Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, December 6, 2011

Tutorial Fake Eyelashes And Shimmering Grey Contact Lense ~ Wajib pakai walaupun travel!!!!!!!!

Yahooo!!!!!!!!boss takde hari ni...cuti2 Malaysia...
bagus nak cuti sampai hujung tahun pun takper
Appraisal pun dah habis bolehla berjimba!!!
Dah macam budak sekolah dapat cuti sekolahla pulak!!
Untuk makluman korang citer Hat Yai lum habis lagi
ni pun part of citer Hat Yai
sbbnyer aku posing2 ni pun kat dalam bilik "Pink Lady Hotel"
sementara tunggu Mr Y bersiap..

Sebabnyer sibuk nak pakai contact lenselaa...bulu matalaa...
Mr Y siap cakap kalau nak pi travel tak yah ler pakai bulu mata pelesu
dan contact lense
aku beselaa "angguk..angguk...geleng...geleng jer" hahaha
nak buat lagu mana ini dah jadi 
TM or my signaturelaaa
Bukan apa Mr Y tak sanggup tunggu aku bersiap lama
So far aku dah cuba macam2 kaler..birulaa..hijaula...purple laa...
Ni kali kedua cuba kaler grey
dan tetap setia dgn brand Freshkon
entahlah lum berani nak cuba brand2 online ni
dan aku pun pakai sekali sekala jer
besenyer beli pun untuk 1 month disposal...
Dari segi hygiene dan kesihatan
aku mmg strict kalau untuk one month make sure 
aku pakai untuk 1 bulan sahaja..
sbb kalau pakai dah tamat tempoh mmg bahaya
ialah mata ni ada sepasang jer
kalau rosak ataupun kene infection tak ker niaya
so hati2la bila pakai contact lense yer
pastikan juga lense yang kita pakai tu 
dibilas dgn bersih menggunakan solution yang betul
pernah dgr macam2 penyakit mata terjadi
bengkakla..bernanahla...takut!!!
Antara tips mudah nak pakai bulu mata...
make sure gulungkan fake eyelashes tu menggunakan 
jari camni yer...
(sorry tangan aku comot tu sbb guna glue dari Sasa yang kununnya bagus untuk fake eyelashes...takdela bagus sgt....nanti ada masa aku buat review pasal gam fake eyelasher yer)
 Dulu masa mula2 pakai contact lense dan fake eyelashes mmg
terkial kial...tp lama2 nak kata pro tu idak ler sgt
tapi tak ler amatur pun....
tapi cepatla dari dulu!!!
comel tak!!!!kuang kuang...adegan syiok sendiri sekali sekala

Psst: Pepatah omputeh mengatakan "Practise Makes Perfecto"

14 comments:

Mimy Hamid said...

cantikkk!! nampak mata berseri..aku dah tak pakai posh..malas ..heheheh...tunggu mood melawa dtg kot..

Delimasari said...

mmg rajin posh ni.... pantas yer .. cantik2222

el said...

nice..
el smpi skrg x reti nak pki bulu mate pelisu..ritu pun pki2 lgi pun..exsaited je lebih hahahaha

SyaNa said...

hehee aku contact lens tu da pro la jugak
even xde cermin bleh lg pakai*ewahh*
tp fake eyelashes tu xberani try lagi

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

memang besar matanya =)

ieda said...

baru teringat nak tukar contact lens den nie .. huhuh dah lebih sebulan pakai nie .. hurmmm

Rinna said...

Mata dan Fake Eyelahes tuh yg buat Posh lagik comei dan cun.. :)

YanaMIB said...

rajin btol sis menacap muka..huhu sy ni tah bila la nk rajin tacap2 gini =)

yeas el said...

cantikk laah Contact Lens ! sukaa ! :D

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina belum khatam bab ni, nengok anak cik ina ngan posh pakai cam senang je.hari tu dia ada pakaikan, baru-baru pakai bulu mata tu macam berat je kan.

cik panadol said...

sis buat la video cara nk pakai fake eyelashes tu...nk blaja pakai la hehehe...

Melati Qistyna's Mummy said...

Cantik, akak pon x pandai pakai fake eyelashes tu, betul kata cik pana tu, wat la video.... :)

rasp said...

wink wink...cantiks!

mamaNoriz said...

alamak, cantik nye mata posh!

tak berani lagi pakai fake eyelash tu... takut tengok gam dia...hehe