Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, November 30, 2011

Kai Tod Decha Seafood Hat Yai ~ Tom Yam Terbaek!!!!!

Meh citer pasal makan2 pulak yer...nak2 time hujan ni perut lapo manjang
 Nila restorannya...lepas jer letak beg kat hotel...tunaikan apa yang patut
terus pi makan
Kat Restoran "Kai Tod Decha Seafood " 
 100% makanan muslim 
tok sah dok risau...
restoran ni besar...
yang 1st tu bese2 ajer...
yang 2nd tu...ala2 cam kampung...bamboo deko bagai
3rd tu ala2 english...aku tengok mat saleh yang suka lepak situ
aku walaupun suka english tetap pilihan hati suka ala2 kampung
(kesian org dah lama takde kampung...camnila jadinyer)
Nila tempat duduk kitaorg...suka naa
dok atas bamboo
(sejuk jer montot)
beratapkan nipah...
terasa kampungnyer...sejuk ajer...
hilang segala kepenatan

Beverages nescafe dan teh ais...haus giler!!!!!!!

Check it out the menu...mmg meraban tengok name menu yang ada
pulak tu tengok tulisan belit2 camtu 
lagi la phening....perut lapo semua pun aku mau order
  Last2 lyn suggest kalau pi Hat Yai wajib order
"Nasi Kuning Ayam Berempah"
Mak aii mmg terangkatlaaa..ayam tu sedap hingga ke tulang
Ditambah pulak "Telor Dadar...tu bese2 ajer dgn Jelatah timun plus sambal Thai"
mmg sesuai sgtla...tp jelatah tu kurengla...sedap lagi aku buat hahaha!!!!
nak jugak

Yang korang wajib cuba jugak hingga menjilat jari 
adalah

**

***

****

*****
 Tomyam 
dan 
Somtam
yang tersangatla sedapnya....tomyam mana2 pun tak bley lawan
hamboi promo melampau
betul...aku tengah hapdate entry ni pun dah kecur ayak liur taw...
portion besar camtu ialah untuk makan sorang taw...tp kita share beramai
bayangkan kalau order untuk 3-4 orang mau lagi besar mangkuk takpun bawak periuk
haha
Lagi satu Somtam tu mmg marvelouslaa...
sah2 mesti letak sos nampla sbg penyedapkan
mmg ler sedap tp bila aku nampak udang kering terus ilang stim 
nak makan...aku mmg tak leh makan kalau nampak 
udang kering seketol2 camtu
unless dihancurkan ...oklaaa
pelik tp itulah aku...bnyk menda tak makan
bukan dipaksa2 tapi mmg tak leh nak telan
Untuk korang jangan lupa singgah restoran ni kalau mai Hat Yai yer
kami makan bnyk ni lebih kurang 420 THB
aku tak tau depa salah kira ker...apa...ataupun depa over excited
melayan customer cam kami yang jugak frenly ni
Jgn risau kalau tak tau nak pi sini bg tau jer nama restoran kat 
"Tut Tut"
depa bawaklah don't worry

Lagi satu nak puji.....service sgtla pantas yer...

Psst: Tapi kalau citer banyak pun tak guna korang kena rasa sendiri kelazatan makanan kat sini...aku pun rasa cam tak puas jer....rasa nak repeat balik

12 comments:

el said...

terliur2 dah ni hahahaha

ritu ms en. somi g sn..dia ada tapaukan satu menu pulut ngan ayam berempah (balik hari)..sedap cicah ngan sos sambal :)

Mimy Hamid said...

ini selera thailand pure ni...sure sedap.....thailand nya masakan especially tomyam somtam wajibb pekena ni...sure kawwwwww

Bitt (double IS) said...

perghh nasi kuning ayam berempah tu tengk sudah terliur.. nasi tu mcm pulut ka?? ke memang nasi biasa tak lembik? or nasi goreng? hehehe

adarnadzmie said...

alamak sontam... terliur akak tgk...hehe

ieda said...

kalau kat sini memang tomyam dia terbaik beb .. kat mesia punya tomyam punn kalah :)

Dee said...

tomyam tersedap mmglah kat thai kan sis..hehehe..

syanasaid said...

kecur air liur aku tgk somtam tu
terasa masam2 pedas dia

Mr feckry said...

tapau bawa balik KL!

DaZzlingLilLy said...

nasik kuning tu diorang panggil 'khao mook' ala2 cam beriani kita..tapi ayam tu sedap..owh kat mana agaknya restoran ni yer..pasni kena cari lah

Rinna said...

Nyum2 sedap plak tgk lauk2 tuh.. ngan nasi kuning.. :)

Eri-chan said...

amboi banyaknya makan....hehehe...

rasp said...

bagus lah info nie...
food dia pun nampak yummy...