Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, November 23, 2011

Buffered Earning Nuffnang & Night Before My Trip!!!

Alhamdullilah syukur pada Allah kerana bukak Nuffnang hari ni 
dapat lagi seketul BE 
Adidas NEO...walaupun seketul tetap bersyukur dari takde langsung
So kalau nak dapatkan BE ni kena gakler rajin kan usaha..
bolehla tengok kat entry ni yer...manalah tau kot2 membantu insyallah

Oklaaa tu kan last aku dapat pun kat entry ni
gap berapa hari jerkan...
BE ni pun bermusim kalau ada banyak..banyaklaa..
kalu takde
mmg takde walaupun cam nak rak menghapdate hehe

Tapi apa pun BE ni takkan ada tanpa sokongan korang yang hari2 sudi jengah
blog yang tak seberapa ni...

Apapun bkn kerana Nuffnang jer addicted to blog tapi dek sbbkan minat
tulah orang kata kalau takde minat mmg tak mendatangkan hasil
aku percaya tak semua org ada kelebihan berblogging
ada gak aku share minat ni dgn my fren...tak sampai berapa bulan jer malas nak hapdate camna...
aku dah kata kalau nak blog kena rajin hapdate...
dan kalau rajin attend event lagi ler bonus berganda

kemungkinan juga sbb minat aku dlm Mass Comm dulu tak kesampaian
tu yang curahkan kat blog...takperlah
tak dpt jadi reporter 
jadi reporter kat blog pun jadilaa hehe

Berbalik pada citer pasal trip aku ke Hat Yai ...ni la malam sebelum nak pi Hat Yai..sian kat Mr Poposh...asal aku nak gi jenjalan jer mesti buat muka sayu giler....kehulu kehilir aku pi mana dia ikut ajer...what to do....kalu baby leh ler bawak sekali ni tuceng...alahai!!!






 Banyak2 mende ni yang aku paling risau tertinggal
kalau tak reti nak buat passport leh pi kat entry ni
kalu tinggal mekap or baju takper leh beli jer kat Hat Yai ni...kalau passport tertinggal meraung ajerla 
Lagi satu make sure PTPTN tu takde blacklist yer....kang buat malu jer tak lepas...

Lagi satu paling penting make sure passport belum tamat tempoh 6 bulan dari yang tercatat pada passport

Contoh kalau tak berapa nak faham..

Jika passport tercatat tamat pada 6hb August 2011 ..
start dari bulan Mac 2011, 
dah tak boleh travel dan kena renew passport....

Yang sebaik2nya renewla passport sebelum tamat tempoh 6 bulan itu......aku pernah tengok depan mata sendiri masa company trip ke Bali dulu
my colleague tak lepas tu...sbbkan kes macam ni...so tak keharu....
org dah excited nak ke overseas
tetiba kantoi camtu atas sbb kelalaian sendiri ataupun kurang pengetahuan

So jgnla main2 dgn imigresen ni yer...they are very strict...


Psst: So kalau korang mai blog aku minat dgn iklan nuffnang tu bolehla klik2 untuk check it out the deal yer....

6 comments:

Cik Ina Do Do Cheng said...

cikina pun dapat adidas neo, tak tahu pun adidas neo tu apa benda :) rezeki balik makan angin tu posh, Alhamdulillah.

Mimy Hamid said...

aku pun dapat seketul adidas neo...rezeki jgn tolak yer

lieyalatif said...

wah...meriah BE tu sis...kene rajin update blog ni heheeheheh....

tu le, sian mr poposh....seb baik die tak majuk tau kene tinggal...dah tu sis pi holiday, mr poposh tinggal mane.....

el said...

a'ah mr. poposh hang tggl ngan sape hehehe

eh 6bln renew
skrg bukan ke 1/2taun sekali kena renew hehehe

bestnya g hatyai

el pun nak ke sn nti ahaks
tp kena wat pssport dulu

oh PTPTN eh..aii xde

NURULHANIF said...

tahniah .. hehe.. bestnya g hat yai..:)

fredd said...

aduh, pasport nak expired bape bulan je lagi tapi takde plan nak ke mana...