Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, October 21, 2009

Apa ada pada sebiji GELAS

Nak citer sikit pasal "GELAS"....aku ni kan mmg pantang jer nengok iklan...la ni pantang tngk blog...kekadang kalu aku skodeng blog korang...ada jer yg berkenan...nak2 psl "food"...harus berdiet aku ni....la ni slowly aku start "DIET" balik...sbb aku takmo "KETEMBUNAN" berlaku...huhu

Before that aku mau tabik spring pada RM....diva bloggers tu...sgt jeles sama geng zana & dee..yg dah jumper sama RM..siap bergambo lak tu...aku respek kat dia ni ...sbb walaupun dia glemer giler...dia very low profile....ada tu yg tak berapa nak diva...ala2 syiok sendiri...bukan main sombong kalu org say hi to his/her kat blog ...mostly her laa...bukan nak say hi balik....pilih bulu lagi...pada sesapa yg baru nak jadi blogger...rajin2 la ke blog RM yer...learn from there....kalu nak eksen "private" kan jerlah hang nyer blog...biar suku sakat hang jer masuk...

lagi satu aku nak habaq...setiap blogger ada pendapat sendirik...blog dia suka hatilah dia nak express apa pun dalam blog diakan.....kalu korang tak suka jgn ler dok komen bukan2 ataupun keep ur mouth shut...kalu nak komen biarler yg berhemah....so please respek each other....kan aman dunia blogging....tak baik dengki2..dosa allah marah....ingat ko sorang jer ker yg ada blog...ramai yg ada blog...so together we united......
kalu ada sesapa yg berkecik hati wa minta ampun yer...lu pikir la sendiri...hehe

klah udah2 ler tu...back to my "gelas" nyer story....

Walaupun aku tak berapa suka MCDonald..bukan kata tak suker...kang kata aku tifu lak ...saper yg tak sukerkan...tapi mmg aku tak berapa suka pun....lagipun fast food nikan no good for our body...nak2 yg senang TEMBUN...beware ler food cam gini...HI KALORI tu...menakutkan...tapi dek sbbkan nak sgt dgn gelas tu...beli lah gak...
actually ari tu disbbkan "kesamdulan" (sila jgn guna bahasa ini yek...) nak sgt collect gelas coke ni...aku sanggup oder berger ajer...sbb akukan tak minum "ayak gas"...gula tinggi ooo...so aku buat single oder...last2 kene mak aii mahalnyer...baik amik set dapat free terus...so moral of the story...nak untung sgt..kekadang rugi gak...nak suruh dia cancel...malu...& muka supervisor dia dah mcm "cuka masam"...so malu2 alah bayar jelah....gelas2....nak tau gelas tu reger dia RM8++...


Pastu balik omah buat as a display collection....dulu masa muda2 rumaja suka kumpul toys...la ni dah matang udah2 ler tu..lagipun Mr Y tak suker..huhu..aku ni pun kekadang entah apa2...kalu aku minat sesuatu mmg aku akan usahakan utk dapat mende tu sampai berjaya...cuma lambat dgn cepat ajer....yg penting aku hepi...


Eeeleh ada lagi muka minah ni...nak jugak entreprem....aku nyer blog suka hati akulahkan...

Psst: Bagi aku blogging yelah tempat aku release tension.....lege biler baca entry sendiri & baca kengakawannyer blog...sometimes aku dapat share mcm2 info....yg baik kita ikut...yg jahat jadikan teladan..hepi blogging...

55 comments:

Abrahyn said...

ko memanggggg....gelassss pun suka ek....hehehehe....sebenornye haku pun minat kat gelas tu, yg kaler pink! tapi tak dapat pun lagi sampai sekarang...:p

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

waaaaaaaaaaa sedapnya sundea tue...uwaaaaaaaaaaa...kenapa ada di sini..:P

POSH76 said...

Abrahyn~beb aku apa ajer yg berkenan di hati ...start ler gedik2 nak beli...huhu...alamak hang sebut kaler pink mulalah aku nak p MCD ni...hehe

POSH76 said...

Purplelicious~takper makan jer...tak gumuk nyer...hehe

Rinna said...

Wahh sanggup tuh oder sundea jer semata nak kan gelas..adess.. iye laa kalau dah minat mengumpul sesuatu sanggup kan wat apa aje..untuk mendapatkannya.. :)

Lady of Leisure said...

betul kata posh..
kalau nak jadi blogger, jangan pilih bulu..
hargailah setiap visitor dan follower yg sanggup datang ke blog kita..
kan posh kan kan kan..

sah90 said...

He3.
Macam2 la..
Betul3 kat posh.
All blogger should be united.
(^_^)
Posh,
sugguhpun takde dosa posh kat saya,
saya maafkan gak..
Ahahaha...
Lagi,
Susah gak nak tinggalkan fast food ni..
Maklumlah, fastkan(Cepat)..Ahaha
sekadar repekan..
(^_^)

Lalala.......
Blog redmummy tu pasal ape tu?
Tadi ada baca post pasal blog tu gak,tapi still blur..kena la g tgk sendiri..:)

POSH76 said...

Rinna~niler org pompuan entah apa2 kan...yg penting kepuasan...hehe
betoi2...hehe

POSH76 said...

LOL~betoi2 mcm hang ler...sbb tu aku suker p blog hang...walaupun tuceng hang parsi...tuceng aku mix ajer..tp ko ttp layan sama jer...keep that attitude tau...

nak berlagak2 pigi dah..bnyk lagi blogger yg bess2 dlm donia cyber ni...kuang2

POSH76 said...

Sah90~wah harus menang komen terpanjang ni...hehe
takper tak salah bermaafan dapat pahalakan...hehe
takper u slim...i ni sbb takut tembun..tu yg kene pantang tu...kalu aku ni kurus mau aku makan ajer...tak yah pikir...huhu

RM tu DIVA bloggers...tak caya gi la blog dia...konpom jatuh chenta punyer...hehe

Topsy-Turvy Mum said...

Posh..LOL..macam2 hang minat..cam haku gak ler..

sah90 said...

kalau tembun kiut ape?
Eheheehe..
Macam doraemon
(^_^)

atty's said...

kty pun makan mcd ..sbb suka gelas jew..

kty pun dah penah jumpa red dlm 4 kali rasanya lebih kot..dah cemolot..dia mmg very nice person ..


jom kita klik2..tlong menolong ..

NOR HAYATI MD NOOR said...

hi,
i'm ur follower n ur silent reader...

niesz said...

mc donald!yummy!hihi..
br2 ni niesz ade gak g mc donald..
semate2 nk dpt set yg murah..sekali ngan aiskrim..
n gelas tu!
now,niesz da ade 4 gelas..
campur ngan yg dulu punyer..hihi..

niesz said...

wait for pinky glass..hihi..but limited lak..mcmane nih..

Ayu Hussien said...

baru semalam mkn mc'd sbb nak dpt kan gelas tu. hihihi gara2 selalu klik2 iklan mc'd kat nuff tu yg bkenan...anak2 ayu pun suka gelas tu.. beli sorang satu...

Datin Paduka Bokbong said...

hahahaha...sy pn sma skrg obses ngan gelas tu (pdhl mmg x suka mcD, sggup bli & bg adk mkn)! dh dpt 4kaler dh stkt ni..tp sedih hiba sbb x smpat bli kaler ping!!!huhuhu..
sy bru tau jek klu nk bli glas sj pn blh...mcm bodo la bli dgn meal pdhl x mkn.. :P

Cik_Nomi said...

halo bebeh.. lame kite dah meraban dalam blog ko nih..

haih.. skng ko dah ade geng ratu enterprem..hikhikhik..

ok2.. aku takkan rebut gelaran tu dari ko.. hohoho

POSH76 said...

TTM~samaler kita...cuma aku tak pandai masak cam korang...hehe

POSH76 said...

sah90~org lain mmg ler kiut...tapi sayer kalu tembun HUDUH...huhu

POSH76 said...

atty's~pandai betul MCD punyer promo....

bessnyer kenal dgn blogger diva tu....kalu jumper lagi kem salam yer...hehe..my idola tu...

orait i mmg suke klik klok...hehe

POSH76 said...

noorhayati~thx dear...hehe

ikiqzana said...

baru je mlm beli gelas tu.. mmg cantik.. suker..

betul tu posh.. kita punyer blog kita punyer suker la nk tulis apepon kan..

sis_nita said...

urmm..

sama laa beb..

blogging ni kan.. mmg kekadang leh release tensen kita..

sekurang-kurangnyerr komen2 dari kengkawan leh ilangkan stress kita..

Mia-Ina said...

lor..posh..semata-mata nk dptkan gelas tu ke...hehe..aku ingatkan gelas pe ke tadi..hubby ko nak hadiahkan ke....

Azmiezas said...

Kita pun macam awak Posh...suka beblogging tuk releasekan tension...N..

Kita suka gak tengok blog kenkawan...macam2 ada...syiokk...

babyfreaks@ratusiput said...

hakunye gelas baru ade satu posh...tu pun kale biru.kale merah tak sempat nk sambar dah licin.so skang ni dah kuo ijo ekk...takpe..next week dh gaji...leh pulun satu...

Ries Lee said...

dah ader pun gelas tu...

y@n@ M!B said...

RM nyer blog mmg besh wpn jarang dpt bc updated n3 ^_^

Delimasari said...

sedap sundae tu

CINTAMANISZ Lite said...

tau ler gelas tu eksklusif...tapi apa yg best gelas tu ye selain dari value dia? Akak tingin gak nak beli...tapi maklum ler..gi MC D ni setahun 2-3X jer...hehe..

Posh..hang kalo nak makan burger yg mmg padat ngan isi tanpa kulit (tu kalo ayam ler..), tanpa campur ngan lemak2...
beli ler daging burger DARABIF. Tapi kena ler masak sendiri kat umah, hehe. Ada dijual kat Giant, TESCO. Yg saiz besar ada 4 kpg RM8 lebih. Kalo saiz junior ada 8 keping..rm4.70 sen kot..
Yang penting...Halal...hehe.

sah90 said...

takpe posh,
kalau tembum a.k. gemuk.
Tanda cukup makan..
(^_^)

P/s:Ni macam takut takde yang nak nanti kalau tembun.
Masih single bab pringle ke?n available?ahaha..
Masuk bab peribadi dah..
Toink2...

pakcik kordi said...

alamak....cantiik nya gelas......lawanya tuan..haduuuuu......aiiiii.......

rasp said...

RM mmg WORLD kan...
i looovvve her and her family...
she is down to earth ooooo :)
tabik spring kat dia toinggggg...

and betul sis, takyah la ada perasaan PHD tu...
tak elok kan...
kan elok kita hidup aman damai...

me pun tingin gak nak kolek gelas nie, tapi nak yg pepel je leh hehehehe...

Dee said...

rm tu actually my old fren..tp kan...walau dia glamour..masa dee mula2 masuk blog dia..dia kenal dee tau..dee masa tu hampeh x ingat langsung dia..dia kata dia ingat dia kenal dee masa umur dia 18..aiseh..org popular pun leh ingat kita..sbb tu bila org ckp dia sombong..dee x percaya..sbb dee tau dia bukan gitu..x caya tya sapa2 yg penah jumpa dia..mmg ramahlah..tp harus hati2..dia ni kuat mencubit tau..especially kt perut..kehkehkeh..

POSH76 said...

niesz~eee bnyknye gelas dia...i ada baper ketul ajer...hehe

ramai carik pink kaler yek...mesti habis sudah...hehe

POSH76 said...

Ayuhusein~teruk tul penangan iklan ni...kaya mcdonald...hehe

POSH76 said...

Datinpadukabokbong~samalah kt...u pun carik kaler pink yer....konpom habis kot...

tapi kalu beli gelass saja ...mahal gak...pandai ler MCD nak lakukan food dia..kot mana pun customer mesti terkena gak...huhu

POSH76 said...

CikNomi~halooo..ko ler yg sumbung tak mo mai blog aku...huhu

pandai2 jer kasik gelaran...tak baik tau...

biler lak aku berebut dgn hang...salah org kot hang ni...hehe

POSH76 said...

Ikiqzana~dah lagi sorang dek krn penangan iklan...hehe

betoi2...suka hatilah sibuk naa dgn blog org...tngkler dulu blog sendiri...org blogging utk suka2 ...tp beselah ada manusia tu tak leh tngk org lebih....diri sendiri yg hipokrit dok kata kat org...huhu

POSH76 said...

sisnita~cayalah sis...sbb tu sy suka gi blog sis...mesti senyum sorang2...hehe

nak2 dapat komen yg bess...senyum sampai ketinge...hehe

POSH76 said...

MiaIna~mestilah gelas ni specel edition tau...hubby la jadik mangsa kena belikan....hehe

POSH76 said...

Azmiezas~Ada pun geng satu kepala...besskan bnyk ilmu leh dapat..nak2 fr ur blog...baru ler ada semangat nak masak...hehe

POSH76 said...

ratusiput~takpe2 nanti beli lagi yek....kumpul sampai cukup...aku pun tak cukup lagi....kalu mau beli sumer parah beb

POSH76 said...

RiesLee~ada jugak...hehe

POSH76 said...

y@n@m!b~i mmg follow betoi..i suker lifestyle dia...very low profile....hehe

POSH76 said...

Delimasari~mmg ler sedap tp menggumukkan...huhu

POSH76 said...

Cintamanisz~entah saja suker...padahal bukan ada pun....hehe

samalah sis i lebih suker makan tomyam dari MCD ni...hehe

bagus ni..ada dgr tp tak taupun apa yg bagusnyer pasal DARABIF ni...leh ler try lepas ni...reger tak kisah yg penting healthy...thanks

POSH76 said...

sah90~bukan cukup makan tp terlebih makan...huhu

nak apa kerbendanyer...laki dah ada depan mata...tp nak gak santek di hati somi...hehe

Amboi terlebih sudah...hehe

POSH76 said...

pakcik kordi~ni puji gelas ker puji tuannyer...hehe...ikhlas ker...kuang2

POSH76 said...

rasp~mmg world...sbb tu saya mau afundi dia as a besss blogger...hehe

hopefully dia menten camtu yer...bestnyer dapat kenal dgn RM

betoi2..masing2 punyer blog sukaati depala...tak payah pandai2 kat blogger tu cam ni camtulah..masing2 ada own attitude...betul tak..kt pun bukan baik sgt

alamak i pun suker purple tp tak dapat lagi...hehe

POSH76 said...

DEE~alamak saper yg pofular sebenarnyer ni...hehe

u pun DIVA apa...OTAI kan...tapi mmg respeklah geng2 blogger yg seangkatan dgn ZANA mmg tak sombong...cayalah

I yg tak pernah jumpa pun tak dia mesti baik orgnyer...suruh dia mentem cam gitu tau....

harus dok jauh2 kang tak pasal2 kena cubit...manalah tau ada rezeki mau jumpakan..hehe

Mimy Hamid said...

kita berblog jgn sampai kita mengaibkan orang kann..yg pntg citer kita bkn org lain..yeah babe

POSH76 said...

mimyhamid~just be urself tak yah sibuk pasal bloggers lain..hehe