Klik Jangan Tak Klik

Monday, July 6, 2009

Family Day Cherating

Jejeng nilah antara yg mbzkan aku last weekend...FAMILY DAY WANITA UMNO CHERAS DI CHERATING ......at least terubatla rindu dendam dgn Mr Y...tapi kalu Mr Y ada lagi ler bess......hehe...jgn main2 aku pun sesekali aktif gak berpesatuan...walaupun jarang2...tapi kalu bab jenjalan aku laju ajer..bukan apa aku kan dah duduk jauh....RIVER BAMBOO nunnn...aku ni sebenarnyer PUTERI UMNO Jalan Menteri (puteri lagi yer lum tukar WANITA) tapi sejak pindah ikut Mr Y...susah nak berulang alik..nak joint tempat aku ni...ala2 PAS & very the makcik2 sikit...mesti aku takleh masuknyer......hehe...tp depa ni baik walau mana aku p pun depa still invite for any activities...sbb tu aku syg UMNO tempat lama aku...even my parents dok jauh pun still setiakasih dgn UMNO tempat lama...

siap ada LUCKY DRAW tau..mana tau leh menang TV Plasma ker...hehe

Ingat.. bukan tinggai kat LEGEND yer...kalu honeymoon leh ler g sini...ni satu rombongan cik kiah mai...nak romantika apanyer....buang karen adalaaa...

Sampai2 jer terus jakun amik gambo...

Macam bese aku tetap mau enterprem sambil tulunler sikit2.....hehe.....

"Makan time"....sumer pun tgh kubulur...lapo oo dok dlm bas lamer....dahler aku tak bekpes..lucky bus tu comfort..Lunch kami buat POTLUCK...mcm2 makanan ada sampai tak larat nak makan...cam bese wanita2 yg sibuk....Puteri tulun susun atur ajer...hehe...

cam bese gakler pose tetap pose...nak buat lagu maner..i nikan blogger...nak masuk blog tak...cam ler masuk TV...hehe

Sesi makan derian lak pulak...desert org melayu...aku tak brp suker..jadi amik bau ajer...



Nilah chalet yg aku dapat...stay with my mum...kalu ada Mr Y kan bess...besarler chalet dia....very the clean gak..abah & my bro stay chalet sebelah...tapi last2 lepak chalet kami gak..hehe..cam nak huruhara chalet tu dibuatnyer...amik ko dgn toilet skali aku amik...hehe


Aktiviti kami mmg pack...so mmg tak boring langsung.......mcm2 games ada...hadiah pun lumayan gak.....

Sebelum p barbeque session...kt makan derian dulu....


Aktiviti malam pulak....BARBEQUE...besss O mcm2 ada....aku tukang tunjuk2 & makan ajer...sian bro yg dok tukang kipas tu...hehe...anyway tq bro...still available tu...hehe
Mr Y takde...abah aku ler tulun suapkan....haha....biler lagi nak manjer2....

Nilah ketua wanita nyer...Acik zizah yg sentiasa menten....kt org banyak belajar dari senior2 nilah....tngk hadiah2 dia lumayan2 kan...

Abah aku cam bese juara bertahan....vangger abahku sorang jore...haha


hamper tu kami menang "RUMAH BERTUAH"..tapi hepi dia ngalahkan dapat chalet sjibik....hehe..aku dgn hadiah kemenanganku...hehe....

Habis jer activiti penyampaian hadiah & barbeque...layan teh tarik session la pulek....mak aku dah ngantuk...cam tak koser jer nak layan aku...hehe...nasib baik abah ada...hehe

Aktiviti makan terakhir.....bekfes...cam hari raya tau...siap ada lomang, nasi himpit, kuah sate & rendang...mesti meleleh air liur korang...haha....tp pagi mana nak larat makan cam gitu...aku makan sikit2 ajer...sbb baru lepas mandi laut...at least adalah workout aku..asik dok mencekik ajer......celik jer bijik mata terus terjun laut...best giler...tapi takleh p ketgh sbb ombak kuat...hehe...sempat lagi buat body scrub guna pasir laut....



Sementara tunggu photo session...baik aku layan photo aku dulu....yg ni korang tpaksa ler layan gak...boring tau tunggu2 ni....yg sebenarnyer mau tayang aku nyer BF shirt...tingin sgt dok pakai...tngk korang pakai lawa ajer...korang jgn ler tmuntah yek...penat i posing tau...sampai cair make up mak nyah.....hehe

Sesi bergambar sebelum balik...ni lah resort yg kami stay..."PAK ITAM RESORT"..utk maklumat korang pak itam owner chalet ni baru jer kematian isteri...dan dia sedang mencari calun2 yg sesuai...mau ka...hehe saper yg berminat leh kasik tau aku....nanti kasik no tepon...hehe..
Thanks to Pak Itam walaupun masih berkabung telah memberikan layanan yg sgt mesra alam...haha...nanti saya kasik pomot resort Pak Itam yek...jgn lupa 20 persen...

Before balik sempat p singgah & beli ikan fresh from the sea...aku bab2 ikan ni mmg tak layan ler....Mr Y pun takde....my parents jelah borong cam nak rak...


aku dok layan kedai souvenier...tapi satu amende pun aku tak kenan...nak buat per ciput2 ni...wat semak umah aku...yg tu gigi jaws tau...yg bnyk2 tu fresh ada ciput lagi dalam tu...

Soping time...sumer pun aku mau borong...tngk apa aku bwk balik....katak ker badak ni...hantam sajalah labu.....janji leh buat bantal polok...hehe

Ni kejadian masa kami OTW nak balik lunch & solat zuhur....eksiden....

kami sampai pun lewat giler....jem sbb kat Karak Highway ada eksiden lagik...bus ekspress dgn lorry bertembung sampai berlubang bus tu...aku tak dapat nak snap gambar...drebar tu laju sgt...tapi alhamdulilah walaupun sampai lewat ada hikmahnyer...kalu tak mungkin bus kami yg kena...

Remark: aku tima kasih bebanyak pada semua yg memberi kerjasama utk menjayakan aktiviti ni....next year kita jumpa lagi...u all mmg sporting giler...at least terubat rindu aku...hehe

Seksa jiwa raga nak berblog la ni...sibuk yg amat...huhu..korang layan jerlah yek..

24 comments:

Cik_Nomi said...

sibuk ke... tapi panjang gile entry..

huhu.. kakak ipar aku.. ketua wanita umno cawangan tempat aku.. tapi tak penah pun nak wat trip2 camni.. busan tul.. klu tak leh g jalan2 free..hihik

E-RA said...

posh - kecik ai ... ai geng puteri pas taw...ai xrasa pun diri ai mcm macik2 kekekeke... weh sonok ko eh jalan2 cari makan...jalan2 cuci mata... tanya ketua umno tmpt ko thn dpn klu sorang puteri pas nk join jln2 cuci mata bole tak? muehehehehe

n.u.r.u.l said...

weiii.. nape gbr ko blur jer...ni yg aku pun blur ni...

uMMisYa said...

posh,lawalah BF shirt ko. kat mana ko beli..online ker?kenan aku tengok.aku dah lama x g cherating. dulu tiap2 tahun aku mesti g tidor kat legend cherating tu, ni dah 3 tahun tak gi.nanti bagi aku contact no resort tu, aku ingat nak pergi lah.tengok mcm ok jer resort tu

POSH76 said...

ciknomi...sibuk ler sbb tu lambat siap entry...hehe...curik2 buat...huhu

Akunyer tempat mmg very the aktif...jenjalan jer kejenyer...cuma aku jer tak dapt mengaktifkan diri...ko suruhler sis ko aktif...UMNO manyak duit oooo

POSH76 said...
This comment has been removed by the author.
POSH76 said...

nurul...mana ada blur...superimposed adalah..hahaha...ko kan mmg minah blur....hehe

neezareef said...

fuyo pjg story skaligus nih...

posh x anyam ketupat skali ke..hehe

siap ade gigi shark ke tuhh...

lawo ahh badak ke katak ke hamtam jew yg penting ijauu..kekekeke

POSH76 said...

Ummisya...tq2...wa beli murah ajer kat uptown jer...tak berani nak beli online...hehe...ko beli la nanti leh aku tngk..hehe...resort yg aku stay tu betul2 sebelah legend....resort ni baru lagi...no tepon PAK ITAM 09-58194580...kalu jadi p...kem slm kat pak itam...mintak diskaun skali...hehe

Rinna said...

Seronok ekk..gi jlan2 ke Cherating..sambil2 mandi manda yer..

Amboi posingg² lagik.. :)

POSH76 said...

Rinna..sonok walaupun dalam hati tuhan sajer yg tau sbb Mr Y takde...huhu..mula2 takmo mandi..tp lepas sonok tngk laut apalagi terjun ler...

Posing itu ada wajib...hehe

Ena Qaisya said...

sampai ati ko posh....
ko tak btau pun aku ko p cherating huwaaaaaaaaaaa takmo kawan ngan ko uhuks...

eyena said...

ahaii ni yg rasa nak g jejalan ni.. hee

azizan4444 said...

woo beznye..

peace no war

y@n@ M!B said...

hamboih2..syoknyeee g jenjln..huhu..jeles2...

xpe2..tggu gaji sok nk g jenjln gak..lalala ^_^

POSH76 said...

ena...naper apa salah ku...wa bz beb sampai tak sempat mau citer..

Jgn ler camtu...naper ko nak kopok ker...hehe

eyena...jom2 gi jenjalan

Yanamib...sonok jengjalan...cuba keje boring jer..nanti ko p aku lak jeles..haha

POSH76 said...

era...sori beb pasal komen PAS & makcik2 tu..tempat aku kan kg..jadi majoriti sumer acik2...kalu sama geng mau aku joint...hehe...

Sonok walaupun wout Mr Y...cuci mata jerla tk leh nak lebey2..hehe

Buleh sgn syarat ko kena brutal cam ktorg laa..hehe

POSH76 said...

Azizan4444...best2..hehe

M@ said...

not much to say...best gilee tgok pix..meriahnya gath mcm nih,...

Iena said...

oooo... kamu ke cherating ya...
kan main posing ngan pak aji... tp x sangka ko ni aktif ngan persatuan2 camni... kalo aku... mintak map ler. hu3.

ape kelas beli katak wak bantal peluk... aku smenjak ada laki.. no bantal plok k. aku peluk org jerk. hahahahaa...

POSH76 said...

ma...mmg happening pun suker dok gelak kan org....eee jaatnyer...mcm2 aksi ada..hehe

Iena...pak aji tu daddy wa la....hehe...naper tak percaya ker...hehe...tp ko pun layak per jadi ketua wanita...mesti ramai afundi ko..hehe

Ala kan Mr Y aku takde...so peluklah katak pun kataklaa...hehe
Tapi Mr Y dah balik itu katak campak ajer..haha

Siti Nor 'Ain said...

bape eh harge bilik die untuk 1 malam?

Anonymous said...

I just added your website on my blogroll. I may come back later on to check out updates. Excellent information!

Anonymous said...

I just added your website on my blogroll. Really enjoyed reading through. Excellent information!