Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, September 27, 2011

Hotel Corus Ramadan Buffet bersama Chef Ismail

Cerita ni actually mmg dah basi...yelah dah habis raya baru terhegeh hegeh
nak menghapdate...

Sebelum tayang cerita muka owner blog...meh tayang menus dulu yer

Memang acara tahunan setiap bulan Ramadan
wajib buka kat hotel...

So untuk tahun ni pilihla kat Corus Hotel
(2nd time buka puasa kat sini...dulu before jadi blogger pun pernah berbuka kat sini)
lagipun ada diskaun untuk MJ card member
50%...oklaaa tu..

Nasi Kerabu dan lauk pauknya....

Lauk2 yang disediakan...actually ada bnyk lagi lauk tapi tak sempat nak ambil
sbb perut dah kenyang sgt kalah orang pregnan...
mana nak amik gambo...mana nak makan...
yelah aku pun kena makan gak...mesti mau test sedap ke tak
tak mo la komen main hantam kromo jer
aku kan blogger berhemah....hehe

kalau bagus...aku kasi review bagus..kalau tak bagus
aku terus terang kata tak bagus...sorry no mercy...
tak mo org lain pulak tipah tertipu...

"Coffee Machine"

Memang bess....sedap sgt siap ada Espresso dan Cappucino...minum sampai
kembung

Cik kambing pun ada....

sedap!!!rasalah sikit...tak berbau hokey....tetiba terminat makan kambing

Roti John & kebab kaunter.....

chef pasta....terbaek!!!!!!!!

Soup counter

Lum habis lagi...to be continue....

Signature dish Chef Ismail ialah
Nasi Kerabu Ulam, Gulai Daging Darat and Lompat Tikam
mmg sedap air tangan chef celebrity ni
cuma masa aku pi tu ingat
Chef Ismail ada....tapi nan ado...

Psst: Makin lama harga buffet makin meningkat....tahun2 akan datang tak tahulaaa..

15 comments:

Mimy Hamid said...

dapat 50% berbaloi la tu...hotel kannnnnnnn....puas hati...kalau bayr full rege gegel gak

rATu kEBaYA said...

last makan buffet ramadhan kat hotel tahun 2007.. dah lamanya tak pergi...

YanaMIB said...

tggu pose thn dpn lah kita terjah otel ni..hehe~ =P

Cik Ina Do Do Cheng said...

kambing sedap, time raya cik ina selalu masak rendang. dah lama rasanya tak pegi buffet.

hang nadim said...

tahun depan abg nk ke bukak posa sana...posh dpt komisen ke tuu hehe

Mr feckry said...

dah habis raye

JMR said...

nasib baik dh abes bulan pose, kalo tak mahu meleleh air liur tgk kambing tu..heheh

wallpaper2free said...

kambeng golek....nyammmm ...:)

Softtouch [Hanim] said...

betul sis buffet hotel mahal2...sy masa pose ari tu berbuka sekali je kat hotel itupun sbb bos belanja...

Rinna said...

Sedap2 gak yer menu kat hotel corus nie.. tak penah lagik berbuka kat sini..Okey gak dpt diskaun makan kat situ.. :)

ieda said...

kalau berbuka di hotel .. x der kambing x sah kan :)

mummysyafie said...

hihih...tengok gambar makanan terus full peyut. kenyang terus nor..

Eri-chan said...

dikatakan jualan buffet ramadhan dapat cover kekurangan jualan bulan2 lain. bayangkan untung berlipat kali ganda cover semua loss bulan2 lain. sebab itulah makin mahal.

Bitt (double IS) said...

owh kambingggg yummehhh..

el said...

xmmpu nak makan ala2 buffet nie...rege dia leh 18kali pikio..baik beli susu n pampers anak..kahhhhhhhhhh