Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, November 23, 2011

Hat Yai ~ Yang Pelik & Menarik!!!


Ni nak start enjin nak menghapdate citer2 Hat Yai yer....meh kita jamu 
dan cuci mata dgn gambo2 menarik 
kat Hat Yai dulu yer

Antara hobi pelik kalau aku pi melancong kat negara orang 
(macamlah bnyk sgt negara yang aku lawati hehe..poyo jer lebeh)
aku mesti cari kucing yang ada kat negara tersebut...
Ni aku pi Hat Yai orang sibuk cuci mata aku sibuk cari kucing...MrY pun phening
melayan kepelikan bini dia...even kalau dia yang pi overseas pun menda yang aku akan tanya
mesti pasal kat kucing kat negara tu...
Yelah setiap negara baka kucingkan berlainan..
 
Pastu masa cari2 T~Shirt....pun nampak gak gambo tuceng...
hajat dihati nak membelila kununnya...
harga 250THB...lebih kurang RM25 henggetlaaa
cumilkan!!!!
Tapi Mr Y dok tego....sanggup ke pakai kalu beli
dok pikir bnyk kali cancel tak jadi beli
so amik gambo kenang..kenangan jelaaa
bengkek jer tokey kedai tu ...mana taknya bargain cam nak rak haha!!!
 
 Anjing ni pun cumil siap pakai Tshirt hokey...ada dua ekor sebenarnya...tapi snap sekor jer
kelakar nengok dia pakai baju dan muka lak cam lanun tang mata tu 
baek jer...takde nak kejo2 org...
Yang ni mmg tak leh tahan bukan hobi aku tapi Mr Y pantang 
nampak  moto hi end..bukan kapcai yer
mesti nak snap.....jgn tanya moto jenis haper aku tak minat hehe
Don't play2 yer...orang Thailand pun pandai mendeko deko....kelasss 
"English Style"
aku pun tak tau ni umah org ker....atau tempat apa!!!!

 Psst: Satu aku notice kat Hat Yai ni walaupun tak bnyk tong sampah dan kekadang takde langsung...tp tahap kebersihan boleh tahan ...tp idak ler bersih sgt....compare dgn Malaysia...tong sampah bagai nak rak bnyk tapi sampah kekadang boleh tahan gak...camno tu

13 comments:

el said...

hehehehe..dah minat ngan tuceng..so mn2 pun tuceng lah dulu kannn..cam mr.y la minat ngan moto

Dee said...

bestnya cuti2 ke hatyai..kat kuching pun byk t-shirt gambar kucing..cantik2 tau..

Cik NuNu said...

cat lover btul ni.. bli souvenier ape utk tuceng yg kne tiggl tu.? hehe..

mamaNoriz said...

bukan pelik tapi unik la!

itu tnjuk posh punye sikap penyayang :)

ieda said...

wah beb .. jauh berjalan ke hat yai nie .. FM ader ??
ahahha buat muke x malu je ..
hurmm cantik tshirt kucing tuu :)

Daddylicious said...

kucing ...hehe

DaZzlingLilLy said...

My mum cakap kalo di mesir kucing jalanan smua gebu n gemuk..hehe..tapi kat hatyai I tak pernah perasan even slalu pegi..hehe

lizz said...

serius lawo tshirt gambar kucing tu...siap duk lam bakul lagi...

Mimy Hamid said...

ooo ko cuti hatyai ke...sana tak banjir...naik apa beb..nanti story mory lagi

SyaNa said...

hehee pegi negara org tgk kucing ek
mmg berbeza ke??
sah aku xpernah mengkaji

Delimasari said...

cuti2222 yer- cute kucing222 tu

Jericho said...

Kedai bunga atau apa tu? hebat pulak dorang deco tempat tu

Suara Kalbu said...

Baju gambar tucing tu sangat sweet huhuhuhu