Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, November 29, 2011

Pink Lady Hotel Hat Yai ~ Hati Hati tingkat 2 hotel ni!!!!

Lepas jer settle dgn travel agent....kami terus check in hotel
guna voucher yang diberikan...mmg betullah kalau walk in harganya up sikit
tapi guna voucher adala diskaun sikit
dapat RM62
masa kat Changlun tu lagi ler beza sangat dalam RM78 rasanya
kalau nak book thru phone pun boleh direct dgn agen
 hanya perlu call dan book hotel mana kita nak serta tarikh
sampai di hatyai kite jumpa agen tu dan bayar disitu..
mereka akan bagi voucher. kita hanya perlu serahkan voucher tu masa check in....
senangkan!!

Memandangkan kitaorg bukan nak duduk bercengkerama sgt dalam hotel
lebih nak berjalan jer..so amikla hotel 
yang tak berapa mahal...
Tapi masa masuk hotel ni...terkezut gak
 lawanya bilik ni...yang penting bersih dan selesa...
Siap ada munger orkid lagi...tp tiruan daa...ingat munger hidup...
katil ni sgt selesa ...empuk....tak berbau
yelah kekadang hotel ala2 budget ni faham2 jerlah
ada meja solek dan TV yang ada macam2 channel...paling tak bess
takde english langsung...omputeh pun cakap Thai bley...
takde masa pun nak tengok TV...jadual penuh
Yang penting ada tanda kiblat tu yang penting.....senang sikit nak bersolat...bagusss sbb hotel ni memahami
keperluan orang islam
walaupun ada "sesuatu" ditingkat 2 hotel ni

leh ler lepak2 merehatkan diri kat sini....bag kita org mmg macam backpackers..mmg plan tak bawak baju bnyk sbb nak soping...kalau tengok brg bnyk tu pun sbb aku dah bawak
mekap dan toileteries..Mr Y tak leh nak kata apa...huhu

Bilik ayor paling penting.......aku ingat bilik mandinyer bese2 ajer

siap ada "bath tub" aku kan peminat bath tub
sukaa nak berendam
dgn air buih...macamana aku penat pun aku mesti amik masa untuk berendam
layan ala2 spa gitu..

tit bits pun ada....tapi kami tak amik...kena charge...kalau free hokeylaa

Memang betul exchange rate kat sini lagi mahai......so tak cukup nak tak nak kena gak
tukar....dapat ciput jer
 

Psst: Hotel ni okey cuma kettle air panas jer takde....kalau nak kena requestla kot.....the rest oklaa..cuma jgn sesat ke tingkat 2 sudah...ada menda pelik aku  curik2 skodeng gak....ada "hayam" dok bersidai kat tempat duduk macam pameran siap bernombor bagai untuk "lelaki hidung belang" buat pilihan mana berkenan...tu jer..hehe

19 comments:

-oP_ida- said...

sis,,,,,chantik dah "hayam" tuh..heheheheh


aah even bujet hhotel tp sevis not bad laa kan =)

Mimy Hamid said...

oo aku paham apa ko maksudkan hayam...ingat hantu la...hehehe...tp mmg hantu pun..ahahhaa...iskk sini pot hidung belang...melayu ada tak weh?? yes agredd hotel bajet tp bersih..ada bath tub tu

SyaNa said...

hehee aku ingat ade hantu
rupenye ade hayam ek
lagi takutttt

el said...

lorrr dlm otel tu pun ada 'hayam' nok bahaya tul...mmg betul le..kalo x kuat iman naye jek..hahahaha

SURIA AMANDA said...

apa yang sesuatu tuh posh..citer ar..x sabar ni..

lieyalatif said...

not bad sis hotelnye...lebih dari selesa dah tu...siap ade bath up lagi hah...leh berendam bile penat berjalan .....

adarnadzmie said...

akak pun ingat da hantu ke... hehe.. rupanya anak hayam ko... kihkih...

Dee said...

ingatkan 'hantu' kt tkt 2, rupanya 'ayam'..huhu..sib baik hotel bersih eh..

Cik Ina Do Do Cheng said...

nak pegi tingkat dua:)

bajet pun bajet janji berseh, buat apa nak sewa hotel mahal, baik duit tu, kita buat belanja kat sana..

rasp said...

mmg ok sgt hotel nie sis...
iye lah kan sekadar nak tidor malam jer...
hayam tu lagik menakutkan dari h***u tauuu...

Alia Laila said...

jeng jeng jeng. ada apa di tingkat 2 ? :P

ieda said...

aah cantik otel nie ..
hurmm kalau setakat duk sekejap2 je ok lah kan ..

nak lama2 punn cuma mlm je kan :)

Mr feckry said...

menggigil wa nak kesana

Nieda said...

Ayooo ayam kaa?

Rinna said...

Owwh suspen jerk ingatkan benda seramm rupanya.. hayam2 ekk.. hehehe

Eri-chan said...

ingatkan momok. hahah..tapi bilik airnya bersih..sukala..murah jew kan..

Anonymous said...

salam..

tumpang tanye.. yg awk ckp "travel agent" guna voucher tu.. kat mane travel agent tu ye?

nazrin manan said...

Haha.. aku dh pnh tersesat nek ats tu... kne trik lg...

nazrin manan said...

Haha.. aku dh pnh tersesat nek ats tu... kne trik lg...