Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, September 6, 2011

Hairstyle Rambut Raya ~ HairGroom

Kan ari tu sibuk nak buat rambut raya katanya....
inilah tempatnya
HairGroom
(kasi promote sikit sbb service dia terbaek walaupun nama tak seGAH saloon hebat)
tapi aku puas hati sesangat

mula dari shampoo boy dia yang lemah gemalai
cuma satu jer BM mmg kelaut betul...
tak ler macam ada salun
tu nama jer gah
"Michael & Guys"
cawangan Berjaya Times Square
....yang ni aku tak buat entry...sbb apa tak tahulaa pasal apa dah lupa

shampoo rambut aku cam nak tercabut kepala
mmg sah2 ler nak kena sound...

hinggala ke hairstylist dia
nama "Dennis" kalau tak silap aku
mmg layanan tip top & siap kasi tips camna nak kasi rambut gulung2
without extra charge...some salun korang kena tanya dulu taw
kalau nak blow curl...they ask for extra charge...
melampaukan!!!!!!!!!

Jgn terkejut inilah rambut kejung sebelum
dimakeober....actually mmg aku tunggu masa jer nak buat treatment
sbb dah lama sgt tak buat last buat 6month ago
(Sorry muka suci dibulan puasa no mekap)

kalau buat pun DIY kat rumah ajer...pakai mask loreal ni ajer...once a week mmg wajib
so far mmg berkesan
aku setia kasih dgn produk cuma shampoo jer aku dah tukar...
tapi conditioner masih kekal dgn Loreal


Hasrat dihati kunun2 nak rambut camni...siap berkaler bagai
tapi pikir balik sayang ler pulak nak kaler...
kaler ni bukan apa mmg ler santek tp tak sanggup nanti rambut jadi kejung
unless mmg jenis rajin ke salun buat treatment
santeklah rambut


without flash....

Kelassskan hairdresser aku...siap tulun amikkan gambo untuk aku...
i like ulaaa ...nak2 dia tau aku blogger...
siap kasi tau dia..."u kasi buat rambut I santek2 yer I kasi komen bagus2
u kasi bad service siap komen tak baek punya"

Tapi aku rasa HairGroom ni pun tak pilih bulu
semua pun dia layan sama ajer

Nak close up kasi terang dgn flash
suka tau gulung2 camni...

Tak puas mata memandang...close up lagi dekat

tak cukup menggedik kat salun....gedik pulak dalam keta...
suka sgt tengok rambut gulung gitu

Pesen ikat pulak...

Pesen perasaan seksi ker seksa ni...

Komen aku pasal HairGroom ni mmg berbaloi...coz walaupun aku cuma
bayar RM38 sepatutnya harga asal
RM138
aku dapat

~free haircut
~Hair treatment boleh choose either nak rawat hair scalp ataupun nak rawatan rambut
kasi rambut nak shining & sihat..so aku pilih untuk kasi rambut shining2...yang hair scalp tu bagus untk rambut gugur...tak nak ler buat sbb 6 month ago dah buat
~wash & blow

More info pasal promo ni leh baca kat entry ni

Kalau pi salun biasa pun takkan dapat service camni & kalau salun yang mahal pulak service
pun kelaut contoh kat sini
yang kunun2nya celebrities hairstyle
tapi sini aku tak salahkan si Bambang..sbb komen rata2 mengatakan
Bambang punya hairstyle mmg terbaek...
maybe nasib aku tak baik dapat assistant dia
so sorrylah aku nak datang balik yer!!!!

Advantagenya lagi satu HairGroom ni dekat dgn my house.. and one thing aku suka dia takde paksa2 aku amik package or buy their product
(yang ni mmg pantang tol)
maybe sbb dia kasi service terbaek aku akan datang lg
dgn syarat ada promolaaa

Promo ni bagus tak tifu...sbb tak kena tifu cam
TINI SPA

So apa2pun kalau guna promo deal ni kena ati2 baca T&C
betul2 kalau tak dpt seperti yang dalam voucher tu siap!!!
kasi komplen or report jer dekat
PENGGUNA...

So far kalau treatment yang aku dapat tu bagus
aku akan bagi komen terbaek
tapi kalau service ala2 tipah tertipu
siap mmg No Mercy...malas nak kira sebangsa ke tak..tak betul jer mmg tak kasi can

So untuk peniaga kat luar sana jgn suka nak tipu2 pengguna yer...
dan kita sebagai pengguna jgnla samdol sgt sampai tak tahu hak2 kita sbg pengguna

Kadang2 Mr Y mmg phening sikit dgn aku
sbb aku selalu cerewet nak yang terbaik
tapi bagi aku setiap duit yang aku keluarkan tu biarlah berbaloi
orang lelaki mana pahamkan...

Tapi kalau kita dah buat pilihan yang terbaik
dia jugak yang kembang kempis suka ati...

Terpanjang lak entry kali ni hehe


Psst: Pi buat rambut ni 1 day before raya....Mr Y tinggal rumah ngecat....lagipun kalau bawak Mr Y kang boring pulak menunggu berejam2


15 comments:

mama tisya said...

cantik rmbut ry..curly

Lizzie Yasmin said...

uik meletop cantik.. dah lama tak pi saloon, wat saloon sendiri jer..

YanaMIB said...

lawa rambut lps di makeover..sy pn suka style curly curly kt bwh gitu..bila jln mcm beralun ffuhh tp skrg rambut suda potong sbb mls nk jg sgt..haha =P

YanaMIB said...

lawa rambut lps di makeover..sy pn suka style curly curly kt bwh gitu..bila jln mcm beralun ffuhh tp skrg rambut suda potong sbb mls nk jg sgt..haha =P

atty's said...

kty pun shari before raya teman si anak dara buat treatment ngn highlight rambut..penat betul menunggu

Shu Shinju said...

cantiknye rambut posh......:)

Rinna said...

Waahh cantiklaa rambut Posh lepas di makeober...bagus laa dpt tempat yg tak paksa2 gini..kan.. hati pun senang dpt treatment yang bagus gini..

Joy said...

cun n seksi ;)
ni yg x sabar nk berambut panjang nih..lambat lak tumbuh ;)

Drama Mama said...

nice hair..murah plak bayar eh...memang berbaloi lah. :-)

Mimy Hamid said...

rambut raya meletup kebabom ni..cantekkkkkkkk...murah lak tu

el said...

vogue giler hang
tu bape lm leh thn

Shu Shinju said...

shu da tunang la posh..hihi...

SURIA AMANDA said...

santekkkk!!!along nak rambut mcm ni jugeks....kat mana saloon ni..

ikiqzana said...

mmg cantik buat rambut curl camgitu sesuai sngt ngan posh.. beraya sakan dgn rambut raya..

aritu pon g cuci & blow.. sara plak iron jer.. sehari sblm raya.

Hanis Azla said...

serius cun.. mmg berbaloi2..