Klik Jangan Tak Klik

Thursday, July 2, 2009

Rahsia Resepi

Korang akan saksikan hapdet yg ala2 suam kuku yer tapi lum ler basi lagi....korang buat2 layan jer.....penat tau aku kumpul story & gedix2 tangkap gambo......hehe...saper suruh...aku yg suruh laa...hehe...Setelah mengemaskini blog & keje2 opis termasuk skodeng & klik2 Nuffnang (tak reti2 nak klik2 aku nyer balik ker hehe...entry ni wajib ada yer...harap maklum..) korang...baru ada can mau update...sian Mr Y dok tanya gambo GENG COBRA sudah update ker belum....sabo yer laling......kalu korang nampak aku buat non official visiting tu maknanyer aku curik2 masa jab...kalu tidak tak dapek la p jenjalan...hehe...aku rasa cam tak cukup masa ajer...rasa cam nak cepat2 makan...nak p bilik ayor pun berkira...padahal dok minum air sampai 3 botol...mesti mau kuarkan....kalu toilet sebelah desk aku kan bess...ini nak kena round satu building...tp elok gak ...kang tak pasal montot kombang lak asik dodok ajer...hehe

Sajer jer kasik title tu GIMIK hehe..mesti kengkorang ingat aku mau kasi resepi..POSH akan kasik resepi gak ......nanti2 ler yer...kan ramadhan & rayer akan menjelma...baru laa aku kasik expose aku nyer skill kalah chef eryn tau.....sori beb ko kan ttp my chef mentor...hehe....naper tak percaya ker???.........hehe

Sebelum mau story kasi my new earrings enterprem jab....bling2

Cam bese si empunyer earring mesti mau enterprem...hehe...macam iklan jual earring lak..
Tulun jgn tmuntah kat sini yer...simpan dulu...ada bnyk lagi gambo biler scroll kat bawah....giler camera betoi...hehe

JJCM kali ni p Secret Recipe...bukan mau makan cake yer..sbb last week sudah makan...skali skala makan cake oklaa...selalu kang...nanti gumuk...hehe

Kasik telek2 menu dulu...apa aku nak paw ni hehe...Mr Y belanjer mesti mau menu yg mahal punyer..yeye...kuar tanduk sikit...nasib baik aku mendiet...kalu tak mau aku oder cake skali...Mr Y la ni cam QC.....membebel ajer.....apa aku dok makan dia mesti pantau punyer....takut mini dia TEMBUN cam dulu kot...huhu

Ni sudah semestinyer aku yg empunyer...tak dapat Coffee Beans Ice Blended..ni pun jadilah...capuchino ker mocachino ker apa tah aku tak hengat...tp mmg nyum2...refer to iklan hehe

Hasut Mr Y oder Coffee Latte...supaya aku leh tumpang skaki...sbb aku tamax...tngk drama kat TV artis tu minum cam sodap ajer....teruk tul pantang tgk adv
Nak jimat...tak yah oder ice latte...letak jer balance ice dlm ice latte...jadiler ice latte...hehe..kalu ikut Mr Y dia mau oder beverage lagi...hehe

Aku makan yg ni....chicken corboned ke apatah...aku ni bab nak ingat menu mesti fail...hehe....entah apa yg bestnyer chicken ni...ruper2nyer ada cheesse...

Mr Y punyer...dia kan ala2 diet...tapi yg ni mmg sesuai utk korang yg berdiet...yg ni aku ingat...SOBA noodle...mee nyer ciput harap vege jer banyak...nasib baik aku kaki vege...apa lagi ratahler cam cikkambing...hehe

cam bese mesti ada iklan tak berbayar....hehe...kalu tak suker sila TOTOP MATA....


Actually mau kasik tau...amikler EQUAL...utk slimming & healthy purpose...jgn amik gula putih bese tu....not good for ur health nanti leh gumuk tau...tu sbb kalu mau slim jgn amik mende2 manis...ada faham...

26 comments:

y@n@ M!B said...

perghhh kecur air liur tgk es blended tuuhhh..

ble nk lanje sy lak akk posh??ngee~~

Rinna said...

Amboi2 Posh Yoyo orr jer..nampak cam nak bagi resepi..laju je aku klik..ahakss..rupanya nak enteprem earing baru yg bling2..adess..sabo je laa.. kan..:)

POSH76 said...

yana...bukan kecur air liur tngk iklan aku ker...penat i posing tau...hehe

buleh ajer...ko klik2 aku nyer nuffnang...nanti guwe belanjer...no poblem...hehe

POSH76 said...

Rinna..sajer kasi wat suspen..kang ko nyampah lagik2 muka POSH...hehe...jgn risau itu resepi entry akal muncul gak...kambing soon...hehe

Lybeau said...

makin hari makin cun wa tenok lu babes... manis...suka.... besides the poyo posing...kekekekke...sorry ahh sebab terbelit lidah hang baca blog wa... takpe tunggu wa pass BM ...karang wa tukar....okies...tapi jgn tak jengok blog wa okies...dont stop supporting me....

POSH76 said...

RL...ko tak hapdate pun patik datang mengadap....hehe...tqtq....habis kombang nanti...hehe...itu posing sifoo RL yg ajor...takper2 keep it up...leh improve omputih aku...hehe

eynda said...

Paling terliur tengok minuman tuuuuu......

Mia-Ina said...

aduh...sedpnya menu ko posh....tunjuk je ke..ble nak belanja...haha...aduh, rosakla diet aku dgn ais lps ni

bertenang...kuat smgt!.haha

iNa said...

huhu..ingat td ade resipi ape..hehehe...

sedapnye SR..teringat macaroni cheese....yumm..yumm......

A D I A said...

adakah itu chicken cordon bleu? i selalu order tu gak. i jenis masuk cafe duk order menu sama je heheh.

off topic: masuk2 sgr lagu misya omar. lama woo tak dgr lagu ni.

Shafie said...

i tak lyn citer...
terlyn gmbr je..ahaha

Ena Qaisya said...

hahahaha
aku ingat ko kasi resepi camne wat anting2 ko :P
ampeh tollll

eh tlg aku tanye si eryn tu, aku nak komen dia katne ek...

Iena said...

huuhhhhh... cam bese ko dah berjaya meransang nafsu mkn aku... demm!

tp pose ala2 iklan x berbayar tu mmg wajib beb... truskn bergedix! mak suka nyah!!! auuuuuuu,,,,,,

Topsy-Turvy Mum said...

wahh..bling2 tu yg wa sukerrr..

teruskan usaha menjelajah segala resto kat KL..nanti aku balik bleh gi tpt yg ko rekemen tuu...

nona said...

ohhh ..cnti sungguh org ini..bestnye ade org nk amek kn gmbo. incik kekasih aku tu,klo amek gmba pun nk malu.menci tol..

Cik Adek Manes said...

earrings bling².. ! curlastttt.. hehe..

kaka posh maken jelita ar.. suke, suke.. !

neezareef said...

japanese soba tu fav my hubby..tp klu mkn skali skala sedap wooo

pstt..u punye iklan salu x kuo

POSH76 said...

eynda...coffea kan fav hang...hehe

Mia-Ina...sudah semestinyer aku bab makan no 1..hehe...buleh ajer..mai ler sini...tp skali kala ajer...jgn ler selalu...

Ina...kasik suspen sikit...ko ni buat aku mau cuba ajer..hehe

POSH76 said...

Adia...pandainyer...tuler pasal cam takde mende lain nak order...takut oder kang tak sodap...hehe

sajer kasik jiwang mawang jab...anyway the lyrics is nice...hehe

Shafie...takper2 layan jer mana ko suker...janji hang singgah..hehe..tq

Ena Qaisya
kalu aku leh buat itu aering sudah kasik jual tau....hehe

punyer lah jauh ko nak bertanya...aku pun dok cari tmpat nak komen...tapi takde...cam tak bg komen ajer...haha

POSH76 said...

inaachik...takper itu kan kerja aku...hehe

kolah cikgu besau nyer...haha...bertambah2 lah iklan tak berbayau aku tu...hehe

TTM...i pun suker u...hehe...no poblem....takkan rekomen jer kot...leh ler bawak tukang rekomen skali...hehe

nona...tq laling...itulah My MR Y...dipaksa kalu tak malu2 ayam gak...tp la ni dia lagi everacting...hilang sudah malu...

Cik Aadek manes...kalu leh atas bawah mau bling2...hehe

hehe tq laling...suke2 gak...hehe

neezareef...samolah...toi2 & sesuai bg yg diet...
entahlah sian i kan...iklan i tak mo kuar...huhu

Cik_Nomi said...

eh jap nak tanye.. ni dok sibuk berdiet..sampai dikawal Mr Y tu..bape berat ko skng ni?..

uiish..minum kopi2 tu pun tinggi kalori tau..nanti ko gumok bali.. (ade gaye jeles tak..huwaaa)

POSH76 said...

Cik Nomi...tanyelah brp bnyk pun mau tanyer...hehe...la ni menten kat 57...lagi 2kg varu achieve target...hehe

takper jeles bernas...actually sumer yg aku makan tu mmg ler berkalori tinggi...tapi aku makan camtu weekend ajer...kalu weekdays aku diet kaw2...hehe...mesti ada pro & contra...hehe

Ella said...

sedapnya air tu..
tp aku tak suka susu..
so not for me..

posh..
betul kata RL..makin lama makin cun tgk hang ni...

POSH76 said...

ella...ooo ko tak milk yer...takper ko cucik mata jer...

tngkler saper cikgu cikgi nyer....hehe...aminlah kata2 ko...hehe laling

M@ said...

sis..ma suka la earing2 tu semua..ma pn peminat earing tau:)

POSH76 said...

ma...kita serupaa....hehe