Klik Jangan Tak Klik

Friday, June 26, 2009

TAG oh TAG


Ni my lunch for today...NASI KERABU....aku sukee sgt nasi ni sbb ada letak BUDU...walaupun aku bukan oghe kelate tp aku suka makan BUDU...hb tak suke..kalu beli nasi kerabu mesti mau BUDU lebey...tp buat sendiri aku tak pandai la...roper BUDU pun aku tak tau camner..haha...cicah dgn ulam2 pun sodap...dari makan nasi lemak baik nasi kerabu....still healthy ada bnyk vege......ni kang konyang sampai ker malam...no dinner for tonite...cik abe makan sorang jerla...aku minum susu saje...hehe...

Aku sedar aku banyak hutang tag dgn kengkawan blogger...sebelum aku merapu lagi banyak...aku nak ucapkan SEJUTA..SEBILION pada semua yg sudi jadi followers aku...jaga korang hari2 aku skodeng blog korang nanti...hehe...yg sudi komen jugak aku really appreciate...pagi2 sampai opis dah sengih sorang2 baca komen korang...and confirm sumer komen aku mesti jawab punyer...hilang sumer masalah...hehe...tak lupa jugak pada pemberi award yg sgt cute miut tu..bg aku itu tanda korang ingat kat aku...nantilah aku lak mau create satu award kasi kat korang...lum terer lagi...baru terhegeh nak buat setting NUFFNANG(aku dah penat2 letak iklan tu merata2 tulun2 lah klik2 yek...dapat pahala..) adalah...

HARAP MAKLUM ada 2 TAG disini ...ARAB & EYNDA....sesapa yg terlibat tulun jawab yer...hehe

Mula2 kasi jawab Tag dari Arab Wang Zi yg bertarikh June 16...sori bro baru mau jawab...aku biler masuk blog dia nie rasa cam zaman mude remaja...

Everyone are special to me but anyone who are stated in this tagging question is a lil more SPECIAL

1. Apakah hubungan awak dan dia? (Sesiapa pun boleh)
hb aku le...he can be anything to me...

2. 5 impression terhadap dia
-Supportive
-Luving in his wayla.
-A good listener..sbb aku suker pot pet...tp dia dok kata dia suka jer layan aku
-understanding...susah kalu tak satu kapla...

-Generous...tapi kalu takde budget dia dok diam2...

3. Perkara yang paling memorable yang dia lakukan kat awak
Proposal time...kat bridge Putra Jaya......alamak terlebey sudah..so sweet...

4. Perkara paling memorable yang dia kata pada awak
I luv u ler...haha....

5. Kalau dia kekasih awak.. awak akan
alamak dah jadi laki pun....

6. Kalau dia jadi musuh awak. awak akan
Lompang jo...haha

7. Kalau dia kekasih awak. awak akan:-
berapa bnyk soklan daaa...

8. Kalau dia jadi musuh awak... mungkin kerana:-
Aku ni mulut laser jet printer kot...hehe

9. Overall impression ttg dia:-
Cheerful & macho...haha....

10. The most desirable thing to do to her/him:-
Music...make us get along....hehe

11. Apakah awak rasa ttg pandangan orang terhadap awak?
entah..maybe org ingat aku cam sombong kot...tapi aku sebenarnye pemalu....hahaha

12. The character of you for yourself?
Stubborn...mengaku jelah..hehe

13. On contrary, the character you hate about you
mudah kesian...NO NO.....

14. The most ideal person you want to be with:-
Hb ler ....tak dok org lain dah....registration close...hehe

15. For people who like you.. tell sumthing about them:-
korang ok...aku k jer...don't carik pasal with me jelah..hehe

16. Ten people you tag:
Iena(Sbb dia TOP KOMENTAR & suker buat lawak)
Era (Apa2 pun aku mesti ingat kat dia nyer)
Ina (Baru kenal tapi dia pun suka bg award)
Eryn (aku suker skodeng JJCM & dia pandai masak ooo...)
OmmyFiruz (blog dia sgt santek)
Illa (sweet mummy yg suka JJCM)
Ratu siput (ada business sendirik...cup cake)
Ena (Baru kenal...anak dia suka posing2)
Khairil (suka bg komen)
Suriza Eryna(Biler nak jumpa yek)

17. No.2 ada hubungan dgn siapa?
Alamak wo pu ci tau...nanti aku interview..hehe

18. Is no.3 female or male?-
Female lerrr

19. If no.7 and 10 have a relationship.-
blogger friends....

20. Mcmmane dgn no.5 dgn no.8?-
Dua2 santek and suka posing2...

21. No. 4 single kah?-
Bini orgler....takdak can naaa...hehe

22. No.1 belajar apa?-
Dia belajar tinggilaaa

23. Say sumthing about no.9:-
Very cool guy...

Meh jawab Tag dari EYNDA....anyway tq for the award..ingat kat aku.....nanti aku tepek....suker dapat award...

The rules:

1• Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.

a- Started from Cari.com...now blog la pulek

b- Her daughter Hannah cam mat saleh

c- Smart full time house wife

d- Suka sopping & bergaya

e- Pandai Masak


2• Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.

a. Suka nak santek2

b. suka karaoke walaupun sore ala2 ning baizura..tak caya ker

c.Very concious about my body...takut tembun...huhu

d. suka sopping...kalu no budget kejenye survey ajer

e. Suka JJCM..korang taula...camno nak kuruih

f.I luv DEKO

g. Suka berangan mau jadik superstar...haha

h-I luv cat

i- Emo kekadang...jgn kacau jer..kang tak pasal2 kena LOMPANG kang...hehe

j- Brutal sikit...bukan jenis control2 ayu gitu...haha


3• Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them.


1. Rinna ~ New blogger...sweet mummy & cool. Aku tingin nak jadi cam dia...kalu aku masuk blog dia mesti aku rasa cam ayu gitu...hehe

b- Neezareef~ New blogger...dia ni suka masuk macam2 contest...hinggakan aku pun dah berjangkit

c- Era ~First time aku jadi blogger...aku paling mesra alam dgn blog dia..sampai la ni...sapa mau hadiah best2 p la blog..

- Mia ~ cikgu ni bab penulisan mmg teror...kalu aku jadi dia dah lama kaya jadi novelis

e- Ikiqzana ~ senior blogger ni...hot mummy ni...sgt banyak activiti..

f- Ieda ~ ni pun ala2 ayu gitu...sgt cool...ada tiga anak tu...muka iras2 ismaAF7

g- Mohd Nasri ~ blog dia ni sgt ilmiah..bagus utk di baca...

h-Iena ~kami tak pernah jumpa...tp dalam blog cam 10 tahun dah kenal dan dia pun suka posing2 cam ak.....sifoo ni

i- Alona~ New blogger...tak kenal tapi suker baca blog dia yg happening...mcm2 ada

j- Iesma ~ Dah berdiet lah pulak minah ni...baru kenal gak...muka dia ni cam ada seorang pelakun tu....tapi aku dah lupa...nama dia kalu buang e tu dah sama dgn aku...

habiss sudah...jenuh aku nak perah otak...

4• Leave a comment on the receipients’ blog to tell them they’ve been tagged....jab lagi aku p rewang2 yek...kalu korang singgah tu buat ler...hehe


5• Paste the award badge in your sidebar...mesti tepek punyer


Habis sudah....aku rasa dah takde utang TAG kot...kalu ada kasik tau yer..aku nak tepek pasal Award ajer...

26 comments:

Rinna said...

Walawehh..ayu ker..hhihihihi..kamu nie wat lawak seram ler..Malu i...

M@ said...

sis..budu sedapkn..hby org kelate,tp dia x suka mkn budu huh..pelik sungguh.
but i likeeeeeeeeee:)mkn dgn ulam2.

ieda said...

uik ... posh den dah pornah dapek .. huhuhu nak koner buek layie kooo ..

mu btahu erk .. btahu tau .. kasi tauuu .. tau .. kono buek layiee kooo .. ahakssss teruja nieh ..

hehehhehe

ME said...

Salam. Your remind me of my ex colleague yg suka buat nasi kerabu 'ter'sedap yg pernah i makan.

Mohd Nasri Md. Nasir said...

pergh...
kecur tgk nasi kerabu..

POSH76 said...

Rinna...ayuler...tak caya ker...seram lak pulak...i bukan KELIWON yek...malu2 tuceng pulak...hehe

POSH76 said...

Ma...tuler pasal...i thought sumer oghe kelate make budu...hehe..tp i suker sgt...ma dgn hb dah terbalik pulak...hehe

POSH76 said...

ieda..dah buat ker...huhu...takperlah abaikan jer...yg penting aku ingat kat hang...hehe

POSH76 said...

ME....i tukang makan pandai ler..tukang buat alamat kena googlelaa jawabnyer..hehe

POSH76 said...

Nasri...sedap bro...nyum2...siap ada telur asin...

ikiqzana said...

posh.. aisyyy.. zana dh wat dh tag ni.. anyway thx le coz ingt kt zana...

penat kn perah otak wat tag ni.. yg paling pening pasal nk tag bloggers...

KhairiL's said...

hehe :P
kalu rajin nnt bt la

iNa said...

ade tag..hehehe...
sokaln perah otak nieee.....
nti ina amik yee..
thanks sis...

POSH76 said...

ikiqzana...takper tulah pasal tak sempat cek mana ingat jer ni...

Khairil...takper take ur time...

Ina...tq...aku pun dok phening ni...hehe

Kotak Hati said...

wahh..
mesti penat jwb tag nie..hi3

Topsy-Turvy Mum said...

posh..

aku ada tag ko gaks..tak perasan ler tu...hehehe

gi amik n buat...

merembes air liur aku tgk budu..

13may said...

rajinnya buat tag :D

btw, thanks for visiting my blog :)

Iena said...

aku pon di tag upanya... sorry, terlps pandang beb...

akan kuluangkn sedikit mase nanti utk menjwb tag dr ko ni... bila tu xtau lg... ape kesah lmbt ker cpt... janji aku jlnkn tanggungjwb yg dipertanggungjwbkn. yer dok?! heheheheee...

POSH76 said...

kotak hati...yelah penat nak perah otak...hehe

POSH76 said...

Rox..

Tq geng sbb ingat kat aku...nanti aku buat yek...sodap budu tu..hehe

POSH76 said...

13may...tq too

POSH76 said...

Iena...ko kan WAJIB...ko mmg...hehe
yes betulll takper aku pun bnyk utang TAG & award..hehe

dotblogspotdotkom said...

tak reti buat budu tapi suka?...

hah.. ini la jejaka macho lagi hensem pilihan hati kamu... sebab pakcik memang pakar buat sambal budu... muwakakakak...

gurau je... tau makan je... huhuhu

POSH76 said...

pokcikdot...baru ingat mau oder...hehe..samaler makan jo pandai..hehe

wholesaler said...

your blog is good,
I like you!

wholesaler said...

your blog is good,
I like you!