Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, August 18, 2009

Hepi Wedding Anniversarry

Sorry kengkawan aku mmg sibuknyer yang amat ngalahkan wakil rakyat...entry mmg banyak...katanyerrr ...walaupun...hehe.....tapi sempatlah gak p melawat blog kengkawan ari ni...hehe...suker mcm2 citer ada...best2 i like....hehe

Takperlah walaupun dah suam2 sikit....tp bahangnyer masih terasa hingga ke saat ni...we are celebrated our wedding anniversarry every year on 16th August.....cepat tul masa berlalu...padahal aku rasa cam baru jer kahwin....

Chewah kasik aku feeling jab yer.....ini adalah our "pre candle lite dinner" sambil jeling kat Mr Y dia masih utang aku the "real candle lite dinner" tak kireler biler aku nak jugak sambil hentak2 kaki......hehe....naper aku tak jadik pi mlm tu...disbbkan Mr Y sibuk naa ngalahkan "pengantin" sebenar...
Inilah anak "Pak Usu" Mr Y yang kahwin sama tarikh dgn kami...next year their 1st anniversarry samalaa dengan ktorg.....aku ingat ramai gak couple yg kahwin pada tarikh ni...sibuknaaa jumper sedara mara ini jelah gambo yg sempat amik pun...hehe...siap ada "live band" lagi...saper mau tempah ini band kasik tau aku....hehe
Muler2 korang kena adap dulu "pose penganten lama" ni dulu ler....hehe...mengimbas kembali..inilah "selendang" yang aku pakai maser nikah aku....hehe...dress ni pulak dah lamer beli masa ada dinner keje "maybank" dulu......

Masa aku "tembun" dulu tak muat ooo...sampai nak zip pun tak leh......la ni alhamdullilah muat sudah walaupun lum ler kuruss sgt pung...hopefully poser nanti leh turun sikit....kalu tak habislah tak muat "baju rayer"...hehe....

yer2 ajer dressing cam nak p kuar dinner....siap makeover bagai....cuma tak pakai fake eyelashes ajer (aku tgh giler pakai fake eyelashes la ni)...

takperlaa romantik kat omah pun nak kena lawa2 gak...utk somikan...Anyway inikan our special day..."wajib" celebrate every year ....kebetulan this year jatuh betul2 nak dekat poser....hehe
Pastu gambo pengantin dgn "poposh" la pulek....hehe..nak jugak enterprem ni...actually masa aku dukung dia tangan aku dah "gigil disbbkan "keberatan" melampau...habis jer Mr Y snap terus tercampak poposh kat Mr Y...tak pasal2 kena ibu jari kaki Mr Y...meraungler laki aku...poposh blah buat bodo jerlah...hehe
Beria2 aku menyiapkan our "candle lite dinner"....muka aku kalu "tension" mmg cam gitu...almaklum ler baru balik dari omah org kahwin...nak gak celebrate...amik ko siap ada "manggis" la ni aku sgt suka makan local fruit.....lagipun manggis ni bagus utk skin...tak mo citer pasal "beauty" laa citer pasal our wed anniversarry lagi bess...
Lilin....kannnn candle lite dinner...haruslaa ada lilin ....aku mmg suker "kumpul lilin" tp yg wangi mangi punyerla..hehe
Taraaa siap sudah..simple ajer...lagipun dah kenyang makan kenduri.....yang penting lilin & cake is a must....hehe..gambo jer lebey....menunyer gitu2 ajer....hehe
beli kek "coffea Beans" ajer...ingat nak beli "cup cake" Mr Y tak mo ler pulek...too sweet katanyer...Mr Y fav semestinyer "chicago cheese cake" aku tak suker...aku tetap setia kasih dgn my "carrot cake"
Acara "kemuncak" cam beselah acara posing2...hehe...pastu "lu pikirlah sendiri"....hanya leh di pakai guna utk yg dah kahwin sajer yer.....hehe...bess oo kahwin...saper yg lum kawin tu cepat2 kawin but keneler cari yg satu kapla...hehe

Inilah lagu yang Mr Y "unplugged" masa nak ngorat aku...siap bawak gitar "kapak" dia....lagu nilah popular masa zaman kami "bercinter" dulu...haha..
Keabadian Cinta

Selembut bicara
Sehalus sentuhanmu
Layangan pesonamu

Tak mungkin ku lupa
Jelingan pertama
Nan indah penuh makna

Akan kusahut cintamu itu
Bersama kita menuju bahagia

( korus )
Takkan lagiku sendiri
Kasih yang berlabuh kini
Terasa keabadian cinta kau beri
Mungkinkah daku bermimpi
Sebahagia begini
Ini bukan (nya) ilusi
Oh kasih

Seindah irama
Gemersik suaramu
Mengalun sepiku yang merindu

Tuhan merestui
Bahagia begini
Kasihmu nan suci

Lastly my wish to my beloved hubby Mr Y..."Thanks sooo much for luving me & may our marriage last forever until death do us part"

45 comments:

Kaseh said...

once again.. happy anniversary dear.. moga jodoh kekal abadi hingga akhir hayat..macam lagu keabadian cinta.. amin..

aku memula blur sket..ingatkan ko letak gamba ko kawen dulu2.. tapi rupa2nya bukan... apa kata ko letak gamba ko kawen dulu posh..nak gak la aku tgk..

last but not least... sgt sweet n romantic itu candlelight dinner..gigih ko siapkan eh.. isteri mithali betoll.. aku doakan kebahagiaan korang kekal selamanya..

POSH76 said...

kaseh~Insyaallah kalau diizinkan Allah...tq laling....itu zaman bencinta..la ni tuko lagu lain pulak...hehe

tingin gak nak letak nanti kalu ada masa lapang yek...

aku mmg suker keroje menghias2 ni...itupun aku buat simple jer...hehe...masinlah mulut ko...aku ni tahap bini "brutal" adalah...lum ler mithali sgt...hehe

insyallah aku doakan ko jugak tau...tak mo single lama2 sgt...kalu dapat yg ada chemistry kire jadik jer...yg penting shati sjiwe & ikhlas to each other...sd

░♥si lampu neon♥░ said...

wow bestnye kawen =)

semoga bahgia sampai akhir hayat yer posh =)

aah,letakla gamba kawen =)

eh mane gamba husband? takde pon

POSH76 said...

SilampuNeon~best ler kawen...hehe..kalu lum kawen cepat2 kawen....ari2 best...biler time gaduh pun bestt...

thanks for ur wish...

...jenuh nak snap balik gambo tawen dlm album...

adalah gambo last skali...low profile katanyer....hehe

neezareef said...

salam posh,
sorry lama x jln blog..almaklum kebizian melanda diri..chewah

aku wish ko nih

happy belated anniversary ya posh..semoga perkahwinan ko kekal selamanye..pasnie korang dikurniakan baby yg comel2 belaka..amin...

Iena said...

happy marriage anniversarry dear... hope jodoh kalian kekal hinggan hujung nyawa...

aku pon suka candle light dinner kat umah. lg romantik. 1st anniversarry dulu aku wak camtu r... beli frosh flower bagai... n hasilnya igt smp skrg... ;)

plg x tahan... ada adegan2 pas mkn tu... hahahaaaa...

mama tisya said...

happy anniversary...date anniversary kita dkt2 kn...smoga berbahagia hingga akhir hayat...

Ella said...

happy anniversary posh..
semoga jodoh kekal ke akhir hayat.
Semoga berbahagia selalu disamping suami tercinta...

Mimy Hamid said...

i dah lama pollow u bebeh...mata mu yang tak perasan memandang kedivaan ai...huhuhu **perasan giler **...nasib aku jadi pengomen terdiva..ada kelassss blog ni

POSH76 said...

Neezareef~Salam geng....samalah kite...hehe takper yg penting ingatan tulus ikhlas...cam tulis kad raya la pulek...

Thanks for the wish yek...

Insyaallah..amin la apa yg ko doakan...cumil mcm anak2 hang...hehe

POSH76 said...

Iena~beb thanks so much for the wish...insyallah itu yg aku selalu doakan...

Candle lite dinner adalah agenda wajib every year...pastu kat luar pun buat gak...once a year je...hehe

Itulaaa yg paling bess cam penganten baru...wakakaka...

POSH76 said...

MamaTisya~Insyallah..Thanks for the wish...augustkan bulan org kahwin...hehe

POSH76 said...

Ellasham~Thanks dear..Insyallah amin...

POSH76 said...

MimyHamid~Sori beb wa tak pasan...betul sbb hang DIVA sgt....tu yg terlepas pandang..hehe

Ur blog tooo pun ada kelas...sng aku nak jadikan reference...sbb banyak info...nice to know u beb..hehe

ieda said...

wawawawa .. teruja beb .. aku nengok wedding aniverasary ko meriah .. ngan kek layie .. cheese kek tuu beb .. hermmmmm menduga tuh ..

semuga allah sentiasa merahmati perkahwinan mu dan cepat2 dpt zuriat .. beb .. wa doa tuuuu

damiqula said...

puan poposh,pengantin lame pon kene letak gambar wedding gak kat blog yerrrr

Softtouch [Hanim] said...

hepy anniversary sis...wow sis romantik nya..ok ape candle lite dinner kat umah..so sweet....comel

ingtakan sis letak pic kawin sis, rupenya sedara sis punya kawin...he he he
semoga kekal ke akhir hayat

Azmiezas said...

Happy Annivessary...(sory..terlambat sikit ye...)

Amboi...pandainya hias-menghias....romantik gitu....semoga kekal selamanya....

Dee said...

happy anniversary..gambar kawin dulu mana?

noor said...

Happy Anniversary Posh..ni yg ke berapa tahun nih??hehe cantik la pinggan Vantage....tu pakai tiap2 hari ker on anniversary jer?hehe

T.H said...

happy anniversary :)

@--- Sueanne ----@ said...

May the coming years ahead be filled with happiness for you both.

" Happy Anniversary Sis "..:p

Topsy-Turvy Mum said...

Happy anniversary Posh!!

semoga berkekalan hingga ke syurga..Amin!!

oMMy fiRuz said...

hepi anibesary lalink..yg keberape eh?? cepat2 wat anak..kalahkan aku..hehehehe..
semoga kekal hingga kehujung nyawa..

Ms AiReEn MoHd said...

happy anibeseri babe....alala aku nyer lambat lagik neh...bulan december....sku doakan ko semoga kekal ke akhir hayat ko ehh...

aku pun nak candle lite dinner la nanti babe..mcm best jerk kan..hehehehe..apsal muker hasben ko tak tunjuk pun...aku rase aku mcm tak penah tgk hasben ko jerk... tunjuk la

POSH76 said...

ieda~patutnyer ada menu lain...tp sbb penat giler tu jerlah aku idangkan...yg penting ada candle...hehe

Aminla apa yg ko kata....aku mmg nak baby cepat2....amin...

damiqula~aduii udah2 ler tu...hehe

POSH76 said...

Hanim~Tq laling....acara wajib every year...ala penganten udah lama..tak yah ler...hehe...udah2 ler tu...

Azmiezas~Takper yg penting ur wish...tq

Bab menghias laju...kalu masak tu yg lomahnyer....hari2 romantis...hehe

POSH76 said...

Dee ~ Nak tngk gambo kawen kena mai omah...hehe

Noor~Tq laling....yg ker 5....takdenyer i nak simpan as a collection...baik pakai jer...nanti kalu mati tak merasa nak pakai...hehe
Tp I mmg giler collect vantage...lagipun mmg very the tahan lasak...hehe

POSH76 said...

T.H~ Tq laling...

Sueanne~Insyaallah amin...Tq sis

POSH76 said...

Rox~Tq laling...insyallah

OmmyFiruz~ari2 buat tapi lum ada rezeki gak...huhuhu

Insyallah amin..thanks yer

POSH76 said...

Eryn~Tq laling...ko pun nanti sambut wedding season...insyallah amin

nanti ko buat gran2 tau leh aku tiru....Mr Y low profile....hehe

n.u.r.u.l said...

seronoknyer dia dpt kawin...cube ko kawinkan c poposh tu, sian aku nengok dia.

Kaseh said...

POsh aku tahu ko busy skang ni so tak per kalau ko tak smepat nak wat entry utk bulan pose ni ..aku nak amek kesempatan ni nak ucap selamat menyambut bulan ramadan dan selamat menjalani ibadah puasa eh babe..take care.. moga puasa kita semua diberkati ..aminn

jebat_durhaka said...

Selamat menyambut ulangtahun perkahwinan posh...aku doakan agar kamu berdua bahgia hingga akhir hayat

Cik_Nomi said...

heppy anything..wups.. epi aneberseri2.. moga terus kekal sampai ke akhir hayat..

teruskan berbloging ok (cam takde kene mengena je ucapan..huwahahaha)

Cik_Nomi said...

heppy anything..wups.. epi aneberseri2.. moga terus kekal sampai ke akhir hayat..

teruskan berbloging ok (cam takde kene mengena je ucapan..huwahahaha)

E-RA said...

salam posh...
happy anniversary fren
semoga kekal bahagia sehingga ke akhir hayat..

POSH76 said...

Nurul~tak leh dia dah sunat takde tuceng betiner nak dia lagi dah...hehe

POSH76 said...

Kaseh~timer kasehlah fren ingat ko kat aku...aku buat gakler walaupun short notice...

salam ramadan utk ko juger yer...

Jebat~Tq bro....insyaallah amin..hehe

CikNomi~Tq laling...aiik tetibe timbul...lama mhilang sibuk yer...insyallah amin

Psst: mmg giler berblogging...tp masanyer enggak ada dong...huhu

POSH76 said...

era~lama menghilang....tq laling...amin

Rinna said...

Happi Belated Wedding Anisversary yang pertama. Moga perkahwinan Posh akan berkekalan hingga akhir hayat dan dikurniakan rezeki yang banyak.. Amin.. :)

Cik_Nomi said...

posh: aku tak menghilang.. cume tak mengomen je.. huhu..

Ashikin said...

ahahahaha kkelakar plak aku baca entry yg ni. kelakar n comel. btw happy anniversary posh. semoga kekal abadi..

ala cheese kek coffee bean tu feveret aku la. sedapnye!

POSH76 said...

Rinna~tq sis mana ada yg pertama ni dah 5th anniversarry..penganten lama daaa...insyallah amin...

Cik Nomi~takper paham ko sgt bz...hehe tq sudi komen...

POSH76 said...

Ashikin~Aiik aku nyer ler romantis ko kater kelako....hehe
anyway thanks..merapu sikit baru bess...hehe