Klik Jangan Tak Klik

Monday, July 18, 2011

Addicted to Subway

Sejak baik sakit ni....mmg sgt2 berjaga dalam soal pemakanan...
dah kureng nak makan makanan yang tak berapa sihat
tulah jgn ingat kalau kita sihat & jenis yang jaga makan tak leh nak sakit...
tapi bila kita sakit masa tulah kita rasa betapa berharganya kesihatan
dalam kehidupan....

So walaupun kita sibuk camana pun dalam kehidupan
"kesihatan" adalah yang penting
bila dah sakit tak leh nak keja...MC lagi dah effect attendance
& performance...
tapi alhamdullilah majikan sgt2 memahami...appraisal aku dapat
still dapat "GOOD"
tulah hikmahnya setiap dugaan yang diberi kalau
kita bersabar
pasti ada hikmahnya

So la ni aku mmg sgt2 berhati hati dalam pengambilan
makanan seharian...penyakit yang kita sangka2 takkan
"terkena" kat kita dgn harapan yang
"antibodi" kita kuat

tetiba kalau Allah nak bg sekejap ajer...
paling teruk aku kena....sampai emosi pun tak stabil...
rasa cam nak "mati" pun ada
nasib baikla ada sokongan dari orang yang tersayang
tak pernah aku nyer blog "closedown"
lama camni...
this time aku betul2 down

Biasanya walau camna dugaan melanda pun aku tetap update
blog...tp kali ni betul2 aku dah takde mood nak berblogging
dok pikir camna nak ubat penyakit
aku ni....

tu jelah aku nak cerita pun...
tapi aku perati sejak aku keja tempat baru ni
mcm2 dugaan melanda...rasa nak berhenti keja pun ada
tapi apa pun dugaan aku kita sebagai "hambanya" kenalah
bersabar banyak...tulah bila masa "sihat" tu kita bersyukurla bnyk2

Meh kita minum dulu....

mmg pantang carbonated drink...
patutnya boleh jer minum mineral water nak gak tukar selera
orderla Cappucino...tp mesin punya bukan
sedap pun...dah terorder hentam sajalah

Ini yang aku suka sgt mengorder
tapi dek sebabkan ari Jumaat aku suka sgt dtg Subway
so tiap kali gak ler aku terai
"Cool Friday"

Pernah gak cuba yang Dreamy Saturday
ada isi ketam tp cam kureng sedap

yang ada turkey punya...aku nyer choice sng nak semua
vege except the onion...
& sos semua pun aku...yang ni tak sesuai untuk yg berdiet yer
sedappp kalau campur semua sos..
betterla makan Subway ni dari fastfood lain
yang hi kalori

Roti favorite aku.....

Jemput makan yer....Subway ni selalu aku tapau jer..
sbb Mr Y tak berapa minat
kekadang datang kemaruk aku time bulan mengambang
aku order yang foot long
tu amik ko harga RM20++
tapi oklaaaa bukannya aku makan sekaligus..
aku ni makan cam tikus...makan sikit2
sebab takut gemuk kununnyer...

Psst: Apa2pun syukur sekarang dah sihat sediakala...cuma tang batuk tu adalah sikit sikit...insyallah nanti ada free time aku p rumah korang yer!!!



21 comments:

Shu Shinju said...

alhamdulillah..posh makin sihat...

btw, shu x penah makan subway.. teringin!!!!

Pepel BoNda AmaNi said...

aduh dah 2 orang hapdet pasal subway..memang nak kena cari la malam nie...kebetulan menu monday adalah menu peberet aku....

Mimy Hamid said...

ALhamdulillah sakit tu penghapis dosa dosa kecil...mmg betul beb kena jaga makan...aku pregnant oberbadan besar ni baru la aku tau penting nya menjaga berat badan

Just Call Me Bitt said...

subway oso favy saya, hehe alhamdulillah...speedy recover posh

s.y.a.r.q said...

selalu tengok dari jauh je subway.tak pernah try,
Semoga cpt sembuh :)

nashays said...

suka subway..dulu penah terbaca ada satu mat saleh tu die kurus hanya dengan makan subway ni..sape kata fast food x le kuruskan badan..wiii

YanaMIB said...

ya ampun sis lama tol diam..sunyi sepi..xde kabar brita..erm syukur sis dh sihat..

papepon sy minat sgt subway..mmg sesuai utk org yg sgt menjg psl pemakanan kan..=)

take care dear sis =)

rasp said...

i nye fav roti sama dgn u...
and my fav sandwich is mondays & sundays....yummy...

SyaNa said...

welkem back
:-)

take care ye

subway!!! lama xmakan
kena terjah ni b4 posa
hahaaa

CikLilyPutih said...

mushroom soup dia memang kaw2, sedap dihirup time panas2..

Eri-chan said...

dear next year awal tahun belanja subway RM20 ke atas u dapat kalendar subway free. kat situ ada kupon untuk beli 1 free 1 tiap2 bulan u boleh makan free..

i dapat kalendar, sebab my tenant kasik..hikhik..sampai jemu2 makan pun ada.....

qellissa said...

Patutlah dah lama x hapdet..hopefully u makin sihat ye..sedap ke subway ni? tak pernah lak mkn menda ni...

Lady of Leisure said...

huwaaaaaaaaaaaa rindu poposh jugakkkk

ikiqzana said...

ni makanan sihat ni subway my fav...
tadi baru b'fast subway beli kt bwh opis.. nyummmm sedap.

Softtouch [Hanim] said...

sis...lamanaya menghilang..oo sis br baik yer....yelah sis bila kita sakit br kita terasa berharganya kesihatan itu...lepas ni update blog selalu yer..peluk cium utk mr poposh...

el said...

hahaha el baru 1st mkn subway ritu
en. somi x mkn2 lg..sian dia dok teringin..nti nk banjer dia mkn tp kt situ menu kanak2 xde..sbb anak2 el smua x reti nk mkn roti cam ni

makdara TERdiva said...

welcome back dear..
patutla dah lama tak hapdet rupanya tak sihat..

apa2pun, yg pnting kesihatan kena jaga..
take care beb!

Rinna said...

Wow citer subway lagik.. suma kata sedap..kena gak laa try one day.. :)

sW33tdARLiNG said...

Turkey Best!!~~

-oP_ida- said...

hujung minggu ni harus terjah subway....sebab nampak sedap sangat...ngidam suda..eheheh

Mrs Najib said...

peminat setia subway juge hari2 lalu subway subang airport rasa nk beli tp pk2kan lauk dlm peti ais bnyk seminggu sekali aje makan...huhu sesuai utk diet