Klik Jangan Tak Klik

Monday, July 6, 2009

T.G.I Friday's


Halooo kengkawan...miss sgt nak layan blog korang...huhu...tapi aku cuba amik masa gak skodeng blog korang sambil klik2........mesti korang tanya mana lah p si POSH ni...kemana aku mhilang akan update utk next entry...jeng2...korang layan entry ni dulu...hehe...ni p makan kat T.G.I Friday's sbb Mr Y tingin naaa nak makan steaks sebelum dia berangkat ke LONDON....hehe takdelaa outstation ajer...kerojer..lama tu 3days 2nite(mcm cuti2 malaysia lak)...mana gue tahan..huhu...nak ikut tak leh sbb ada komitmen lain yg tak leh nak tinggal...kunun2 sebenarnyer mmg tak dapat ikutpun...(company dia pun not allow...takut kot kalu spouse ikut keje tak jalan...haha)....jadi terpaksalah kami berpisah buat sementara waktu(eeleh camlah berpisah bertahun2)..aku mana leh jauh dgn Mr Y aku...satu hari pun dah ting tong....

Sementara tunggu order apalagi sgl mak nenek kat situ pun aku snap....


Tengok menu apa yg ada.....

Mari kita lihat apa yg aku order...tapi steak kat sini mmg sedap banget....tapi aku tak suker steak sgt...walaupun aku mempunyai darah O...darah pemaging..meat is good for me..sbb perut aku mudah utk mencernakan daging...act like blender...sikit info utk yg berdarah O...
Kat sini kena pandai order kalu tak membazir sbb semuanyer BIG PORTION...

Sementara tunggu order kt minum dulu...aku cam bese mesti mau oder beverage yg best2...Mr Y tak kasik...huhu...dia kt minum plain water enough..sbb food semua hi kalori...tngk kalu tak pantau apa jadik kat aku...suka suki ajer...

Appetizer...chicken dgn inti cheese....FRIED MAC & CHEESE...terer lak aku ingat menu...hehe

Mr Y yg kepingin sgt nak makan steak...oder SIRLOIN STEAK...brokoli mesti ada...mash potato tu sedap gak...

Akunyer oder...Sizzling chicken & Cheese...mula2 cam excited..lama2 cam jenuh nak ngabihkan...aku dok makan2 pun tak habis2....cam bese mesti ada balance...tapau bley...Mr Y dok tngk aku terkulat2 nak ngabihkan...agaknyer dia sian kot...dia cakap tinggal jelah..yelah mmg ler tak baik membazir...tp kalu dah tak larat camno...pengsan kang...saper yg susah....hehe...rasa mcm nak kuar balik pun ada...maybe muak kot nama pun dah tekak org melayu...

Amik ko gambo BOB MARLEY pun ada...."no women no cry".....sajer jer takdok gambo lain ker...dahler aku tgh kesedihan ni...

Aku dah takde mood nak posing2 sebenarnyer...actually sedey nak kena tinggai ni(ngada2 cam kena tinggal sebulan)...huahua....

Dah kenyang sampai nak bawak perut pun tak larat....apa lagi tak reti2 nak balik...hehe

Mr Y dok suruh aku tekan lif...tapi aku biler nak posing mesti fokus...amik ko tertekan naik nyer button..padahal nak p tempat parking...sabo jerlah...

On the way nak turun lif..siap tahan lif sbb nak posing jab....nasib baik takdak org...Mr Y layan jelah...kena laa layan kenah akukan...diakan nak p outstesen...hehe

psst: Ni citer last week saja mau update...hehe

33 comments:

ikiqzana said...

ok la tu posh, aku layan kt sini jab.. mmg best mkn kt tgi kn...

sian kt ko kena tggl.. xpe skjb je kn...

POSH76 said...

ikiqzana...dah balik yek...bes2....mmgler kejap jer...sajer jer takde kawan mau gado2..hehe

Rinna said...

Wahh sedapnya posh.. seronok tgk korang suami isteri suka jalan2 carik makan ekk.. :)

kimihaikal said...

kedai makan yg posh pegi nie... kalaulah diorang terbaca blog nie..sure posh dpt makan free...he..he..selamat membujang selama 2 ari..ayo..yo

Lady of Leisure said...

takpe, orang dedolu kate sayang isteri tinggal-tinggalkan.. :-)

iNa said...

alahai..nk kene tggl ke?
huhu...sedihnye...tp xpe...3d2n je...pejam celik dh blk... :)

E-RA said...

cian ko kena tinggal jap eh..xper2 aku ada leh teman ko kekekek..posh ko kan main ko eh tgh makan pon post sexy...i likeeee:)

Encik Azizan said...

darah kite berbeza,so mnat pun len la ek.ehehee

Judiene said...

wahhhh!
best sggh mkn kt TGI Friday
xpnh mkn ag neh
niat ade tp blom terlaksana lg
hahaha
xthn ayat!

Ena Qaisya said...

wpun o/station tp sakan ko makan ek.... jaga diri tau

uMMisYa said...

alaa posh, sedapnya..aku mmg suka yang cheese2 ni,,sebab tu montel..hehehe
lama sungguh aku tak pi TGI ni..rasanya last pegi anak 2, sekrg dah 4 anak aku..huhu
posh next time ko pegilah restoran seafood yag best2, then bg komen yer..aku ni tempat2 makan mureng tau sangat..laki aku tu balik2 klang..balik2 klang..nak ajak gi jauh skit malas...kesian aku kan..

ninie said...

akak ni besh la sentiasa cun jek....:)

Topsy-Turvy Mum said...

rilekss aa Posh..3 hari 2 malam jer..

aku dulu lagik teruk...3 bulan beb..kering kontang..wakaka!

POSH76 said...

rinna...mmg nyum2...ituler keje kami...takdok kojo lain...hehe

kimihaikal...takde maknanyer...kalu bg diskaun pun baguss sudah..hehe
i jadi mak dara u...hehe

Lady of leisure...tuler pasal...ngada2 jer..hehe

POSH76 said...

ina...tulah nasib baik kejap ajer..dia kata kalu g 1 week camner...pengsan terus..hehe

Era..huhu..sian yek..kalu aku takdok pojek leh gak kt g jengjalan...hehe...leh jadi anak dara jab...haha...tu bukan seksi tapi seksa...hehe

En Azizan...apa2 la....

POSH76 said...

judiene...mmg bess ...rege pun bess...nanti leh bwk u nyer awex p...
romantika gitu...

Ena...aku tak lalu makanla....aku eksen2 jer gitu...hehe..tq

Ummisya...mmg sedap banget...ko mmg tekak omputih...aku tak lalu...muak..nanti ko p la lagi...skali skala apa salahnyer..cadangan yg baik nanti aku skodeng tmpt..problem nyer aku ni kureng seafood2 ni..tp demi ko akan ku laksanakan hehe..ada komisen ka...samalah dgn hb aku..kena goda2 baru mau...haha

POSH76 said...

ninie...akak control dekk.....hehe..ko tak tau betapa brutalnyer aku ni....dok kat TG's siap bersila cam umah sendiri...mmg tak leh bwk majlis...hehe

Rox...ko ada anak beb...idakler sunyi...aku ada tuceng ajer...huhu..

Iena said...

i like steak very much! x kira darah jenis ape pon, bantai jer kalo suka... hahahahhaaa...

ololoooo cian kena tinggal... aku ngerti sebab aku dah bese ngn keadaan itu. slalu ditinggalkn... at least ko ade tuceng... aku xder paper... :(

bila la aku leh nk pakai dress cam ko tu... aku kalo pakai camtu confrm nmpk cam ibu ngandung!

POSH76 said...

Iena..ko mmg tekak omputih gak...aku kalu bukan psl darah pun tetap tak brp nak suker...hehe

sedeykan...sbb takde org aku nak membebel..hehe..kt serupa..nasib kengkawan blog ada...ceria idup aku...hehe..ala tuceng bukan leh cakap pon...manjer2 leh la...hehe

takde maknanyer ko pakai santek apa hari tu...jgn tifu yek...amin la kalu pegnan...hehe

neezareef said...

klu mkn camnie aku rela x diet..hehehe...

joegrimjow said...

nak jugakkk
wargggg

CINTAMANISZ Lite said...

Posh, hang darah O? O+ ke O-? hehe..tentu laa O+ kan..

Kena tinggal dia pi keje takpe...

Iena said...

posh, kat mana T.G.I Friday ni...
aku kalo bunyik steak best ni cam xleh tahan sket...

tp kalo bunyik cheese2 tu mmg aku x sanggup nk amik... rase bersalah kat diet. padahal steak bantai tanpa rase bersalah langsung!

POSH76 said...

neezareef...hang takper selim..aku takleh kalu over makan mesti ketembunan berlaku...huhu

Joegrimjow...apa lu mau...haha

Alona...takde +-..O ajer...tuler pasal jarang kena tinggal...lonely...

POSH76 said...

Iena....aku p kat THE CURVE..kat PJ pun ada...Subang parade pun ada gak..
mesti air liur ko dah meleleh...
eeleh bersalah ler kunun...ko kalu plan nak p dietlah from mon to friday..pastu ko pulunla...

sekali skala takper pastu ko p la larik satu padang bola tu..hehe

oMMy fiRuz said...

cian...posh kena tggal..
eh..darah kite samela..O+ tu kira O gak kan??? esok2 law aku x cukup darah, aku cari ko ye laling..

Kotak Hati said...

serious terliur tengok mknn tu..hi3..
sowyla dh lame x singgah blog ni..
bz skit hu3

jebat_durhaka said...

idup ko ni dipenuhi dengan warna makanan la posh...suke nya aku tengok hehehehehe

POSH76 said...

ommyfiruz...tulah nasib baik dah balik...hehe...same jer..tp i nyer takde +-...O saje...no poblem...O ni susah tau mau carik...hehe

Kotakhati....jemput2 tngk ajer...no poblem..paham ko kan bz yg amat...hehe

Jebat...tulah pasal..tp takut gak kang tembun balik..hehe
tngk jer tau ko tak leh makan...ko kan diet...hehe

Mia-Ina said...

haha..single mingle ek...welcome for a while posh..

jgn sedih2..blog ada...

tp hubby mau nk ingat..ye tak?

aku suke tgk posing ko
mengancam

POSH76 said...

MiaIna...single mingle jab...toi2 korang kan menceriakan idupku...mesti itukan kekasih awal...mana leh...gumbira pun mesti mau ingat punyer...aku mmg kalu bab tu laju ajer...pantang ada camera...hehe..

Thx Mia

iena said...

yummy sedapnye makanan....yg penting dress sis cantek lorh...

POSH76 said...

iena....mmg sedap sgt...hehe...tq laling...i mmg suker dress senang 1 piece hehe