Klik Jangan Tak Klik

Monday, June 22, 2009

Hepi Father's Day

Aku nak amik kesempatan wish "Hepi Father's Day" to my beloved ABAH "Hj Ishak" & my FIL yang sgt sporting moting " En Yahaya"....syggg sgt pada kamu berdua. Dengan ucapan semoga panjang umur, dimurahkan rezeki & dan hepi selalu....utk abah...nak start nangis ni...jasamu tak terbalas..walaupun dlm keadaan susah mcmana pun abah always beside me...walaupun abah garang tapi jauh disudut hati kami adik beradik..we know that you luv us so much....mintak2 lah apa pun jadi kat abah kami akan jaga dia sebaik2nyer..sebagai mana ABAH menjaga & mendidik kami sebaik2nyer walaupun mungkin tak sebaik abah menjaga kami..."sayang abah"

Last to my HB...walaupun lum jadi daddy to my baby....b doakan semoga one find day u will be the DADDY...amin.....emo jab....so guys sementara our parents still ada jagalah hati diaorg baik2...nanti dah takde baru nak meraung....is too late....

Psst: Abahnyer celebration next week yer..this week celebrate FIL....

Last weekend father's day bawak PIL p makan kat Khalifah...sbbnyer ialah my FIL suker sgt kari kepala Ikan...tapi sebelum mau pigi makan...MIL nak beli fridge la pulok sbb fridge dia kan dah rosak...ingat nak isi2 gas...MIL kata tah yah ler...mende pun dah pakai dekat 10 tahun tu...akunyer biler nak rosak ni leh ganti yg baru jugak...mau besar sikitler...lecehler pakai yg kecik tu ..susah mau isi barang...limited...so kalu korang pengantin baru skalipun elok ler beli yg beso sikit tu senang nak simpan barang....orang lelaki ni bukan paham sgt...sbb kita yg nak masakkan....jgn harap TB jer beso...peti ais ciput...susah ooo...mau makan sedap peti ais kasik beso sikit...baru leh masak macam2...ayat menggoda mau peti ais baru...hehe

Yang ni pun jadiler...hehe...bukan mau besar gedabak punyer...

SA tgh dok ngayat MIL....terror budak ni cakap....dgn aku2 skali kena ayat...

Akhirnyer sudah konpom...MIL mau beli...choose yg ni...dapat ler diskaun seciput setelah puas aku membebel2 kat SA tu...aku mintak free gift tak dapat...dia kata reger sudah murah..last2 dia bg aku contest....eeeleh cam lah buleh menang...malas aku nak membebel lagi..aku amik jerlah..mana tau kot2 menang...ingat hadiah dia keta sjibik ker...busuk2 pun bungolow ker...last2 gift dia cuma aircond/fridge/washing machine...hubby sempat mencelah...kalu tak mo kasik ktorg..aku kata sabor jelah dia ni...

Lepas barang sudah dapat bawak depa p makan lunch kat KOTA DAMANSARA

Nilah restoran nyer...korang kalu p...p yg baru punyer...jgn p yg lama depan projet tu..member kata kat situ kotor.. sbb biler dia makan kat sana mesti sakit perut...wallahulam aku tk pernah cuba kat situ...

Banyaknyer lauk....aku kalu mamax ni aku cuma tau makan ayam goreng ajer..ko rekomen ler macam2..tu jer lah yg aku makan....letak kuah & sayur sikit...enough...tapi kat sini speciality dia ialah gulai ayam kampung...aku takler suka sgt...tp member dtg mesti mau makan lauk ni...

Nilah hidangan yg kami order...bab mengorder mamax punyer...kasiklah kat hb...

Hamik ko...bosaunyer....habis ker ni...tapi dah try...sedap gak...hb kata SO SO...kat SENTUL lagi sedap...bg aku kuah dia sedap...tapi FIL sedap jer tekak dia..no komplen...tu sbb aku suka tngk FIL aku makan...senyap jer tak banyak songeh...very cool guy...

Pandai gak PIL makan rassem ni...betul ker spelling aku ni...nilah masak ASAM org INDIA....sedap aku pun suker...masam2 but its good & healthy...ada herbs kan...

Ni pun speciality dia...aku kalu mai sini...mesti mau oder...sedap sgt....TEH KHULAFA...

14 comments:

iena said...

tu dia....lauk penuh meja... hehehe...

jebat_durhaka said...

ya Allah posh...posting ko ni kalu tak de makan makan tak sah la...perghhhh tergugat iman aku weiiiiii

iNa said...

yummy...
nmpk menyelerakan... :) ..

psstt..
dpt fridge beso...mmg best..hehe...

ninie said...

perghhhh.... bikin lapo jek kak tgk makanan...byk tull...

POSH76 said...

iena....hamik ko phening aku nak pilih...haha

POSH76 said...

jebat...habih dah kerojer aku itu...JJCM memanjang...saja mau rosakkan diet hang....wakakak...

POSH76 said...

ina....mmg menyelerakan...habis gone diet ku...

tulah psl...bila mau kasik tukar...hehe

POSH76 said...

ninie....kasi ko pi makan lagik....hehe

oMMy fiRuz said...

daling, aku masuk blog ko msti perut berdondang syg..
dr pose terus bukak pose..huahahaha
tp yg ressem tu mmg best..i likeeeee

POSH76 said...

ommy laling...apa buleh buat...kasik spoilt org punyer diet daa...ko pun suker rassam gak...hehe...kang aku letak gambo aku korang muntah lak..baik letak makanan...haha

neezareef said...

air yg last tu x tahan tu..buih2..fuhhh

pstt..nk tumpang iklan
vote for afiq kay!

http://bigboy-uzma.blogspot.com/2009/06/undi-disini-sticky-mode.html
A0018

TQ

ieda said...

tu dia .. uik posh mu sekali ker joint makan tuh .. hehehe dasat tuh .. penauh meja .. hehehe

samat ari bapa buat your father and FIL , dan untuk ko posh .. den doakan semuga cepat2 dpt anak dan taun depan .. leh joint aku celebrate

mother & father day ... insyallah .. aminnnnnnnnn

POSH76 said...

neezareef...mmg sedap beb...tak cayo tryler...mesti mau lagik..tp tekak aku ler...MIL aku suruh rasa....cam takde feel ajer...hehe

buleh ajer..nanti aku kasi tepek naa...aku bukannyer pandai sgt nak godek2 ni...20 persen yek...haha

POSH76 said...

ieda...mestiler aku joint sekalik...tak habis pun...siap tapau...hblaaa kalu order sesedap rasa...MIL dah phening...apsal oder bnyk2..last bg PIL tapau...

Tq for wishing me masinler mulut hang...tuler pasal...aku ari2 pun mau baby...huhu...same to u yek...