Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, July 19, 2011

Satay Mely

Mesti korang tak pernah dengar
"Satay Mely"
nikan..ker mmg korang mmg tak heran
maybe blogger area Meru Klang
tau kot tempat makan ni

Kenapa yer we all sanggup sampai ke Meru semata mata nak makan sate
Sg Buloh pun melambak Sate
mestilah bersebab

Nilah "Penyebabnya"
kuahnya yang lain dari yang lain
tapi jgn risau kuah kacang aka kuah sate tetap ada....
kuah kicap ni mmg sedap sgt
perah pulak dengan limau nipis
isssh mmg terangkat tak percaya cubalah....
1st time Mr Y bawak cam jakun gak apa ke he nye ni
makan sate dgn kuah kicap

Rupa2nya untuk dicicah dgn
"Sate Kambing"
yess mmg aku tak makan kambing
tak tahu kenapa maybe kerana bau semacam
walaupun kata orang daging kambing sedap
sgt
tapi kat sini lepas "dipaksa"
oleh Mr Y untuk mencuba aku cubalah
gak....mak aii mmg sedap sgt...
bau kambing takde langsung
& dagingnyer lembut sgt

nasi impit pun ada

Teh O + air suam jerlaaa...sejak baik sakit aku mmg tak minum ais dah
tengok ais pun dah tak lalu
which is goodlaaa
ice tu kan tak bagus

Untuk yang merindui aku katanya...
jemputla makan sate
la ni kalau tingin nak makan sate
sanggu datang ke Meru Klang...sebab bukan pasal
sate kambing tu yang menjadi idaman hati
tapi kuah kicap tu...aduiii tgh taip ni pun dok tingin nak

Last weekend pi hajat tak sampai sebab
sampai2 kedai tak bukak lagi
rupa2nya bukak pukul 6pm..so sebab perut dah lapar sangat
terpaksa batalkan ajer...kempunan rasanya...
nak tunggu cam tak berbaloi...sebabnya gerai Mely ni biasa jer menumpang kat restoran
orang lain yang mmg aku nyampah nak makan kat situ
sebab service cam hampeh
rekomen kalau korang nak
tapau lagi sedap...


Psst: Landmark nak ke sini...Selepas Aman Perdana akan nampak Shell masuk kanan terus restoran hujung sekali


18 comments:

bujal X said...

tak pernah sampai pun~~padahal dekat je dengan rumah saya~haha~~

Mr feckry said...

halamak, sedapnye wa tengok sate

mr_mrs mikko said...

alahai..
msti sedap kan kalo satay cicah ngan kuah kicap tuh...

fuuuh!

Rinna said...

Sedapnya sate besar2 plak tuh.. lain dari yg lain ekk..cicah ngan kuah kicap.. :)

qellissa said...

Nampak mcm sedap je satay tu, tpkan mcm pelik je mkn dgn sambal kicap..

Mimy Hamid said...

jauhnya makan satay....a'aa la kuah nya macam lain dr lain..

YanaMIB said...

jauh giler meru..haha tp mmg unik kuah satey nya =)

el said...

1st time dgr mkn sate ngan kuah kicap..sure sedap tu...
dia pya kedai tu pun npk cam menarik w/pun biasa2 jek..mayb teknik gambar kot ape yg aku merepek ni dah..(tgh penin lalat ni)

syanasaid said...

umah baru aku ni dekat benau ngan meru
sate kambing ni feveret aku

Eila Hanafiah said...

Sodapnya. . .dh lama sgt tk mkn. . .Last mkn masa tue kecik lg. . .Sekolah pun blm. . .Kikiki. ,Punyalh cari kt mana ade. . .Sekarang dh tau. ?Thnzzzz. . Blh pie cari nei. . .Klang lama ke. . .Memang kt klang sana. . .

Eri-chan said...

jauhnya makan..tapi demi kuah kicap apa salah ek....

akhirnya keluar jugak muka tuan blog...

Softtouch [Hanim] said...

unik plak kuah dia..makan sate ngan kicap..1st time dgr..

sW33tdARLiNG said...

memang tak penah tgk kuah kicap tu... kalau tersesat ke Meru, haruslah mencari satay ni..

rasp said...

1st time tau pasal satay nie...
mmg lain dari yg lain laaa...

ALoNa CintamaniszLite said...

kuah kicap cenggini mcm makan ngan daging panggang jer, hehe..
pandai dorang wat lain sket agar jadi daya penarik, kan...

-oP_ida- said...

dapnyaa satay dia.........tp awat jauhnya nak dapatkannya....adeih....
sis kurier mai sini skit...ehehehhe

ikiqzana said...

bole cuba.. satay my fav jugak.

mummysyafie said...

a'aa kan..kuah dier nampak special sikit