Klik Jangan Tak Klik

Sunday, August 16, 2009

Senangnyer Dalam Hati

Tengok "senangnyer dalam hati kalu menjadi tuceng...
seperti dunia ...hi Poposh yang punyaaa...."....lepas mandi....makan pun sudah....apalagi "bobom" ler kejenyer...Tips: Once a month "wajib" mandi...tp kalu mandi tuceng kalu leh pakai la warm water....menggelupur kalu mandi dgn "Cold water"....pastu keringkan dgn "hairdryer".....dah kering...berus bulu....bulu "poposh" mmg aku berus twice a week....massage & tepuk2 body dia supaya body dia strong is a must every morning....kuku pun kena potong..supaya dia tak "scratching" suka suki dia....grooming dia i learn to do myself...tak pernah anto kedai pun..lagipun aku tak caya dgn org kedai tu...pernah tingin nak anto...p buat suevey..."indah khabar dari rupa" tak payahla....la ni dah senang sikit once a year jer aku buat "vaksin" dia....so after raya kena bawak poposh p clinic....aku janji dia sihat...i'm hepi for him...

Psst: k lana k chow dulu....ada upacara khas tonite..hehe..nanti wa kasik tau....

32 comments:

jebat_durhaka said...

ada citer best ker? nanti cecepat bg tahu ek...hehehehe

POSH76 said...

JebaT~worait no poblem...hehe

Kaseh said...

sedapnyaaaaa kalau dapat gomol poposhhh.... gemuk la dia beshh ... kalau dapat adik aku ni sure dia bwk tido..

Iena said...

kuceng lg... tuan nyer blog ape cerita...

POSH76 said...

Kaseh~Dia mmg suker digomol...hehe...best ooo body dia cam dunlop pillow...dia suker jer kalu org landing atas dia...hehe

Iena~Ada citer jab lagi update sibukla beb..huhu

n.u.r.u.l said...

ko bg tuceng tu makan apa...bulat betoi badannyer...rasa nak picit perut dia.

Softtouch [Hanim] said...

comelnya poposh ...suka tgk dia tutup mata tu...untung poposh dpt sis...lagi bertambang kembanglah bdn dia kan...geram nengoknya...mlm ni sambut anniversary ker?nk tau nk tau

Lady of Leisure said...

hehe.. hai posh.. lama tak nengok poposh.. hehe tu baru pas kene mandi ek..
arri mandi setahun sekali pun tak.. cuma letak bedak jer..
ehehhe..
comeynya poposh.. lepas mandi gebu jer kan..

mesmerising1 said...

uyo.. besau nye posh 2.....

Delimasari said...

wuitttt montelnye...
memula takut nak pegang wehhh

POSH76 said...

Nurul~ mana ada makan apa...makan bese cam tuceng lain gak...tu pun diet..kalu tak mau meletop perut dia...hehe

POSH76 said...

Hanim~Poposh mmg kiut miut...itupun control beb..kalu tak terlebey kembang...hehe

gambonyer dah amik tapi sibuk sgt terpaksa hold dulu....haha

POSH76 said...

LOL~yer ker tak yah mandi tapi aku mandikan jer....hehe...aku suker dia lepas mandi walaupun dia mmg not smelly cat tp aku paham perasaan dia...dia pun nak mandi cam aku gak...hehe

bulu dia lembut lepas mandi...pokai jari pun bley...hehe

POSH76 said...

mesmerizing1~mmg besau pun...nak dukung pun tak larat dah...hehe

POSH76 said...

Delimasari~beb he is a nice cat...tak pernah cakarnyer...hehe

Dee said...

tuan pya kucing sihat ke? nmpk kucing tu cam sihat je..sihatlah gamaknya tuannya ye..

rockmetaller said...

gemuknye=)

geram tgk..hahha...

POSH76 said...

Dee~ I alhamdullilah sihat cuma bz sikit jer...kena settle kan yg priority....dugaan...huhu

Rockmetaller~Hang tak jumper in person...kalu jumper terus jatuh chenta...haha

Gieyana said...

Salam kenal yer...

mak aiii..gebussnya bulu dier...cung bangat! hiks!

suka bebenor aku ngan kucin gak!hiks! pinjam bleh?

POSH76 said...

Gieyana~Thanks salam kenal gak....ni bukan takat gebuss...gambusss terus....

suker tuceng gak ker...hehe...buleh tp kena tanyer tuannyer diri dulu..mau ker idak...hehe

dotblogspotdotkom said...

kucing jiran pakcik nih selalu sangat salah rumah...

ari tu tanya... nape asyik selalu salah rumah...

kucing tu jawap... rumah teres kat sini seme sama...jadi nye tak tau mana 1 rumah tuan sendiri... nak tgk no rumah.. takreti baca... huhuhuhuh memang tak menahan..

tiap2 pagi anak jiran tu tercari2 kucing dia.. selalu datang rumah.. tp pakcik tau.. tu taktik je.. sebenarnye anak jiran yang cun lagi seksi meksi tu nak ngorat pakcik... muwakakakakak

selamat berpuasa utk kamu...

damiqula said...

makcik aku kalo blow hairdry kucing die,suke blow arah bertentangan ngan bulu tumbuh,supaye lagi kembang katenye

Ms AiReEn MoHd said...

kucen si nomey nomey ...alalal teringat kat my leo yg da arwah tuh....huhuhuhu

Shafie said...

alolo..
tomeynye...ngee :D

jebat_durhaka said...

kalu tuceng posh ni dapat kat anak aku bukan kata gomol jek, siap dipatahkan tengkok poposh ni lg tau

POSH76 said...

pakcikdotcom~amboi komen panjang lebor leh menang award nie...walaupun tak paham ujung pangkal sayer ucap time kasih la sbb sudi komen...hehe

Anyway my cat "indoor" tak pernah langsung kuar rumah tanpa "bodyguard" hehe

POSH76 said...

Damiqula~betullaa ur auntie buat tu...i pun buat camtu gak walaupun bulu poposh not like a persian cat...

Eryn~beb hang pun ada cat ker...naper tak mo beler lagi...huhu
mesti sedey kan biler dia dah takde...

POSH76 said...

Shafie...mmg tomei cam tuannyer kan...wakakaka...

POSH76 said...

Jebat~bro kalu hang mai umah aku mau aku sorok si poposh ni....takuttt...hehe..si poposh ni udah ler ya aaww awww gitu....buat ler apapun dia diam jer...dia lak suker melayan budak2...hehe

Mimy Hamid said...

aku nak pinjam poposh ko ni ?? ala setahun jekkkkkkkk..huuh...mati hidup balik ko tak bagi kan...geram montok

Are'Ja_(",) said...

cumelnyer poposh die..hehe..

POSH76 said...

MimyHamid~Mana leh mati kutu aku ..huhu..dialah buah hati pengarang jantung aku..hehe

AreJa~ mmg tumil cam...tapi owner lagu cumil...hehe