Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, October 4, 2011

Tips Mendapatkan Buffered Earning dari Nuffnang

Alhamdulillah rezeki datang lagi.....
itulah kalau takde...takde langsung
kalau ada bnyk betul (banyak ker)
walaupun siciput aku tetap bersyukur...
"Terima kasih atas sokongan blogger semua"

Di sini aku nak kongsikan tips untuk mendapatkan BE dari Nuffnang
(Mungkin ada yang tak tahukan...yang OTAI mmg dah tak kisah pasal mende ni)

1) Update Survey Nuffnang

* Kalau malas kirim slmla nak dapat BE yer...mesti jawab satu persatu jgn tinggal satu pun
* Perkara utama yg blogger wajib buat untuk mendapatkan BE ~ BE ini diassignkan secara manual menggunakan sistem
* Ada 2 jenis ~ Blogger Bio Survey
~ Edit survey
* Update la sekurang2nya 1 atau 2 bulan sekali
* Yang penting kita boleh yakin advertisers

2) Traffik Kena Tinggi

* Takde minimum requirement berapa Unique Visitors diperlukan untuk mendapatkan BE but at least cubalah maintain 150 visitors dalam sehari pun jadilah
~ kalau lebih consider bonusla...lagi banyak ler BE dapatkan
* Traffik penting untuk advertiser membeli sebilangan jumlah visitor dari blog Nuffnangers
~ so kalau takde nak beli apa yer
* Nak naikkan traffic rajin2 la melawat kengkawan or blogwalking yer

3) Kedudukan Code Nuffnang Dalam Blog

* Pastikan ketiga~tiga jenis code Nuffnang Skyscrapper (SS), LeaderBoard (LB) & LargeRectangel (LR) diletakkan ditempat yang sesuai....
~ Kalu boleh widget yang mengarut2 tu tak perlula letak yer...buat semak...aku kalau payah nak masuk blog (blog berat) ni terus aku blah...tak kuasa nak tunggu lama2..suka blogwalking blog yang mesra alam tak perlu nak tunggu upload lama2kan
* Ini memudahkan advertiser memilih blog Nuffnangers mendapatkan BE
(MCPM) jika iklan ini dapat dilihat oleh setiap pengunjung blog
~ so jgn salah letak yer...jenuh visitor nak tlg "klik" nanti

4) Membership Exclusivity
* Make sure korang ahli "GLITERALLI"
~ nak jadi ahli mudah jer ...menten 20 visitor per day
* Jangan letak advertisement lain....nanti keahlian ditarik balik

5) Update blog
* Kalau boleh updatela sekurang kurang nyer satu entry kalau terlebih rajin update la lebih
~ Bagi aku kalau update terlebih sgt pun citer entah apa2 pun buang masa jer...blogger pun cerdik dah!!!
* Yg penting mesti aktif menghapdate entry yer

Baca kat blog RM dapat 30K..kagum sungguh
mmg rezeki new born baby diala
korang patut baca utk dijadikan sbg inspirasi....
She deserve it...sbb mmg mmg kerja kuat walaupun tgh sarat...
tabik springlaaaa

Psst: Tips yang aku buat ni berdasarkan pemahaman aku sendiri..kalau ada yang kureng tulun tambahkan...dulu pun aku suka2 jer...tapi dah dapat payment lagiler semangat nak berblogging

26 comments:

mama tisya said...

skit2 lps tu jd bukit...

ratusiput said...

aku dr dulu mmg tak paham ngan menda2 ni sme.org nak ade nuffnang aku nak gak tp satu hape pun tak geti.ehehe..

SyaNa said...

masyukkk
btol wei part kena update survey tu
ade 1 time tu, aku selalu jek update blog
pastu tgk visitor pn ade je jengah blog aku
tp non ado gk BE
sekali aku godek2 survey & adjust coding iklan tu teros laju balik BE

gud info beb

Pepel BoNda AmaNi said...

bestkan baca blogger yang masyuk2 nie...

KAMIHIDUP said...

:)

miszatie said...

wah tq2..atie dh lame nk tau mcm mane nak dptkan BE th..kalo ley cbe komn2 my blog..mcm mane saya nak buat bnd2 tuh x pandai sgt laa..can eh..i list u in my fevret nlogger..:)

el said...

RM tu jgn ckp le dia dpt sponsor ads lg..tu yg leh ribu riban..bertuah dia kan...wat lah GA ke..contest ke..kan kan kannn hahaha

YanaMIB said...

rata2 tips mmg gini lah..yg penting kena update blog..klu xupdate cane nk maintain traffic ye dak?? =)

mula2 mmg minat..tp dh alang2 dpt income apa slhnya blogging dgn serius kan? mende free pon..antara rajin dgn malas je =)

ieda said...

beb ... nak copy paste bulat2 tips2 mu nie boleh tak .. ramai gak adik2 yg tanye den beb .. nak buat mcm nie x pandai :) .. kalau boleh btahu kat entry den yaa beb :)

nanti kita credit ..

mamaNoriz said...

sg bagus utk blogger picisan cam sya ni...

huhuuuu

tapi cam leceh ek nak kena fill survey tu...

semangat ni jeles tgok BE dia...hihi

rATu kEBaYA said...

apa yg posh terangkan ni.. saya setuju sangat..

Mimy Hamid said...

tips for BE...aku dah tak kisah sgt bab BE...lasi tak hapdte mancanak lak banyak..rezeki...org bagi amik je

SURIA AMANDA said...

Wah...along dah tau dah..thanks for sharing eh...

Hanis Azla said...

terima kasih untuk tip2 ni.. terbaca juga pasal income redmummy tu.. seronok mendengarnya.. mmg she deserved it atas kerja kerasnya..

Qhaifa Nur said...

salam singgah

tu lah dah ramai kengkawan kita dapat BE..jelesnya

nak kena study ni..

dah follow jom follow back

-oP_ida- said...

tahanks darL.....

ya itulah yg selalu diamalkan..tp visitor tak ramai maklOmlaa blo q tak pames...hihihii...

ct rahani said...

gud info sis.. pasal survey to nanti nk try buat gak la..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tq ya.....

Dee said...

dah lama tak cek..tetiba tgk ada 3 BE tadi..yippie!

ieda said...

ooo...ingatkan yg survey2 tu takyah nak update selalu..tq for sharing.

Cik Ina Do Do Cheng said...

kalau nak ramai orang datang blog kita ubahlah pembaca kita pada stranger. ooo mesti ko dah ramai pengunjungkan.

ikatankasihku said...

sambil menyelam minum air, tau2 jer ada duit masyuk...best tu

Phat said...

tq for sharing..jeles tau ngan red mummy hehe..

Kongsi Apa2 Aje said...

salam perkenalan
sudah 4low kamu..4low kongsi balik yer

wah..entry yang menarik. cukup berguna..mekasih

jom singgah2 sini jgk yer
http://kongsi-apa2-aje.blogspot.com/

mekasih (^_^)

Penyelamat Dunia said...

Kita sebagai jiran tetangga digalakkan untuk saling ziarah menziarahi.. huhu..
Jom masuk blog saya. Ada post terbaru bertajuk Cerita Dadah US di Afghanistan Yang Betul

Ms Qiya Saad said...

Untung laa dpt BE..mai la singgah blog sy ye www.qiyasaad.blogspot.com dan www.tasya-corner.blogspot.com