Klik Jangan Tak Klik

Thursday, July 23, 2009

Lagi2 Kopitiam

I'm back taraaa....hehe..thanks to all bloggers yang ceriakan aku...hehe...i lap u all forever

Actually ni adalah entry tertunggak yg aku dok taip sikit2 atas sbb yg mcm2 hal...so korang layan ajerlah yer...

Mau kasi update aku nyer JJCM weekend...actually aku dah lamer tak pekena kopitiam...nak2 p blog sikakikusukaberjalan...minah ni pun kaki kopitiam gak...pastu sajer jer buat aksi2 kasi aku tingin nak p kopitiam...hehe....aku pun pelik naper aku tak muak2 dgn kopitiam...apa depa mandrem dalam kopitiam tu..hehe..aku dah lama tak p pun bersebab...sbbnyer tiap kali aku nak p ajer... Mr Y mesti tak mo nyer...dia kater tekak dia tak lalu sudah...aku lalu ajer...kalu leh ari2 aku mau makan kat kopitiam...hahaha.......ingat satu hari mau bikin POSH KOPITIAM sendiriklah...anyone nak jadi penyuntik modal??? chef aku dah ada Eryn...hehe....terer masak minah ni....konpom itu business mesti meletop2 punyer...hehe

Kali ni aku tak kire kopitiam tetap makanan favoriteku...kalu tak dapat mana boleh tahan...
amik ko sehari suntuk menu aku Kopitiam..kopitiam.. yang penting mesti ada "rotibakar"...Mr Y pening dok geleng paler...haha

Lunch terus p serang Kopitiam bukanler baru punyer...but new to me sbb aku tak pernah pergi kat sini lagi...sampai2 jer kat LOWYAT terus jerit cam jakun sikit...tapi idakler kuat cuma Mr Y jerlah terkezut beruk jab...amende lah bini aku ni..."bang2 ada kopitiam..jom2 masuk" sebenarnyer aku sgt kebulur sbb aku tak amik breakfastkan.....kunun2 nak melantak kat kopitiam...nama kopitiam ni "KOPI CLUB" gambo kedai bukan tak sempat snap...tapi tak koser aku nak posing2 depan kedai dgn manusia punyerla ramai kat situ....inipun masa aku posing2 org keliling dok skodeng aku..aku buat muka tebal jer...ala2 vogue gitu...hehe

Inilah menu dia...aku cuma ingat speciality dia kopi "PING"..

Nilah rupe kopi "PING" sedap gak different from others...

Sempat pose terkezut2 masa ni..aku terpaksa control sbb kiri kanan cina apek tu dok skodeng aku....

Mr Y oder soya cincau...aku suruh oder kopi O kaw...eksen takmo...kater ngantuk giler...sbb balik lewat p "downtown"...pastu dok membebel2 next time tobat tak mo kuar pg2 buter dah...hehe

Mana cukup satu menu jer....mesti ada appertizer...roti bakar adalah menu wajibku...sedap gak...nyesal oder 1 set..yelah ingat Mr Y tak mo...katanyer tak lalu...tapi sampai jer roti bakar tu ...dia yang ngap dulu...huhu..nasib baik aku sempat posing bersama rotibakar ku......

Ni aku oder...aku tak ingat exact menu dia...cuma aku ingat ayam berempah bla2...sedap tau ayam tu...fried kue teow tu semestinyer Mr Y yang oder....masa ni dia fail bab oder...entah apa2 yg dia order..aku ingat mesti dia ting tong lagi...takat kue teow tu...ala kat GHULAM MEE pun ada...hahaha..

Ni lak "tea time" cum "dinner" aku kat "station kopitiam" ....sbb Mr Y nak balik awal....letih katanyer....eee potong setim betul...padahal aku nak ajak p merayap lagi.....hehe


Kedai ni mmg pelik udah cam food court...sgl mak nenek menu ada...naik juling biji mata aku ngoder...

Last2 oder chicken chop jer........haha...

Sementara tunggu oder sampai don't waste time...cepat2 amik gambar..entah apa pose pun hantam sajalah.....hehe

Apa jer prop yang ada depan mata aku grab jer...suker jadi tukang pomot...kan bagus kalu depa mau bayar or kasi aku makan free...ni dok bg aku sengih2 ajer..lempang kang...hehe

Ni roti bakar dia.....idak ler sedap sgt...bese2 ajer...cam kat umah punyer...the best roti bakar so far is "UNCLE LIM" sbb di grill...

Favorite aku apa lagi "teh ice" lahhhh...pastu mesti pose baeknyer...ais ni skali skala k lah....jgnler selalu..kang kombang...haha

Ni Mr Y oder...finally dok listen to me...yelah cam nak mengong jer aku tngk..aku cakap mende lain...dia dok reply mende lain...hehe.....dia tak mo makan jadi cuit2 jerlah aku nyer "chicken chop"hehe...cuit2 pun habiskan...haha

Makan lagik...dinner yang betul2...hehe...actually bukan nak makan sgtpun...tp frust sbb kena balik awal...pastu aku pun dok tingin nak makan mende ni sbb dok skodeng blog si ZEL nampak cam sodap jer...biler dah try bukan sedap mana pun..bese2 jer...leh bikin sendiri...cuma different dia ada ayam ball...tapi aku makan letak cili sos...eee tak lalu aku cheese bnyk2 camtu...tngk nilah pengaruh blog...hehe..apa org makan sumer pun mau terai...hehe

So disbbkan aku number one addicted to KOPITIAM...so far the best "roti bakar" bukan kopitiam yg paling best yer dimenangi oleh "UNCLE LIM KOPITIAM"...aku sudah beli dia nyer home made sekaye...so kalu aku ngidam aku leh bikin sendiri..tak yah selalu sgt nak g restoran dia...lagipun roti bakar dia mahal sudah RM2...lagi menu yg sodap yelah"chicken porridge"... tak cayer p lah cuba..hehe

Psst: Korang kalu ada KOPITIAM malay nyer yang sedap rekomen ler kat aku...so far aku g malay nyer cam kureng ajer...especially the roti bakar...huhu

35 comments:

ninie said...

perghhh meleleh ayaq liur...dengan roti bako my fav...hehehe

Iena said...

beb... aku dah blk dr soping!!! blk jer trus dtg blog ko... kasik klik2 sbijik dua!mn ko nk dpt kwn cam aku ni.... hahahhaaaa...

ni sajer nk gitau ko... buat sementara waktu, aku dah boikot itu OldTown. wiken hr tu punyerla aku xcited bwk mak aku g bekpes kat situ... skali itu nasik lemak cam aper jer... kembang tekak nk telan!

Softtouch [Hanim] said...

sy pun suka pegi kopitian tp asben plak xsuka..yg paling best pernah sy rase bread toast hanyalah di old town saje. Cube tmpat lain xmenepati piawaian sy. mkn sokmo sis posh..hamboi hamboi hamboi..tp sis tetap maintain cantik .

Mia-Ina said...

hehe,seronok btl bc entry jjcm ko ni posh..ko ni hantu jln rupa2nya...nsb laki ko layan je..hehe..klu ko keluar dgn aku le..hehe..x sempat 1 jam dh mengeluh sakit sendi..huhu

xpe..xpe..selagai allah bg ko jjcm..wat selalu ek

tp..jgn terpengaruh dgn org nye blog makanan..haha..kdg2 yg nmpk sedap x semestinya sdp pd kte

Ms AiReEn MoHd said...

huhu maceh name aku ade dlm entry lelaju aku bace kan..wakkaka ko kan dengo jerk title aku kuwos berlari kencang ko ke blog aku kan nok....

pastu kan tak muak lak laki ko tu asik amik gambo ko jerk..setiap kali entry ade jerk muker ko nak selit kan..aku ade ampun seketoi nok...ko hambek..sape yg claim kate tak kenal sape tuan umah kedaung meh aku tunjal muker nyer...rajin laki ko amik kan gambo ekk nok...

kalau aku suh boy amik kan...jawpnyer sebelah mate...sebelah idung...tak sempurna hokeh..mencik hakue...tak hargai bini yg ala ala model muslimah neh kan....

errrr kopitiam bangi ko pernah terjah ker nok..aku mcm tingin gak nak terjah kan..pastu kan lagik satu aku nak bg tau..ko tau tak ade restaurant geng upin ipin weh kat sah alam tuh...belakang tesco extra sah alam..aku mcm hah takazut jap...bilekah? bukak neh...jom terjah nak nokkk

m@ said...

ma sukalah tgok pix2 sis...bnyk makan..lame dh x lepak kat kopitiam..zmn ank daraz dlu syok je chit chat..dh kawen ni x dok geng.
lg stu..suka bju u si ade bling2..:)

ieda said...

uik .. aku x pernah masuk layie kopitiam nieh .. hubby x suka sbb dia cakap nie semua makanan olang putih .. hermmm aper nak buat dia dah x sukerr ..

mau x mau kenalah ikut .. hehehe
rajin laki koo amikkan gamboor erkkk hehehe

Dee said...

u org mana eh posh..cunlah..cam org borneo je..station kopitiam tu x best sgt..ramai bangla..

POSH76 said...

ninie~samalah kt segengkan...hehe

y@n@ M!B said...

kuat gak akk ni mkn..hohoho..
sy pown slalu terpengaruh especeli bab2 mkn ble tgk blog2 org ni..huhu..

POSH76 said...

Iena~alhamdulillah ko mmg kawan blog dunia & akhirat....hehe..tu sbb aku paling cyg kat ko...ayat baek suruh klik bnyk2...hehe

Samalah kt aku boikot sbb dia charge mahal sgt...so far yang aku dah boikot jugak ialah BANGI KOPITIAM...penipu yang amat...PAK RAMLEE KOPITIAM...yg tak bessnyer sumer bukak kat area tmpt aku...huhu
psst: entah2 nasi tu dah basi kot..aku g kopitiam takdenyer aku makan nasi lemak...aku giler makan ROTI BAKAR ajer...hehe

POSH76 said...

Hanim~samalah kite...org lelaki ni takdenyer dia suker mkn2 cam gini...bg depa dahler mahal...pastu makan entah2 apa2...hehe

I pun suka roti bakar kaler itam dia tu...tp la ni dah tak berapa na suker...mahal tak tentu hala...

I mmg enjoy makan...suker testing ajer... alhamdullilah masinlah mulut ko hehe..tq laling

POSH76 said...

Mia-Ina~

Tq beb sbb sudi nak bacer entry aku yg dok meraban jer ni tp aku lum jadi antu lagi...untung jadi antu leh makan free...wakakak kena tawa ala2 bro jebat...

Hubby buat2 layan jer tu....padahal bengkek jugak tu...hehe..bukan apa dia tak cukup rehat...kalu tak lagi rancak patutnyer..hehe..

Alhamdullilah sementara ada selera & sihat walafiat ni...

aku nikan pantang tngk iklan..mulalah aku dok tingin..hehe..selagi aku tak rasa mesti tak puashati ajer...haha

POSH76 said...

Eryn~Paling panjang dalam sejarah blog aku...leh buat novel..hehe..tp sepatah haram aku doa teraba2 baca komen ko...bahsa apa ko gune ni..hehe...

Habeh dah ko satu2nyer chef mentor yang paling brutal aku ada...apa lagi kasik tepekla...tp kalu ko jadi chef aku sumer ko yg buat aku tulun buat roti bakar ajer yer...hehe

Aku tak sabo tunggu body ko jadi cam gitu...mesti BOY kurung ko lepas tu...hehe

Ko tak tau aku dok paksa laki aku...haha...mual..muak sumer ada tp kontrol "kang I carik lain kang"..haha..mampus aku kalu HB aku bacer..hehe

Aku mmg cam gitulah...asal ada camera aku mesti sibuknyer..hehe
laki aku mmg laki paling mithali haha...

BOY ko tu hokey apa...bnyk gambo ko yg very the nice...aku suker jer...mesra2 alam gitu...hehe..yang paling mahal dalam simut tu...i like hehe..bab model tu aku setuju...tp bab muslimah tu 50% jer aku setuju...haha

Beb jgn p BANGI KOPITIAM tu penipu..dia dok guna KID search tu jer...sebenarnyer kapla dia cina...service & makan sumer HAMPEH...simpan duit ko banjer aku...hehe

Hang p dulu UPIN & IPIN...pastu kasik pos kat blog ko...nanti aku leh skodeng lak..haha..apsal ko ingat UPIN & IPIN tu mau kasik tau ko kah kalu bukan restoran...hehe

psst: dgn aku jadi pembalas komen terpanjang utk ko..hehe..aku ingat nanti komen paling terpanjang mau kasik ko hadiah laa hehe

POSH76 said...

m@~tq laling..i pun suker skodeng ur pix too..so sweet..hehe...samalah i suker melepak jer sebenarnyer..hehe...

Tq...i mmg pantang nampak mende yg dok lip lap ni...mesti mau punyer..hehe

POSH76 said...

ieda~elokla tu leh geng laki aku...tu ayat power baru dia nak ikut...dia dok sibuk makanan minang or mamax yg dia suker...hehe

aku ikut apa dia nak sekali skala ajer..dia ikut aku beribu2 lemon...hehe...nak buat lagu mana terpaksa mini sudah jadi blogger TEGAR...hehe

POSH76 said...

Dee~thanx sudi komen kat blog I..hehe..u lagi cun siap leh pose dgn REDMUMMY idolaku tu...hehe

Ramai dok kater aku org BORNEO....hehe..dah ler org semenanjung jer...maybe terkenan kot..hehe

Mmg pun tak bess...sajer jer p sana tukar angin...hehe

psst: kirim salam kat REDMUMMY kalu jumpa dia yer...hehe

POSH76 said...

yanamib~amboi hang mana ada kuat makan...kuat testing ajer...hohoho
samalah kt...silap hb sibuk dok skodeng blog org...jadi ler tembun balik...huhu

Rinna said...

Amboi byknya tempat makan ko singgah..mesti menarik kalau ko citer..rajinnya pi jjcm..ekk

Aduiyaii... terliur tgk..makanan yang ko oder..ish..sabo je laa..

Kaseh said...

ko ni kan posh.. pasal aku salu jengah blog ko la diet aku kelaut( hahaha alasan nih) sebb semua menggiurkan food dia.. tapi aku pung suka roti bakar gak beb..sabtu ni nak dating ngan iena..mau join ka beb..? makan2... erkk makan2? haha

n.u.r.u.l said...

ko ni wat aku laporrr aje ler...kalo ko mkn2 tu, ingt ler kat aku sama.

CINTAMANISZ Lite said...

Amboi Posh..dok tayang air ais ni..terasa dahaga ler pulak tekak akak ni.

Bila nak belanja akak? hehe...(dasar muka xmalu, kuikuikui)

Judiene said...

ape yg bestnye mkanan kt kopitiam?
pnh try skali kt satu kopitiam kt cheras tp hampeh coz mkanan yg dia bg lgsg xsme ngn yg dlm order list
huh!
seb bek jus epal dia best gler
hahahaha..

ikiqzana said...

haloo..posh.. lama x singgah sini.
best ker makan kt situ.. x pernah g pon.. xpe nnti free harus g terjah..

neezareef said...

KLU ERYN JD CHEF...ALAMAT BLK JE MKN KT POSH KOPITIAM AKU PITAM..

WAKAKAKA ADE KENA SESAH NGN PARANG SAMA ERYN KANG

FUYOOO..NPK SEDAP GILER KUEY TIOW GORENG TU

BUT..CHIZI CIKARONI AI DONT LIKE AT ALL..

dotblogspotdotkom said...

huhuhu... macam kamu plak tokey kopitiam tu....

Topsy-Turvy Mum said...

lama tak dengar "PING" tu..

dedulu masa belajo kat Ganu PING tu maksud dia ais...

sib baik aku dah makan...kalau idak..meleleh aku..

jebat_durhaka said...

ko ni memang berhantu ngan kopitiam la ek.....hehehehe jgn marah posh aku gurau jek tau

Nine said...

cute :]]

POSH76 said...

Rinna~beselah keje tak bgaji camnilah...hehe..aku bab storyteller mmg suker ajer...hehe

takper aku mmg suker buat org meleleh ayak liur...hehe

kaseh~dan2 dok slahkan aku....haha...ko tak tau aku pun biler dok skodeng blog...kekadang diet aku pun ker langit jadinyer...
jeles2 g dating last minute baru mau ajak aku..huhu
sajer jer aku pun ada hal...takper k berdua dating elok2..kem salam kat geng aku tu...haha

POSH76 said...

N.u.r.u.l~ mmg pun asal aku makan jer mesti ingat kat ko..hehe...

Cintamanisz ~no poblem takat teh ice anytime...mai KL...hehe

Judiene~entah aku pun tak tau..tp yg pasti aku suker lepak & makan roti bako dia jer..menu lain do not ask me...haha..aku pun pernah kena lagu tu...last2 terus band...mcm ku tau itu KOPITIAM....hehe

POSH76 said...

Ikiqzana~tulah aku pun dok ter? manalah si zana...mesti bz giler..paham2...hehe...tempat dia cozylah...food SO SO ajer...hehe

POSH76 said...

neezareef~ko jgn pandang rendah ngan chef mentor aku tu...nanti silap dari bfast sampai ke dinner ko dok bertenggek kat kopitiam aku...sbb sedap sgt chef eryn masak..haha

Sedap tp biler pikir minyak tu yg riso tu...tp itu bukan menuku...haha

samolah kt try skali jer...week rasa nak muntah...nilah tokak melayu..hehe

POSH76 said...

Pakcikdot~masin mulut ko sape yg tau..haha...don't play2

TTM~aku lak first time dgr...PING PONG aku tau ler...hehe

lah yer ker...wat suspen ajer..ingat apalah meaning dia..hehe

aku yg sampai biler2 la dok meleleh tngk gambo hang kat obersea...biler lah nak merasa cam hang..hehe

POSH76 said...

JebatDurhaka~mana ada marah...i ok nyer...kalu aku "hantu" bro wa cikik dulu...wakakaa

Nine~ Tq bro..hehe