Klik Jangan Tak Klik

Thursday, September 29, 2011

Kaftan separuh labuh & Corus lagi!!!

Ramai dok ingat aku pakai kaftan labuh
tapi sebenarnya tidak
ini kaftan pendek namanya ala2 blouse gitu
beli kat The Curve...butik Chanteng ker apa aku tak hengat dah
tapi masa tu ada sales...
biasala aku nak discount manjang!!!

Mula2 beli cam tak reti nak pakai
cam ala2 bolos gitu...
yelah kaftan nikan cam baju kelawar yang nak bawa tidur tu
so apa aku buat aku jahit sendiri reben
kat tepi kiri kanan baju tu
& adjust ikut ukuran badan...

yang bessnyer pakai baju camni
ialah kalau badan naik ...pregnant ke
semua pun sesuai
yang penting...kain chiffon ni selesa

Lama2 pakai ...makin lama makin
syiok.....tapi kaftan labuh aku belum pernah beli lagi
insyallah nak kena beli satu as a collection...

oklah habis cerita "kaftan" last kopek citer Corus yer

Angkatla ...pujila ....melambung lambung
takde maknanya Corus Hotel
nak amik sbg duta pun
huhuhu

Takperlah yang penting review ni ikhlas
cuma satu jer aku nak komen bab "reservation"
failed...sbb aku dah book 1 week earlier hokey
sampai2 masa nak dekat2 waktu berbuka tu
tetiba nama takde dalam list
tak ker hampeh!!!!

Pastu list tu main "hand written" ala2 conteng jer
betul2 takde kelasss
agak2la ...kalu boleh biarlah type nampak clean sikit

Jenuh aku cari nama tak jumpa
Siap masa aku buat reservation cakap dgn staff tu berkali2
& take note nama staff tu
bukan apa dah bnyk kali kena kan....

That's why kalau apa2 hal nama staff is important
senang nak buat aduan....
ini cakap pung pang2....last tanya cakap dgn siapa tak hengat
kem slm jelaaaaa

Nasib depa baik...sebelum aku jadi singa betina
kat situ depa amik action cepat
terus cari tempat utk kitaorg
yang itu aku mmg puji....terus tak jadi nak marah!!!!

Overall aku kasi 4 bintang...kalu tak mau 5 bintang
sbb fail bab reservation so terpaksa
potong markah...

Ada live band!!!...Mr Y mentang dalam showbiz gak asik mengomel
komen itu ini....telinga aku ni hokey ajer janji sedap didengar
tapi kalau telinga org seni ni susah sikit
ko lari pitching siap!!!!!!!! tu sbb aku malas nak nyanyi dpn Mr Y
confirm komen mengalahkan Paul Moss

Meh jemput makan...sate tu sedap!!!!!tapi tak leh makan bnyk
sbb nak terai menu lain
banyak naaa menunya
tak termakan aku menu bnyk2 ni

Beverage pun terbaik...macam2 air ada..cuma fail tang teh tarik huhu

Muka happy sebab kekenyangan...lipstik pun dah hilang...rasa nak kena dukung
je balik tu....hamboi melampau!!!!!

So last but not least jemputlah menjamu selera di Corus Hotel

Japanese Restaurant pun ada kalau nak terai....

Gila berposing dah melanda......lama tak lepas gian sejak sakit hari tu
mmg mood nak camwhore kerlaut
now pulun habis la apa lagi...tula kita kena bersyukur dgn kesihatan yang baek
dalam hidup ni kalau bnyk sgt komplen
bila allah tarik segala kenikmatan baru tau!!!!

Psst: Coincidence pulak tempat yang kita org duduk adalah tempat yang sama pernah kita org duduk sebelum ni...itula takdir namanya

15 comments:

mama tisya said...

cantik kaftan separuh tu..sesuai ngan posh

Shu Shinju said...

lawa la kaftan pendek posh... :)

lieyalatif said...

cantik sis baju u....kene betul dgn u...ye laa org slim tinggi mmg cantik le pakai kaftan macam tu....

Rinna said...

Sweet kaler kaftan tuh..siap leh alter sendiri yer.. ikut citarasa.. :)

rATu kEBaYA said...

baju tu cantik..

rasa nak try tapi bila kat depan mata rasa mcm tak sesuai je.

YanaMIB said...

huu gigih sis alter blk baju kaftan tu eh..=)

Bitt (double IS) said...

saya pon sokakk pakai caftan sebab tak panas...hehehehe tamnah2 makan di hari raya ni buleh menyebabkan senak di perut so caftan la senang selesai segala masalah..aekkekekeke

p/s...darl, pic caftan labuh i tu memang ada dlm setiap entry yg di link kan tu...yg u nak tengok ada dlm entry ni http://b1tt.blogspot.com/2011/09/supermanraya-ke-11.html

ieda said...

aah cantik .. ngam2 je ngan koo .. justt nice .. x nampak kaftan pun dlm pic nie beb :)

menu2 hotel nie semua sedap2 kan .. semua nak merasa makan :)

mamaNoriz said...

sya pun suka kaftan separuh,
brp posh beli kat butik?
mesti mahal kan...

kwn sya cari kaftan chiffon ni kat TAR dpt murah je..

kena sgt style tu dgn posh :)

DaZzlingLilLy said...

kaftan pendek ni senang nak digayakan ke apa2 majlis sekalipun..

Mimy Hamid said...

cantek kaftan tu nampak stylo elegant...aku bab kaftan mmg suka la sgt lg pregnant ni kan...hehehe..ada size aku ke

Dee said...

cantik baju kaftan tu....pink terserlah..

mekchu said...

as usual, nice outfit from you :)

adarnadzmie said...

ramai yg suka berkaftan yer skrg ni...
nice...

nurayunni said...

cantik!