Klik Jangan Tak Klik

Thursday, November 24, 2011

Puduraya NewLook!!!!!!!!

 Meh nak start citer pasal trip to Hat Yai yer...trip kita org ni jenis ala2 brutal
dan adventure sikit yer...
kalau bab tak planning ni dah semestinya idea 
Mr Ylaa...kalau cam proper tu idea aku ler...
 Pagi2 buta lepas jer solat suboh terus gerak pi komuter...muka pun tgh sebu lagi ni sbb malam tak leh nak tido...beselah aku kalau nak berjalan 
malam sebelum mesti tak leh tido
jenuh sapu ice kat muka takmo nampak sembab....

4am bangun tu ...
nak siapkan Mr Poposh..aduhai cam baby
...yelah kena tinggal lamakan....siap kemas2 apa yang patut
itu mmg kebiasaan aku...bila aku balik mau tengok rumah kemas ajer..

Lama gak dok menunggu komuter ni nak dekat satu jam pun ada...
experience toksah nak cakap laa...yelah aku jarang naik public transport
(dalam hati bersyukur sgt...tak sanggup aku nak bersesak2 dalam komuter ni hari2...walaupun ada coach wanita...tp depa still brutal...sampai pintu tak leh nak tutup pun still nak masuk...seram aku tengok)
So kitaorg stop dekat station "Bank Negara" nearest station nak ke Puduraya...
mmg plan nak vacation ala2 backpackers la kunun2nyer...
tapi vogue tetap vogue...
so jenjalan kat Masjid India...jumpala basikat antik zaman tok nenek kita
peacelaaa jab...sebelum nak teruskan perjalanan...
yang bessnyer jalan lengang sbb org keje kitaorg merewang...
Akhirnya menapak cam nak fengsan sampai la jugak ke Puduraya....
1st time sejak Puduraya berwajah baru ni.....
sejak dibuka semula pada 16 April 2011...kasi sejarah update sikit kat korang
mmg tak pernah jejak langsung...katanya hebat
nak gak tengok betul ker...
tapi bess gak jenjalan ni rasa segar sgt...nampak sgt jarang exercise
harusla kena exercise
sbb dah plan nak makan kaw2 kat Hat Yai
  Terkezut gak bila aku masuk....mak aii kelassssnya
beza betul yang dulu....
nampak lebih teratur dan selesa.
lebih elegan dgn rekabentuk moden 
 Siap ada Ancasa Hotel Express yer...
 Senang sikit kalau nak menginap sementarakan

tapi kecewa sikit dgn toilet yang huru hara walaupun bayo
30 sen hokey....aku bab ni yang paling particular sikit
paling tak bess dulukan Puduraya happening dgn tempat makan la ni mmg sunyi sepilaa
before pi aku dah berangan nak pekena Starbucks la kununnya 
yelah tempat dah canggihkan..

last2 hampa habuk pun tarak...food court paling kesian...tersorok kat bangunan sebelah
kitaorg pi jugaklaa...tp takde selera nak makan...sbb tempatnyer tak happening langsung
jadinya sanggup keluar balik
pi lepak kat Kedai Mamak lagi puas hati....
Tapi takler semua mengecewakan....service not bad ...cepat gak...
lif  dan parking tak mengecewakan....yelah mende baru..hopefully
rakyat bolehlah jaga tempat ni baek2 yer...especially bab2 kebersihan tu


Psst: Hari ni lambat hapdate sbb sibuk buat report...kena fokus...dah siap lega bolehla BW dgn senang hati

13 comments:

Mimy Hamid said...

dulu aku muda muda selalu gak gi puduraya sebab rajin berjalan naik bas..dulu horror...takut jek...byk sgt pendatang....gamble jek...now dah lain kan

lieyalatif said...

wah sis...cantik laa pudu raye sekarang..tingat time belajar dulu nak lik kg....ya Allah..sesak betul...skrang dah canggih kan.....biase la tu sis, tempat baru, mesti ade yg tak okey jugak...lame2 nanti management amik perhatian le kot isu2 tu....

cute tgk u sis....

Dee said...

dulu takut nak mkn kt pudurayalah sis..ditarik2nya kita..hehehe..dee pun puduraya baru ni tak jejak lagi..hehehe..

makdara TERdiva said...

foodcourt atas sekali, kena naik lif :D

Alin Marlini said...

masih igt masa zaman sekolah2 dulu..kalau nak naik bas merah (bas selangor) mesti pegi puduraya yg terkenal ngan karatnye..sekrg dah cantik..

iszieylyanziy said...

newlook die sgt gorgeous kan,,hehe

rasp said...

mmg pudu skarang lebih selesa...
air cond plak tu...

Lizzie Yasmin said...

Cer sambung lagi kisah nie.. Aku ada plan nak bagpaker ke sana jugak. Tgh survey lagi nie..

mamaNoriz said...

ni kena tajuk, Hatyai + Puduraya patutnya...heheheh

mmg nmpak jauh beza ek puduraya baru tu, bila lah nk sampai...huhu

BlogS of Hariyanto said...

nice style and photos :)

el said...

amboi header pun new look gak eh...:)

Delimasari said...

Puduraya skrg mcam airport

Rinna said...

Skrg nie Puduraya..dah cantik dan okey sikit dari dulu.. Selesa laa jugak.. :)