Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, December 6, 2011

Tuk Tuk ~Pengangkutan Utama di Hat Yai!!!

Korang kalau mai Hat Yai 
mmg takdenyer taxi2 ni....depa kat sini 
panggil 
"Tut Tut"
Senang je nak kemana2 pun
ko tahan jer "Tut Tut" ni...
tapi tak tahan pun pemandu Tut Tut ni akan offer diri
tanya nak kemana
standard harga 20THB
ibarat RM2 satu kepala yer...
cuma kalau jauh sikit dia mintakla up sikit...
Masa ni pandai2 la korang bargain
lagipun depa ni baek gak..ialah kat Thailand nikan minyaknya mahal sikit
so kita faham... bolehla tolak ansur
kalau org lain mmg tak suka nak naik
"Tut Tut" ni
yelah kan takde aircond....open air...tp adala bumbung...tak leh bayangkan
kalau hujan pengsan dok dalam ni
alhamdullilah sepanjang kami di sana...cuaca elok jer
lepas tu aku tengok depa org Thai ni buleh jer  
berhimpit2 macam sardin dalam tu...
tapi kalau sekali sekala aku sukala

siap cakap kat Mr Y naper kat Mesia takde
ada ker Mr Y cakap apa standard Mesia nak ada 
"Tut Tut" camni...nasib baik 
abe Thailand tu tak paham sepatah haram
kalau tak mau dia suruh kita org semua turun beramai ramai
kat sini "bahasa" amatla masalah...sbb depa mmg tak tahu cakap english
kalau english pun bunyi entah apa2...so pandai2la nak bercakap dgn diaorg ni
janji masing2 paham
Apapun tetap bersyukur duduk di Malaysia..so org Malaysia 
jgn bnyk komplen yer
tapi dengar ada gak pengangkutan lain yang boleh disewa
macam van ...motor pun ada tapi deposit RM300

Psst: Apa-apapun aku suka jer naik TUT TUT ni adventure...bergoyang2 dalam tu...nasib baik tak mabuk haha


14 comments:

Mimy Hamid said...

merasa jugak ko naik tut tut...femes tau tut tut thailand ni

-oP_ida- said...

shukurr dok M'SIA......

btw tut0tut tuh klihatan cutee (:

Cik Ina Do Do Cheng said...

cite bercuti ke thai ni panjang ye :) merasa gak ko naik tut tut ye.

betul tu posh, kita patut lebih bersyukur kat Malaysia ni.

kakchik@ella said...

kat indonesia di panggil 'bajai'

Rinna said...

Bestnyaa dpt naik tut tut.. :)

CikLilyPutih said...

best naik tut tut nie. klu jalan jauh boleh sakit pinggan di buatnya. pi tak pasar terapung.. best oo makan kat situ

Teah Manaf :) said...

tut tut ? hee hee , chumel jek bunyik .
mcm lori majlis daerah kenn . huhu

Teah Manaf :) said...

tut tut ? hee hee , chumel jek bunyik .
mcm lori majlis daerah kenn . huhu

JMR said...

ni kalo ujan, kompom lencun nih..takpe le, janji enhjoy...

etiey.com said...

pernah naik tut.. hhehe tap masa kecik2 dulu... rasa seriau pun ada...

Delimasari said...

tut tut pun xpe Posh, janji smpai tempat di tuju

lieyalatif said...

tak sah kalo tak cube naik tut tut ni bile dah sampai thai kan sis....wajib cube ...he he he....

rasp said...

tingin nak gi thai & naik tut tut nie sis..

mamaNoriz said...

ewah, bukan main berposing dgn TUt2 tu...hehehe

tpi best naik tu kan, berangin je...tpi klu lah di KL ada benda tu, mungkin kita tak ingin naik kan...hahahaha