Klik Jangan Tak Klik

Monday, April 23, 2012

Neelofa Pemilik Village Park JJCM TV3!!!


Lama dah tak bersiarankan....meh sini nak kasi tau u all
tempat breakfast yg happening kat 
"Village Park Restaurant"
Hari Ahad ari tukan ada masuk JJCM TV3
Tetiba terpacul Neelofa kat situ
selama ni dok jadi persoalan yg kununnyer
Neelofa anak kepada owner restoran ni
Rupa2nya Neelofa buat pengakuan yg sebenarnyer beliau adalah 
share partner pada owner tersebut
korang toksah dok risau makanan kat sini
semuanya HALAL
sbbnyer owner restoran ni 
"chinese muslim"
Antara menu yg ada
kata Neelofa lebih kurang 50 jenis menu
disediakan setiap hari
kalau weekend lebih lagilaaa
Tak mo makan heavy...
leh makan kuih2 jer...nampak temptingkan
tapi tujuan sebenar datang ke sini sbb nak merasai kesedapan 
"nasi lemak"
yg digembur2kan....dgr jer tak bess kalau tak merasai
Ayam goreng berempah rasanya ni
menggodakan!!!
Walaupun reganya agak pricey tp kepuasan dari segi kualiti 
makanan mmg berbaloilaaa
alah kalau makan kat kopitiam bese pun rega camni
tapi rasa so so jerrrr
pastu charge melampau2
Antara
anugerah dimiliki....
jgn tak tau VIP dan retis suka lepak sini taw....tp masa aku pi satu celebrities pun takde
jgn tak tau Mahathir suker breakfast kat sini taw!!
Mr Y order 
"Nasi Lemak Rendang"
rendang dan nasi tu mmg terasalaaaaa
Mine
"Nasi Lemak Ayam Goreng Berempah"
sedap sgt....suka
Roti bakar ni korang wajib order sdp sgt!!
kalau nak makan roti harus yg jenis camni...tak suker roti bese
teh tarik kureng manis
 mmg kick + air suam
So kalu korang nak kesini
aku nasihatkan...datang pagi2 yer....sbb kekadang tempat mmg pack sampai takde 
tempat duduk
itu menunjukkan food kat sini mmg yummy.....
(abaikan gambo pucat lesi tu...malesss aku nak bersiap bagai....sbb nak cepat book tempat)
kalu yg nak tau kat mana letaknya village park ni
betul2 depan 
Bank Rakyat...kot la tersesat...

Village Park Restaurant
5, Jalan SS21/37, Damansara Utama,, 47400 Petaling Jaya, Selangor
03-7710 7860

Opening Hours: 7 am to 8pm daily
7 am to 6 pm on Sunday/Public Holiday


Psst: Pernah mai on Saturday kecewa dan kempunan sbb tempat penuh.....terai datang Sunday...ok sikit org tak berapa ramai...lega dah tak kempunan!!



























30 comments:

lynn kamarul said...

macam sedap je. jjcm last week sempat gak tgk restoran ni. tak tahan tgk ayam goreng dia

rasp said...

waahhhhh shud give it a try...
tapi jauh lah plak kan nak gi pepagi gitu...
huuurrmmm....

cha said...

Bestnya. Byk giler choice kuih. Rambang mata klau camni

Riri Yoorin said...

gud info nnt leh try

Bitt (double IS) said...

nasi lemak ayam rempah tu...adessss :)

SURIA AMANDA said...

pernah makan sini ngan my ex boss masa dept lama dulu...mmg best..lama x pi sini...

mamaNoriz said...

pandai Lofa ni berniaga ek, ada bisnes kasut, yg ni restoran lak...

byk tul menu dia!

Rinna said...

Menarik jugak.. tgk makanan.. tuh.. :)

norhidana said...

akak silap, jjcm ari ahad la hehehe...

mmg nampak menyelerakan...terutama ayam berempah tu... aduhla bestnyer...
lg2 kalu dh kuar kt blog akak nih..comfirm sdp n msti cube nih

mia-ina said...

so delicious mia tgk hidangan nasi lemak tue

ieda said...

ohh hurmm x heran lah kan artis nie memang akan ada share mane business kan .. kalau makan2 nie bagus lahh .. selalu aje laku ;)

wahh nasi lemak ayam tuu mantopsss .. bikin wa laparr wehh ;)

Fafau de Craft ( Zana ) said...

oo dia ada kedai makan yerk...teringin nk rasa nasik lemak tu..favrot akak.. :)

hidayah said...

adoi la hai..
terliur la tengok gambar-gambar dia..

isy..
restoran mesti cuba nih..

:)

lieyalatif said...

yea!! lieya ade tgk kat JJCm...mmg terliur n tingin nak cube gak hah sbb ala2 mcm kopitiam gak menu die kan posh.....

fuh ye ke posh sampai dah tahap penoh nak tgu seat...fuh mmg masyuukkk la dieorg...

spartan said...

Haiyyya tuan lumah..ini restaurant bapa Neelofa punya ooo...itu share sama taukey mualaf suami isteri..btul la tu Lofa ank one of owner dia..Neelofa sendiri ada mention kat Twitter dia mcm ni.."my daddy's restaurant dn rakan kongsinya".

adarnadzmie said...

eh eh! baru tgk JJCM kat restoran ni kemarin...hari ni dah posh buat n3 pasal mkn nasi lemak ayam berempah nya... nampak sgt sedap...hehe:)

kakchik@ella said...

KC penah pegi tmpt ni. nasi lemak dia mmg umphhh lah.

lily lotus said...

ooo baru tahu!

ct rahani said...

ayam goreng berempah tu nampak sgt menggoda.. seb baik la jauh.. klu x harus cuba.. hehe..

Rtp Farra Arisha said...

hehe akan saya ke sana nanti klo balik Malaysia. :) hiks semua hidangan yang ada terlihat enak!! :D

misyamissyou said...

wahh seriously? uhuk bila la dapat jejak agaknye makan situ

Neeza.Areef said...

neelofa ni jenis pk pjg orgnya nih..kasut ada..kdai mkn ada..msti ada apa2 lg yg dia niaga gak nih..

Delimasari said...

nasilemak + ayam goreng tu fuhhh nmpk sedap, - jom pkwe pegi sini

Mr feckry said...

weh gua nak [pi la kat sane

anie said...

ayam goreng berempsh tu sedap

LYAfrina said...

wah...mg rezeki..leh jumpa neelofa y sgt2 cun tuh...

sambal nasi lemak dia nmpak powerrr

KuuSyafiqah(FS) said...

jadi lapar la pulak biletengok makanan2 tu semua.
haihh.
:)

el said...

ayam goreng tu mmg mengoda...tgklah sape pya owner..neelofa la katakan hahahaha

Mama Gee said...

neolofa ni mmg beauty with brain kan....

nampak cam best je makan kat ctu..

Anonymous said...

Neelofa is my idol in terms of smart n her intelligence side..dia seorg yg focus & sukakn cabaran...benda nie mmg ptg kalau nk berjaya..dia juga akn further study kat us.. masa tu bisnes pulak jalan..adess..