Klik Jangan Tak Klik

Monday, June 22, 2009

Starbuck VS Coffee Beans


Saja mau express ketidakpuasan hati...aku ni kan ada penyakit "PANTANG TENGOK IKLAN" kan aku nyer hoby la ni suker rewang p blog korang...asal aku nampak apa yg leh buat teringin...mulalah start mau try...nak2 my fool moon is coming...lagiler mcm2 aku mau try...ari tu one of the blogger mmg kaki starbuck kot dia...nama apa tah..PIJA ker apatah(sori aku ni susah sikit nak ingat nama...kecuali nama pollower aku jer aku ingat...sajer mau korang pollow aku)haha....tngk PIJA ni minum Coffee Jelly frapucinno aku pun dok gatai mau try sbb cara dia minum nampak sedap ajer......padahal aku bukan kaki Starbuck pun...sbb aku lagi prefer ICE BLENDED COFFEE BEANS....peminat setia...tapi aku pelik boss & my collegue semua suker minum Starbuck......boss aku meroyan tiap2 hari dia mesti tapau kopi starbuck...sampai sanggup beli coffee machinelaa...tak cukup dgn tu dia beli yg manual tu...mmg crazy & addicted kot... tapi naper susah sgt tekak aku nak timer...nyosal den beli nie...compare the price pun aku rasa Starbuck lagi mahal....camni RM15++...kalu coffee Beans...baru 11-12 hengget ajer.....hampeh tul....rasa pun tak sodap...pahitttt....huhu...maybe kalu yg suker pahit they prefer starbuck kot...yg suka a little bit sweet pilih Coffee Beans...korang lak camno...

Psst: Korang jgn salah faham...aku bukan nak mengomel pasal mende makan ni...sudah beli2...telan ajerlaa...tp saja mau share not worth buying....

AMARAN: JGN TERPENGARUH DGN IKLAN....haha..khas utk BRO JEBAT...maaf yer..minggu ni yelah minggu mengidam..so akan ada bnyk JJCM menyusul...wakakaka (kena tiru BRO JEBAT nyer style)...

22 comments:

ieda said...

uik .. sedap nyer .. nak sikittttttttttttttttttttttt

POSH76 said...

ieda...buley...mai sini...aku belanjer hang...

Rinna said...

Nampak cam sedap jer..pahit ekk posh..Aku tak de laa gemor kopi pahit2 nei..

POSH76 said...

rinna...nampak mmg sedap...tp pahitt sgt.tokak denlah..baik ko try coffee beans...

eynda said...

posh...eynda suka semua kopi hehe....pahit2 pun suka :-p

Akmar Anuar said...

hurm...gambar tu mengiurkan...sedap kot...

uh, baru tau coffee bean lagi murah dari starbuck..hengat same je..hehe...

ok, tetibe ngidam teh ais..

♥♥relyza♥♥ said...

sis posh...
sedap arr starbux tu...
try javachip
so yummie!!!
lyza try coffee bean tak blh masuk laaa

btw, sape2 ada jcard, blh beli item starbux. cam lyza suka javachip, rege tak sampe rm15 utk large wif cream.
try la!!!

ikiqzana said...

selalu zana minum coffee kt starbuck.. ok jugak..

agaknyer lain org lain rasanyer kot...

mimie hamdan said...

aku mmg prefer coffee bean from s/bucks nie... hehehe... hmmm... tiba2 terasa plaks... adeeehhh...

POSH76 said...

eynda...samalah kt...tp yg pahit enggak suka...hehe

POSH76 said...

Akmaranuar..

menggiurkan tp not my taste...my tekak tak ngam ler...pahitt..

tak sama beb CB lagi murah siap leh add carrot cake lagi...hehe...

teh ais pun sodap...my fav gak ..tp dah kureng..sbb aiskan...not good...

POSH76 said...

relyza...

ko ni buat aku meleleh jer nak terai...tapi aku takut kena cam frapucinno nie...ko jgn rekomen yg pahit2...

Tak tau pun JJ ada diskaun...mesti mau coba ni....tq fyi...

POSH76 said...

ikiqzana...dah kata dah fan SB mesti ramainyer...apsal aku species lain lak ni...haha

POSH76 said...

Mimie....ada pun satu kapla dgn aku...maybe kt tak suker yg pahit sgt kot...pi2 beli...kang meleleh ayaq liur...hehe

Suriza_Eryna said...

Starbuck ni kebanyakkan chinese memang suka, dulu kwn2 opis suka belanja tapi su kurang minat lah pulak, org dah belankan bedal jerlah... teringin rasanya nak po old town... dgn posh... tapi posh ni pemalu tak nak jumpa su...

Iena said...

dah lama x minum Starbuck...
kunun berjihadlah...
so, beralih arah ke kopitiam jer...
huhuuuuu...

POSH76 said...

sueriza...entahlah tekak aku mmg susah mau tima...tp banjer takper hehe..pemalu lak pulek...mana der pemalu...cuma ms kekadang terbz sikit...insyaallah tingin gak nak jumpa sue...pantang orh ajak p kopitiam..laju jer..hehe

Ena said...

bahye gak penyakit ko ek posh... ngalahkan kenser lg ekekekeke

POSH76 said...

ena..beselah penyakit org pompuan...hehe

Mey Mey said...

saya pilih Stabucks..coz pernah keje sana. haha!
tp ice blended coffee bean lebih smooth coz ice dia kecil2x sng blend.

rekomen utk owg yg xsuka pahit2x
macam kite dua kak:
cold drink
1) chocolate cream chip frappucino (xdak coffee)
2) caramel cream frappucino (xdak coffee)
3) java chip frappucino
4) caramel coffee frappucino

Hot drinks:
1) Caramel machiato (of course!, tp pahit skit)
2) hazalnut Hot chocolate (sgt manisss)

Selamat mencuba!

POSH76 said...

Iena...aku pun dok was2 dulu...takperlah depa sudah dapat sijil halal...tapi kopitiam tetap pojaan hati ku...haha

POSH76 said...

Mey mey..tq sbb bg aku recommended beverage...so idakler aku dok meraban main pilih ajer hehe..mesti ko expert buat kopi ice blended ni..tu sbb aku suka CB lagi...kena dgn tekak aku

nanti aku try...tak sedap...siap hang...hehe