Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, September 7, 2010

Special Berbuka Puasa at La Maison

PLEASE SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY
ENTRY NI MELEKAT SELAMA 24JAM

Sibuk giler weekend ni sampai takde masa nak
berblog

Actually nak story pasal kami dapat special invitation
dari
Maytower Hotel
aku dapat ni pun sebab pihak hotel ni mmg nak buat promo
so maybe skodeng punya skodeng ternampak
blog aku yang sememangnya selalu JJCMkan

So mmg dah rezeki kamila nak makan "FREE" kat situ
tapi mana ada FREE dlm dunia nikan
aku kenelah buat promo & review untuk hotel ni
which aku pun sukerkan...

mesti korang tak pernah dgr nama hotel nikan
actually hotel ni kira adik beradik pada
Dorsett International
yang popular selalunyer untuk buffet ramadhan ialah
outlet kat Subang yang ada resident artis
Jaafar Onn tu

cuma nama jer lain
Hotel ni located betul2 dekat Jalan Munshi Abdullah
near to Masjid India
sesuai kalau lepas2 penat shopping boleh singgah berbuka dekat
sini dgn harga berpatutan

So inilah dia La Maison Restaurant

Meh check it out
apa makanan yang ada
mulakan dgn jeruk2
sebagai pembuka selera

tak pun rojak buah yang sentiasa menjadi pilihan aku
tapi kat sini bess tak kedekut dgn buah mangga
lain2 tu aku kurang minat so bila tengok buah mangga banyak
aku pun ambil la
Mr Y bukan suka kalau aku berbuka makan camni
dia takut perut aku tak tahan....tapi aku buat deek jer sbb akukan suker mangga
nak2 yang masam

Jangan tak tau "Dragon Fruit" aka buah naga pun ada
makan dgn kuah rojak

ABC....tapi aku tak sempat rasa daaaa...

Macamana pun section minuman tetap menjadi pilihan hati
aku....hehe

Aku jadi mam ajer...Mr Y la yang pi ambil photo
makanan & serve untuk aku...sesi perbincangan sedang dijalankan
based on them kalau yang ini successful kalau ada rezeki boleh aku buat utk promo2 akan datang...

Nilah dia 2 wakil dari pihak hotel
yang sgt2 friendly dok melayan kitaorg

back to food Lemang pun ada aku tak rasa
tapi Mr Y rasa dia kata sedap lembut & lemak semua terasa

Sate pun ada....

Otak2, ikan pari cicah air asam & murtabak ...main meal macam lauk pauk tu aku tak ambil gambar..roti john pun ada
tapi mcm biasa lauk pauk kampung semua ada
banyak gak pilihan kat sini

Chef2 dia yang manis2 belaka tengah dok goreng pasta

Mr Y cakap pasta pun sedap...aku rasa sikit bess

Laksa ni pun sedap...pekat kuah dia

Keropok lekor

kuih tradisional yang wajib ada

Lagiler terasa nak raya bila ada kuih rayakan

dessert...aku suka sebab ada strawberry

Ini last meal aku dah mmg tak larat mana taknya makan2....borak2...pastu gelak
dapatlak diaorg ni pun happening mmg bessla
takdela rasa segan sgt walaupun first time berjumpa
cheese cake tu yummy

Tak lupa untuk chef hotel ni yang sangat baik hati duduk sekali melayan kitaorg
aku dgn selamba tanya
"Chef lemang ni bukan beli kat pasar ramadhan ker"
ialah aku dok terfikir macamana depa dok bakar lemang dalam hotelkan


Thank you so much to MayTower Hotel
especially to Mr Anthony Edwin & Ms May
sebab sudi menjemput kitaorg
makan kat sini

Hopefully in future bolehla invite kitaorg lagi
kalau nak buat apa2 promo untuk hotel

kalau korang berminat untuk berbuka puasa kat sini
boleh check dekat website MayTower
Buffet kat sini murah ajer
RM59.90++
tapi makanan dia punyerla banyak

dan kalau korang rajin print voucher
boleh dapat 15% diskaun

Psst: Inilah untungnyer jadi blogger...macam2 dapat rajin dgn tak rajin ajer ...hehe

29 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

adoi sis...kecur tgk menu sume tau sis....sis ni kire berutntung...mkn byk mane pun badan tetap maintain ...tu yg syok pi mkn kat buffet nie...berbaloi2 org kate heheheeheh

mr.curly said...

amboi3 syok nye tgk die mkn.. tp kiciwa psl saye xdijemput same.. haha

Softtouch [Hanim] said...

bestnya sis..untung sis...tahniah sis..

Drunbella Khoo said...

banyaaaaakknya makanan.
@___@

A D I A said...

wahhh apesal takde orang jemput i ni hehheheh.

banyak nya makanannnn. and i suka skirt u :)

diana said...

amboi...
mcm jurucakap hotel
pulak ye..
tapi best la..
tu untung nye ade blog
makan2 ni kan..
hhaha..
moga2 lepas ni ade hotel lain jemput awak pulak..

-NiD's- said...

bestnyaaa....tgk makanan dia best-best blaka.....

MiYOKO TACHIBANA said...

syioknyeee mkn kt situu..mknn byk gilerrr....sy blogger gak, tp tak dpt mkn free punn.. :(
mgkin bkn rezeki i kott..

Mimy Hamid said...

eh murah jugak yer...okla tmpt pun lawa...amboi ko pki skirt..lawa la ayu

atty's said...

murah rezeki posh ..

dpt invitation dari pihak otel ..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

next year nyer berbuka posa leh dak?? hehehhehe menjeles aku tengok weh...

AngahSayang2314 said...

eh rajin betul la awak buka kat luar..ermm kalau hubby angah jgn harap la.....

Dee said...

wow..hotel baru..harga buffet pun murah jugak..bolehlah cuba nti..next year..hehehe...

aibaks said...

hmm... lazat plak tgk menu2 yang de kat situ.. best giler.. klu de invitation lg.. jgn lupe upload yerk

noradzlina.kamdani said...

kecur air liur tgk jeruk tu sbb dh beberapa ari cari jeruk kedondong tp xjumpa

penyu said...

BESTNYA.... MELELEH AIR LIUR BILA TGK MAKANAN YG BANYAK TU

afayufu said...

byk tul food ye.. :)

makdara TERDIVA said...

wowoooo! kira murahla tu..rm59++
dah macam duta plak kan..hehe

selamat hari raya posh..mintak maaf andai terlajak buat lawak kat blog ko ni.. :)

dark r0se said...

sangat manyak n terliuq dah ni kakak! hihi:D selamat ary rayer~ thanks sudi singgah blog sy~;)

mummysyafie said...

bnyak nya pilihan. done ke makan semua ni

Rinna said...

Seronoknya..dpt invitation berbuka lagik..curlast.. :)

ALoNa Cintamaniszlite said...

uii...mmg blogger berjaya ni.

Tgk makanan terhidang tu..alamak aii, sedap2nya..
Tgk gambo rasa mcm boleh makan je semuanya (utk rasa laa, hehe)
Hahahaha...mampu ke?? besarnya perut akak, ye Posh!! hahahaha

qellissa said...

bestnya dpt mkn free..mcm2 mkanan ado..terliur plak tgk pic2 u ni..

y@n@ M!B said...

caya la sis!! suspect...eh respect! huhu~ trus membara semgt nk blogging selalu..xmo mls mls dah..hehe~

Afiq Din said...

byk gile mkanan...
lapo plak...

TopsyTurvyMum said...

Tahniah Posh. Rezeki:)
Makin popular la pasni hehe..
tgk food dia semua sedap2...

Eri-chan said...

kejelesan melanda i..hahaha..
last friday i parking keta kat maytower la..mmg nampak buffet ramadhan..tp i dtg just utk park je..hehehe,..pepun u mmg beruntung..

Just Call Me Bitt said...

wah murah rezeki u...alhamdulillah...perhh memang banyak tul makanan dia...

Shu Shinju said...

fuhh....tgk menu2 dia menggila... sedap tu...