Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, September 28, 2011

Corus Ramadan Buffet ~ Yang larat dimakan!!!

Buffet ni kalau jenis "tong" besar senang sikit nak sumbat....
tapi aku "tong" tak berapa nak besar
cuma nafsu tu ada besar sikitlaa...

Mr Y pun sama tak lalu nak makan banyak...
Inilah hikmah berpuasa

Meh cuci mata tengok menu yang kami "makan"

Satey ayam....daging tak amik sbb Mr Y dah tobat tak makan daging..
sedap!!! and yang bagusnya depa sentiasa refill kalau dah habis
takdelah kempunan kalau lambat datang..

Tak lupa "beverage"...teh tarik kureng kick...
kalau kat hotel ni yang aku cari
sbb teh tarik hotel biasanya sedap...
yang ni kurenglaa...susu dgn teh tak balance...

Nasi minyak & lauk

Lemang & Dim Sum
ini betul2 fusion melayu campur cina...hantam jelah...
bukan aku makan yer
Mr Y

Dah lama aku tak jumpa "buah cermai"
teringat kat kampung opah ada pokok ni...
mashemmmmm!!!! tp jadi jeruk sedap

Nasi kerabu mmg always mg fav...

Choice of Salad...macam2 ada

Cekodok ni pun sodap....

Aku bukan peminat kambing...tp semenjak dua menjak ni dah pandai makan...
terai gak...sedap & yang penting takde bau...
Nak2 yang lembut & juicy
Mr Y pandang jelah..pantang!!!


Pasta + Roti John....pun yummy!!!!!!!

Ada sekerim...

Antara menu wajib..."rojak buah" sini tak kedekut dgn mempelam.....

rojak buah + puding roti...dua2 sedap...masa ni perut aku
dah sendat sgt...

Dah "Teh Tarik" tak sedap...nasib baik ada "Cappucino" kelassss

Ice kacang yang tak rupa ice kacang...suka hatilah nak letak bahan berapa bnyk
paling suka gula merah

Psst: Hari ni lambat bersiaran sbb sibuk organize party farewell

21 comments:

Mimy Hamid said...

makan besar hotel bulan puasa mmg best..macam macam ada..tp tu la nafsu bulan puasa ni lain..makan sikit je...tak makan membazir rasanya

Isteri Encek Bard said...

semunya nampak sedap la sis.. ellaki satey tu

rATu kEBaYA said...

kambing tu yg paling tak boleh tahan.. memikat betullah.,

Hanis Azla said...

terus rasa lapar tgk hidangan2 yg mengancam tu..

ieda said...

banyak menu kan .. semua sedap .. x daya aku tgk ekekke :)

Mama Gee said...

kambing kalo pandai masak..takde bau..mmg sodapp...ai yg tak makan kambing pun dh pandai makan skrg nih.. :)

NUNU EERA said...

wat msa ni klu yg pling boleh mkn byk2 pn buffet sushi.. yg lain2 wat mbazir je..

-Sharleenz- said...

kambing la menu paling mengamcam!!!! hehe

| SUE | said...

beshnyer ada kambing.. trs lapor tgk gambo² ni

Eri-chan said...

kambing is my fav now. after that australian beef. phew.,!

ratusiput said...

tang ada eskim tu yg sedap tu...

JMR said...

entri ni kiranya utk reference ramadan thn dpn kan..hehehhe

ummiross said...

Alahai sedapnya...rasa nak makan semua.

Uncle Lee said...

Hi Posh, love the dishes here, looks so delicious! Good photography.
You keep a song in your heart and have a nice day.
Lee.

Bitt (double IS) said...

perghh gilakkk semua sedap2

Rinna said...

Sedap2 menu makanan yang ada.. menyelera bila tgk..adess.. :)

CuppyCakeMommy said...

educational toys promotion ..
it is fun and smart toys for your kids..

visit our page at

www.smart-intelligent-toys.blogspot.com

for further inquiry kindly contact us at ysalli@yahoo.com

or add us in fb
intelligent.toys@yahoo.com

fisa othman said...

hohohoho aku fail betul kalau g bufet ni..sure aku rasa nak makan semua TAPI pastinya aku gagal merasa semua yang ada...hehehe :D

wahida said...

saya sampai sekarang pun tak reti mkn kambing...hubby duk suh belajar mkn, tapi tak tertelan jugak...huhu...

el said...

mmg terbaek lah menu kt corus tuh..byk food...tgk pun dah sedap..lg2 nasi kerabu..nieh kena cari kt paso mlm jap lg hahahaha

amranaiman said...

hoho sedap2 :D