A said...

i pun tumpang rendang my mum je, tahun ni jaga baby ada alasan tak tolong my mum masak. ngelat baekk punya.

NUNU EERA said...

salam aidiladha sis.. jauh jgk cheras 2.. klu ikut mrr2 sgt jammed..;)

yebbit + . + said...

yupp. mmg kat cni meriahh skali. meh2 mai2. kte beraya di uma yebbit sok. ;)

Eri-chan said...

selamat hari raya posh..i pun cuti sampai next monday..lalalalalalala

Wahidah said...

bukan perli ingatan je kot..hehehe

salam aidiladha..:)

qellissa said...

selamat hari raya aidiladha babe~